Categorieën

Informatie Edelstenen & Mineralen  

 De juiste edelsteen, kristal of mineraal kiezen.

Intuïtief een edelsteen, kristal of mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een edelsteen, kristal of mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht.

 Je kunt de edelstenen, kristallen en mineralen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Edelstenen, kristallen en mineralen stralen een vibratie (frequentie), een energie uit. Neem de tijd en als het niet goed voelt kies je een ander. Kinderen kiezen heel gemakkelijk en schijnen ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.

 Je kan door een bepaalde edelsteen, kristal of mineraal aangetrokken worden. Het kan zijn dat je wat voelt, een trilling of een gevoel van warmte of kou.

 Door bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen te kiezen welke een helende werking heeft op dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, deze kunnen bijvoorbeeld het vertrouwen versterken. Ondanks de magische en helende werking kunnen edelstenen, kristallen en mineralen nooit de dokter vervangen.

     Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de werking, verzorging, chakra’s en kenmerken van edelstenen en mineralen.

Klik voor informatie op een afbeelding

Subcategorieën

 • Aardbeien kwarts

  Werking Aardbeienkwarts

  Aardbeienkwarts voelt als een Engel die haar vleugels om je heen slaat. Dit is een prachtig geschenk Vanuit de Engelenwereld die ons beschermt. Kinderen voelen zich heel fijn bij dit kristal. Het helpt kinderen tijdens de geboorte te beschermen voor alle trauma’s die een geboorte teweeg kan brengen. Ook goed bij regressie en rebirthing. De steen zorgt ook voor een harmonieuze omgeving en helpt je om bewust te leven en te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Deze prachtige steen helpt je verborgen oorzaken van huidige situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Aardbeienkwarts vermindert zelfbeperking, transformeert valse overtuigingen en helpt bij positieve affirmaties. Hij helpt bij het duiden van dromen en breng de verbinding van de aura met het fysieke lichaam in balans. Deze steen is goed voor het hart en bij psychische onrust. Kinderen voelen zich zeer geborgen bij deze steen.

  Verzorging Aardbeienkwarts

  Aardbeienkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Aardbeienkwarts

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Aardbeienkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Actinoliet

  Werking Actinoliet

  Actinoliet werkt "in geestelijke zin"ondersteunend, bij het inslaan van een nieuwe koers. Bij stellen van nieuwe doelen en het daadwerkelijk zetten van de vereiste stappen wordt bevorderd. Werkt rechtlijnigheid in de hand. Helpt ons te herkennen wat onze mogelijkheden en capiciteiten zijn. Versterkt ons gevoel van eigenwaarde, ons geduld, gevoel voor timing en ons gevoel voor gevoel voor eigenwaarde. Helpt ons bewust te worden waar we van ons pad zijn afgeraakt en ons eigenlijke doel uit het oog zijn verloren. Daardoor zijn we in staat ons doel bij te stellen. Actinoliet geeft spirituele bescherming en bevordert balans in lichaam, ziel en geest. Het stimuleert creativiteit en het vermogen om te visualiseren. Fysiek werkt Actinoliet ontgiftend en heeft een positieve werking op lever, nieren, het immuunsysteem en opbouw,- en groeiprocessen.

   

  Verzorging Actinoliet

  Actinoliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden, niet onder hard stromend water houden.

  Chakra en sterrenbeeld Actinoliet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

  Kenmerken Actinoliet

  Samenstelling: Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2

  Hardheid: 5,5-6

  Dichtheid: 3,5

  Kristalstelsel: monoklien

 • Aegerien

  Werking Aegirien

  Aegirien is een zeer uniek en krachtig kristal, het is een werktuig dat negatieve energie, vastgeroeste gewoonten en entiteiten losmaakt  van alle lichamen, ook de subtiele. Dit kristal is een uitstekende beschermer en geeft moed om je innerlijk licht te laten schijnen, ook op donkere, negatieve plaatsen.  Aegirien beschermt tegen afgunst en jaloezie, zwarte magie en straling. Aegirien heeft een positieve invloed op hartkloppingen, spanningen en stress.Deze kristallen, die zelfvertrouwen en kracht geven, dragen de kennis in zich dat Licht niets te vrezen heeft van het donker. Licht zal het donker helen.

  Verzorging Aegirien

  Aegirien kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Aegirien

  Chakra: alle chakra’s Sterrenbeeld: vissen

  Kenmerken Aegirien

  Samenstelling: NaFeSi2O6

  Hardheid: 6

  Dichtheid: 3,5-3,6

  Kristalstelsel: monoklien

 • Agaat band

  Werking Grijze band Agaat

  Grijze band Agaat bevordert stabilitiet, zelfbeheersing, kalmte en rijpheid. Schept realiteitszin en pragmatisch denken. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Grijze band Agaat sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Grijze band Agaat geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Grijze band Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid.

   

  Verzorging Grijze band Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Grijze band Agaat

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen

  Kenmerken Grijze band Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Agaat Blue lace

  Werking Blue lace Agaat

  Blue lace Agaat is een uitstekende helende steen. Zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust, maakt vrije expressie van gedachten en gevoelens mogelijk mogelijk. Blue lace Agaat helpt bij blokkades die zijn ontstaan met name op het keelchakra, en laat de spirituele waarheid weer stromen. Laat de hogere liefdevolle energieën ervaren, helpt de eigen gevoeligheid accepteren. Blue lace Agaat verlaagt koorts, behandelt artritische en botmisvormingen, versterkt het skelet en geneest breuken.

   

  Verzorging Blue lace Agaat

  Blue lace Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Blue lace Agaat

  Chakra: vijfde chakra. Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen.

  Kenmerken Blue lace Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Agaat Crazy Lace

  Werking Crazy lace Agaat

  Agaat crazy lace helpt je het leven van de zonnige kant te zien, stimuleert je creativiteit en geeft je een gevoel van vrijheid. Brengt geest en ziel in harmonie. Crazy lace Agaat stimuleert spontaniteit en helpt je om oude patronen te doorbreken. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen. Versterkt zelfvertrouwen en geeft levenslust. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Crazy lace Agaat sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Crazy lace Agaat geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten en beschermt het gehoor. Crazy lace Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

  Verzorging Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Agaat

  Chakra: eerste en derde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen.

  Kenmerken Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Agaat geel

  Werking Gele Agaat

  Gele Agaat is een zeer goede beschermsteen. Helpt in stressvolle tijden, verlicht het denken en bevordert de welsprekendheid. Brengt evenwicht, vreugde en plezier. Geeft moed en kracht. Maakt tevreden, harmoniseert en verwarmt. Stemt positief, verjaagt depressieve gevoelens. Goed voor de maag, longen, keel en huid. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Gele Agaaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Gele Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Gele Agaat

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen

  Kenmerken Gele Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Agaat gele band

  Werking Gele Agaat

  Gele Agaat is een zeer goede beschermsteen. Helpt in stressvolle tijden, verlicht het denken en bevordert de welsprekendheid. Brengt evenwicht, vreugde en plezier. Geeft moed en kracht. Maakt tevreden, harmoniseert en verwarmt. Stemt positief, verjaagt depressieve gevoelens. Gele Agaat  is goed voor de maag, longen, keel en huid. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Gele Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Gele Agaat sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Gele Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Gele Agaat

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen

  Kenmerken Gele Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Agaat grijs

  Werking Grijze Agaat

  Grijze Agaat bevordert stabilitiet, zelfbeheersing, kalmte en rijpheid. Schept realiteitszin en pragmatisch denken. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Grijze Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Grijze Agaat

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen

  Kenmerken Grijze Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Agaat grijze band

  Werking Grijze Agaat

   

  Grijze Agaat bevordert stabilitiet, zelfbeheersing, kalmte en rijpheid. Schept realiteitszin en pragmatisch denken. Grijze Agaat helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Grijze Agaat geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Grijze Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Grijze Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Grijze Agaat                                                     

  Chakra: alle chakra’s Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen

  Kenmerken Grijze Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Agaat Mozaiëk

  Werking Mozaiëk Agaat

  Mozaiëk Agaat werkt sterk aardend en brengt je in contact met de natuur. Brengt geest en ziel in harmonie. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen. Versterkt zelfvertrouwen en moed, beschermt bij slaapwandelen. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Mozaiëk Agaat geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Mozaiëk Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig en bevordert het herstellend vermogen van het lichaam.

  Verzorging Mozaiëk Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Mozaiëk Agaat

  Chakra: eerste en tweede chakra Sterrenbeeld: tweeling en schorpioen.

  Kenmerken Mozaiëk Agaat 

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Agaat slangenhuid

  Werking Slangenhuid Agaat

  Agaat (alle) Brengt geest en ziel in harmonie. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen. Versterkt zelfvertrouwen en moed, beschermt bij slaapwandelen, helpt bij maagklachten. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.Slangenhuid Agaat ruw. Bezinning, verwerking; helpt om zich behoedzaam met anderen in te laten of zich net zo behoedzaam terug te trekken; bevordert het verwerken van levenservaringen; stimuleert maag, alvleesklier, darm, spijsvertering en uitscheiding.

   

  Verzorging Slangenhuid Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Slangenhuid Agaat

  Chakra: vierde en zevende chakra Sterrenbeeld: tweeling en schorpioen

  Kenmerken Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Agaat Turitella

  Turitella Agaat

  Agaat Turitella helpt schuldgevoelens overwinnen. Turitella Agaat zet ertoe aan zich te bezinnen op de eigen wensen, doelen en plannen. Bevordert ontslakking en uischeiding, verhoogt de weerstand tegen milieuvervuiling.  Werkt aardend en beschermend. Turitella Agaat helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Turitella Agaat maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Turitella Agaat helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Turitella Agaat maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Turitella Agaat bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Turitella Agaat herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Turitella Agaat absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Turitella Agaat een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Turitella Agaat brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging Turitella Agaat

  Turitella Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Turitella Agaat

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Turitella Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Agaat wit of vredesagaat

  Werking Wit Agaat

  Wit Agaat of vredesagaat is heel geschikt om tijdens en na een zwangerschap te dragen. Het beschermt moeder en kind, werkt pijnstillend, gaat misselijkheid tegen en stimuleert de melkproductie.Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Bevordert stabilitiet, zelfbeheersing, kalmte en rijpheid. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Wit Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Wit Agaat

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en schorpioen

  Kenmerken Wit Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Agnitiet Kwarts of...

  Werking Agnitiet Kwarts of Orange river Kwarts

  Agnitiet Kwarts of Orange river Kwarts is één van de stenen met de hoogste vibratie voor spirituele transformatie en overdracht van energieën met een hogere dimensie. De krachtige Agnitiet Kwarts verlicht uw innerlijke vuur. Agnitiet Kwarts stimuleert persoonlijke creativiteit en de groepsband. Agnitiet kwarts functioneert op cellulair en hemels niveau en brengt licht met een hoge vibratie in de cellen. Is een goede healer van de meridianen. Kan het bloed en de cellen bijstaan.

  Verzorging Agnitiet Kwarts

  Agnitiet kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Agnitiet Kwarts

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Agnitiet Kwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Almadien Granaat

  Werking Almandien Granaat

  Almandien Granaat ondersteunt de functie van de geslachtsorganen en andere organen in het onderlichaam. Helpt bij de opbouw van nieuw bloed, goed tegen reuma, stress, hartruis, geeft zelfvertrouwen maakt vitaal. Niet geschikt voor driftige mensen. Almandien Granaat is een beschermende steen die de aura versterkt en schild creeërt van positieve vibraties waardoor negatieve energie verdreven wordt. Almandien Granaat is uitstekende keuze voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Almandien Granaat geeft in moeilijke levensfasen steun en houvast, bevordert de levensmoed dan net zo lang totdat de crisis is overwonnen. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen. Almandien Granaat vergroot zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Helpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken. Het bevordert wondgenezing en de ijzeropname in de darmen.

  Verzorging Almandien Granaat

  Almandien Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Almandien Granaat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen.

  Kenmerken Almandien Granaat

  Samenstelling:  X3Y2(SiO4)3

  Hardheid: 6,5-7,5

  Dichtheid: 3,4-4,5

  Kristalstelsel: kubisch

   

   

 • Amazoniet

  Werking Amazoniet

  Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders.

  Amazoniet geeft ons rust en kalmeert het zenuwstelsel en het etherische lichaam en stimuleert groei van nieuwe cellen, vooral bij jonge kinderen en herstellende volwassenen. De steen helpt om een probleem rustig van alle kanten te bekijken, en helpt het op te lossen.

  Amazoniet werkt goed voor mensen die nerveus en overgevoelig zijn. Amazones kozen deze steen als symbool van de vrouwelijke oernatuur en groeikracht.

  Ook helpt Amazoniet op je voorhoofd bij sterke, chronische en migraineachtige hoofdpijn in de hele schedel bij migraine veroorzaakt door spanning en epilepsie en oogkwalen.

  Het versterkt de huid en huidfuncties. Een amazoniet onder je hoofdkussen bevordert en geeft een ontspannende en diepe slaap. Problemen met inslapen en doorslapen worden opgelost.

  Amazoniet is kalmerend, krampverlichtend, goed tegen spanning in het gebied rond de wervelkolom, versterkt het hart bij pijn in de hartstreek en door stress veroorzaakte spanningen.

  Verzorging Amazoniet

  Amazoniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Amazoniet

  Chakra: vierde en vijfde chakra Sterrenbeeld: maagd

  Kenmerken Amazoniet

  Samenstelling: KAlSi3O8

  Hardheid: 6

  Dichtheid: 2,56

  Kristalstelsel: Triklien

   

   

   

 • Amegreen

  Werking Amegreen (Amethist met Prasioliet)

  Amegreen stimuleert de hogere chakra’s, bevordert meditatie en intuïtie en aardt de energie van zuiver bewustzijn in het fysieke lichaam, waardoor heling wordt ondersteunt. Amegreen helpt je om emotionele rollen en identiteiten die zijn gebaseerd op je ego los te laten en geeft je de vrijheid om het volledige bewustzijn van je hogere zelf tot uitdrukking te brengen. Amegreen brengt innerlijke rust en geeft een vredig gevoel en kan hierdoor goed gebruikt worden bij stressgerelateerde klachten en spanningen. Amegreen is een goede steen bij alle hartaandoeningen en ondersteunt het herstel van lichamelijk letsel.

  Verzorging Amegreen

  Amegreen niet te lang blootstellen aan fel zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Amegreen

  Chakra: vierde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Amegreen

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Amethist boliviaans

  Werking Amethist (lavendel)

  Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg. Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Voor meditatie Amethist is een uitstekende steen. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert Amethist geopathische belasting en negatieve energieën in de omgeving. Amethist helpt bij emotionele spanning, vermoeidheid, onrust, innerlijke rust, bloedsomloop, slapeloosheid. Lichtgekleurde Amethist werkt tegen hoofdpijn. Amethist helpt bij geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht, loslaten van haat en angstgevoelens. Chevron Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met Bergkristal en Rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. 

  Verzorging Amethist

  Amethist kan onder lauwwarm stromend water worden gereinigd.

  Chakra en sterrenbeeld Amethist

  Chakra: zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: vissen en waterman

  Kenmerken Amethist

  Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Amethist chevron

  Werking Chevron Amethist

  Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg. Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Voor meditatie Amethist is een uitstekende steen. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert Amethist geopathische belasting en negatieve energieën in de omgeving. Amethist helpt bij emotionele spanning, vermoeidheid, onrust, innerlijke rust, bloedsomloop, slapeloosheid. Lichtgekleurde Amethist werkt tegen hoofdpijn. Amethist helpt bij geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht, loslaten van haat en angstgevoelens. Chevron Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met Bergkristal en Rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. 

  Verzorging Amethist

  Amethist kan onder lauwwarm stromend water worden gereinigd.

  Chakra en sterrenbeeld Amethist

  Chakra: zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: vissen en waterman

  Kenmerken Amethist

  Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Amethist donker

  Werking donker Amethist

  Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg. Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Voor meditatie Amethist is een uitstekende steen. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert Amethist geopathische belasting en negatieve energieën in de omgeving. Amethist helpt bij emotionele spanning, vermoeidheid, onrust, innerlijke rust, bloedsomloop, slapeloosheid. Lichtgekleurde Amethist werkt tegen hoofdpijn. Amethist helpt bij geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht, loslaten van haat en angstgevoelens. Chevron Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met Bergkristal en Rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. 

  Verzorging Amethist

  Amethist kan onder lauwwarm stromend water worden gereinigd.

  Chakra en sterrenbeeld Amethist

  Chakra: zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: vissen en waterman

  Kenmerken Amethist

  Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Amethist maraba

  Werking maraba Amethist (licht)

  Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg. Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Voor meditatie Amethist is een uitstekende steen. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert Amethist geopathische belasting en negatieve energieën in de omgeving. Amethist helpt bij emotionele spanning, vermoeidheid, onrust, innerlijke rust, bloedsomloop, slapeloosheid. Lichtgekleurde Amethist werkt tegen hoofdpijn. Amethist helpt bij geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht, loslaten van haat en angstgevoelens. Chevron Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met Bergkristal en Rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. 

  Verzorging Amethist

  Amethist kan onder lauwwarm stromend water worden gereinigd.

  Chakra en sterrenbeeld Amethist

  Chakra: zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: vissen en waterman

  Kenmerken Amethist

  Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Ametrien

  Werking Ametrien

  Ametrien is een combinatie van amethyst en citrien. De verhelderende, zuiverende en kalmerende energie van amethyst samen met de zonnige en dynamische energie van citrien. De steen verenigt verstand en intuïtie in zich, maakt creatief en zet aan tot handelen. Het geeft het inzicht en aanpassingsvermogen wat nodig is om beperkende gedrag- en denkpatronen te veranderen. Ametrien vermindert stress en spanningen (met name in het hoofd) en geeft een gevoel van welzijn en controle. Het beschermt bij astraal reizen en psychische aanvallen en heeft een gunstig effect op meditatie, divinatie en waarzeggerij. Fysiek werkt de steen sterk zuiverend en ontgiftend. Ametrien heeft een positieve werking op (chronische) vermoeidheid, depressie, het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. Geeft innerlijke rust en helpt je om angst om te handelen te overwinnen doordat het je stimuleert om zelfsabotage en uitstelgedrag los te laten. Hierdoor helpt het goed wanneer je bang bent om nieuwe dingen te ondernemen.Ametrien helpt je ook om je gevoel van eigen kracht en mogelijkheden te ontwikkelen, waardoor je je minder snel door anderen laat ompraten.

  Het ondersteunt je uit een depressie te komen.Ametrien is een ‘steen van de muzen’ die je helpt inspiratie te ontvangen en ideeën uit te voer

   

  Verzorging Ametrien

  Ametrien niet in zonlicht leggen.

  Chakra en sterrenbeeld Ametrien

  Chakra: derde, vierde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Ametrien

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Ammoniet

  Werking Ammoniet

  Ammoniet geeft stabiliteit zodat je makkelijker met problemen en moeilijke situaties om kan gaan. Deze steen geeft je inzicht in je emoties en gevoelens en helpt je bij het vinden van je oorspronkelijke ik en de taak waarom je hier op aarde bent. Ammoniet is een sterk aardende steen die je wanneer je vastzit helpt om terug te keren naar stukken uit je verleden zodat je die kan loslaten en verder kan gaan.

   

  Verzorging Ammoniet

  Ammoniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Ammoniet

  Chakra: eerste en derde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Ammoniet

  Kristalstelsel: Fossiel

   

 • Andes Opaal ruw

  Werking Andes opaal ruw

  Andes opaal is een steen voor gesloten, wat stugge mensen. Maakt vriendelijk, open en hartelijk. Heft remmingen, schaamte en verlegenheid op. Bevordert de vatbaarheid voor indrukken en genegenheid. Werkt aardend, geeft een gevoel van thuiskomen bij zichzelf. Heeft een ontspannende, verhelderende werking. Goed om mee te mediteren. Helpt bij hartklachten.

  Verzorging Andes opaal

  Aardbeienkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Andes opaal

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Andes opaal

  Samenstelling: SiO2+H2O+Mn

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: amorf

 • Andes Opaal roze

  Werking Andes roze Opaal

  Roze Andes Opaal is een steen voor gesloten, wat stugge mensen. Maakt vriendelijk, open en hartelijk. Roze Andes Opaal heft remmingen, schaamte en verlegenheid op. Bevordert de vatbaarheid voor indrukken en genegenheid. Roze Andes Opaal werkt aardend, geeft een gevoel van thuiskomen bij zichzelf. Heeft een ontspannende, verhelderende werking. Goed om mee te mediteren. Helpt bij hartklachten.

  Verzorging Roze Andes Opaal

  Roze Andes Opaal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Roze Andes opaal

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Roze Andes Opaal

  Samenstelling: SiO2+H2O+Mn

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: amorf

   

 • Andalusiet

  Werking Andalusiet of Chiastoliet (Kruissteen)

  Chiastoliet of Kruissteen geeft inzicht in het levensdoel. Maakt de geest helder, nuchter en realistisch en heeft een verminderende werking op illusies en angsten. De steen werkt koortsverlagend, bloedstelpend en helpt tegen verzuring en bij zenuwaandoeningen. Chiastoliet zorgt voor een opkikker wanneer je ziek bent geweest. Chiastoliet activeert de hogere chakra’s en maakt het spirituele domein toegankelijker. Deze steen helpt ook healers om hun energieveld ongeschonden te houden tijdens hun werk. Chiastoliet trekt licht en beschermt hiermee je fysieke systeem en je energie systeem tegen overbelasting.

  Verzorging Chiastoliet

  Chiastoliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Chiastoliet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Chiastoliet

  Samenstelling: Al2SiO5

  Hardheid: 6,57

  Dichtheid: 3,15

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Angeliet (Engelensteen)

  Werking Angeliet of Anhydriet

  Angeliet Engelensteen. Aartsengel Haniël Raguël. Angeliet Engelensteen is een talisman voor de energie van beschermengelen en geeft communicatie met engelen en wezens van de hogere dimensies, stimuleert zacht het derde oog en kruinchakra. Angeliet Engelensteen geeft innerlijke vrede en rust en emotionele diepgang. Geeft wijsheid en helpt tegen wreedheid en onmenselijkheid. Vergemakkelijkt het telepatisch communiceren. Angeliet Engelensteen helpt relaties te verbeteren, niet alleen met anderen, maar ook de relatie met zichzelf. Angeliet Engelensteen helpt extreme psychische belastingen te doorstaan en onzekerheid te overwinnen. Angeliet Engelensteen stimuleert de nierwerking en de waterhuishouding en doet oedemen afnemen. Zeer goede steen voor spirituele reizen.

  Verzorging Angeliet

  Angeliet liever niet reinigen met (hard stromend) water. De steen kan hier door aangetast worden.

  Chakra en sterrenbeeld Angeliet

  Chakra: vijfde en zesde chakra Sterrenbeeld: waterman

  Kenmerken Angeliet

  Samenstelling: CaSo4

  Hardheid: 3-3,5

  Dichtheid: 2,8

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

   

 • Apachetraan

  Werking Apachetraan

  Apachetraan heft psychische/emotionele pijn op en helpt bij angsten, paniek en shock. Beschermt tegen negativiteit, helpt oud zeer los te laten. Stimuleert de intuïtie. De steen beschermt het aura en neemt negatieve energie in zich. Het helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. De steen verbetert de opname van vitamine C en werkt pijnstillend en goed bij spierkrampen. Verzacht verstuiking, verkrampingen, rugklachten en over het algemeen alle pijnlijke plekken. Neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding.

  Verzorging Apachetraan

  Apachetraan kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Apachetraan

  Chakra: eerste chakra Sterrenbeeld: schorpioen en steenbok

  Kenmerken Apachetraan   

  Samenstelling: SiO2+Fe2O3+H2O

  Hardheid: 5

  Dichtheid: 2,6

   

  Kristalstelsel: amorf

 • Apachengoud

  Werking Apachengoud of Pyriet

  Apachengoud of Pyriet is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak. Apachengoud of Pyriet werkt reinigend bij Angina en ontstoken amandelen, bij bronchitis, bij zeer pijnlijke menstruatie, bij zweren en abcessen, bij hoge koorts. Pyriet maakt open, direct en eerlijk. Goed voor reiniging van de ziel. Pyriet werkt harmoniserend op de spijsvertering en veel organen en klieren.

  Verzorging Apachengoud of Pyriet

  Apachengoud of Pyriet niet met water reinigen het kan gaan oxyderen.

  Chakra en sterrenbeeld Apachengoud of Pyriet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, steenbok, stier en leeuw.

  Kenmerken Apachengoud of Pyriet

  Samenstelling: FeS2

  Hardheid: 6-6,5

  Dichtheid: 5

  Kristalstelsel: kubisch

   

 • Apatiet blauw

  Werking blauwe Apatiet

  Apatiet is een steen dat op het keelchakra werkt. Maakt dat we onszelf makkelijker kunnen uitdrukken, helpt uiting te geven aan wie we zijn. Helpt tegen lusteloosheid en depressiviteit, apatiet zorgt voor motivatie en daadkracht. Maakt dat we er weer voor gaan! Werkt opbouwend, ontzuurt, helpt bij artrose, osteoporose en het genezen van botbreuken. Harmoniseert alle chakra's, brengt evenwicht in mentale processen, innerlijke wijsheid, zelfverzekerdheid, concentratie, contact met je hogere zelf, geeft motivatie, bij artrose, geeft rust bij een druk leven, geeft openheid van geest.

  Verzorging Apatiet

  Apatiet kan beter niet gereinigd worden met water.

  Chakra en sterrenbeeld Apatiet

  Chakra: vijfde en zesde chakra Sterrenbeeld: waterman en weegschaal

  Kenmerken Apatiet

  Samenstelling: Ca5(PO4)3(Cl,OH,F)

  Hardheid: 4,5-5

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Apatiet geel-groen

  Werking Apatiet geel-groen

  Geel groen Apatiet is een steen dat op het keelchakra werkt. Maakt dat we onszelf makkelijker kunnen uitdrukken, helpt uiting te geven aan wie we zijn. Helpt tegen lusteloosheid en depressiviteit, apatiet zorgt voor motivatie en daadkracht. Maakt dat we er weer voor gaan! Werkt opbouwend, ontzuurt, helpt bij artrose, osteoporose en het genezen van botbreuken. Harmoniseert alle chakra's, brengt evenwicht in mentale processen, innerlijke wijsheid, zelfverzekerdheid, concentratie, contact met je hogere zelf, geeft motivatie, bij artrose, geeft rust bij een druk leven, geeft openheid van geest.

  Verzorging Apatiet

  Apatiet kan beter niet gereinigd worden met water.

  Chakra en sterrenbeeld Apatiet

  Chakra: derde en vierde chakra Sterrenbeeld: geen        

  Kenmerken Apatiet

  Samenstelling: Ca5(PO4)3(Cl,OH,F)

  Hardheid: 4,5-5

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Apofylliet helder en...

  Werking Apofylliet helder en groen

  Helder en groen Apofylliet schoont op waardoor het je helpt om spirituele informatie en inzichten te verkrijgen. Apofylliet helpt je ook om in contact te komen met je hogere zelf en je ziel.
  Het helpt je inzicht te krijgen in het spirituele doel van ziekte of onbalans.
  Zeer geschikt voor beginnende, maar ook bij gevorderde dynamieke mensen. Het schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Apofylliet is een kalmerende steen en een effectieve bestrijder van stress, het heft mentale blokkades en negatieve denkpatronen op. Apofylliet is een heel spirituele steen. Het helpt bij de geleiding van energieën en kan daarom heel goed gebruikt worden bij reiki en andere healing sessies. Mediteren met deze steen geeft spirituele inzichten en kennis. Apofylliet heeft een positieve werking op astma en het ademhalingsstelsel, de slijmvliezen, de huid, de zenuwen en op allergieën. Ook verbreekt Apofylliet de oude invloeden afkomstig van buitenaf die nog steeds een rol spelen.

  Verzorging Apofylliet

  Apofylliet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Apofylliet

  Chakra: alle chakra’s Sterrenbeeld: tweelingen en weegschaal

  Kenmerken Apofylliet

  Samenstelling: KCa4(Si4O10)2F·8H2O

  Hardheid: 4.5-5

  Dichtheid: 2.3-2.4

  Kristalstelsel: tetragonaal

 • Aquamarijn

  Werking Aquamarijn

  Aquamarijn is de steen van zieners en mystici, van de zuivere ziel, die alles aanvoelt. Bevordert helderziendheid, helderwetendheid. Houdt jeugdig en onbevreesd, geeft een trouw en warm hart, liefde voor de omgeving en huwelijksgeluk. Net als een Amethyst, kan een Aquamarijn gebruikt worden om emotionele problemen tot rust te brengen. Een steen van vreugde, vrede en geluk, vooral in relaties. Sterk reinigend en zuiverend. Aquamarijn is een goede steen om te dragen als zaken afgerond moeten worden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Aquamarijn zorgt voor een heldere geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is heel geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Tenslotte kan het de vochtbalans herstellen, vermindert het stressgerelateerde darmklachten en kalmeert het overmatige reacties van het immuunsysteem.

  Verzorging Aquamarijn

  Aquamarijn niet in de zon leggen.

  Chakra en sterrenbeeld Aquamarijn

  Chakra: vijfde chakra. Sterrenbeeld: tweelingen, weegschaal, waterman en vissen.

  Kenmerken Aquamarijn

  Samenstelling: Al2Be3(Si6O18) + K, Li, Na + (Fe)

  Hardheid: 7,5-8

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Aragoniet

  Werking Aragoniet

  Aragoniet resoneert met Moeder-Aarde. Een uitstekende aarde healer en aardende steen. Transformeert belasting en geblokkeerde leylijnen. Neemt je mee terug naar je jeugd of de tijd daarvoor en helpt het verleden te verkennen. Leert geduld en acceptatie. Aragoniet geeft inzicht in de oorzaken van problemen en helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Het biedt kracht en ondersteuning. Spiritueel stabiliseert Aragoniet de ontwikkeling, het herstelt het evenwicht en bereidt hij meditaties voor door vibraties op een hoog niveau op te wekken. Helpt tegen overgevoeligheid en stress. Aragoniet werkt verwarmend en krampopheffend en heeft een positieve werking op verkoudheid, calcium opname en de botten en de spijsvertering. Werkt bij nachtelijke spierkrampen, versterkt het immuunsysteem.

  Verzorging Aragoniet                                                                                                              

  Aragoniet niet met (hard) stromend water reinigen. 

  Chakra en sterrenbeeld Aragoniet

  Chakra: derde en zevende chakra. Sterrenbeeld: steenbok

  Kenmerken Aragoniet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 3

  Kristalstelsel: orthorombisch

 • Arkansas Kristal

  Werking Arkansas Kristal

  Arkansas Kristallen hebben een hogere trillingsfrequentie dan de Bergkristallen welke op andere vindplaatsen worden gevonden, door hun krachtige en hoge trillingsfrequentie kunnen ze heel veel doen in onze ascensieontwikkeling. Arkansas Kristallen hebben een diepe verbinding met het Atlantis-tijdperk.

  Is een Kristal met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Arkansas Kristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het bevordert helderheid van geest. Daarom hoort hij ook bij de kruinchakra. Een bewustmakende Kristal dat helderheid in het denken brengt. De lichtbrenger van deze tijd. Alsof je een vergrootglas op je leven richt. Stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons fysieke lichaam, met name met betrekking tot ontstekingen en rugklachten. Arkansas Kristal helpt iemand zijn intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Helpt de duisternis van onwetendheid te doordringen, concentreert de aandacht en richt de Geest op hogere waarden.

  Verzorging Bergkristal

  Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

  Kenmerken Bergkristal

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Astrofylliet

  Werking Astrofylliet

  Astrofylliet helpt bij het waarnemen van behoeften, zorgt voor levendige dromen. Geeft openheid, maakt expressief. Astrofylliet zorgt ervoor dat we onafgemaakte dingen gemakkelijker kunnen wegwerken. Astrofylliet helpt je om jezelf te leren kennen, jezelf te accepteren en te vergeven en helpt daardoor ook om van jezelf te houden. Astrofylliet helpt je om je zieledoel te vinden. Niet op je levenspad zitten, kan klachten opleveren zoals depressie, verveling en verslaving. Astrofylliet brengt de chakra's in balans en versterkt de aura. Astrofylliet beschermt het tegen negatieve invloeden en schadelijke (elektromagnetische) straling. Lichamelijk werkt Astrofylliet op de dikke darm en de hormoonhuishouding, biedt tevens ondersteuning bij menstruatie en overgangsklachten.

  Verzorging Astrofylliet

  Astrofylliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Astrofylliet

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: schorpioen.

  Kenmerken Astrofylliet

  Samenstelling: K2Na(Fe2+,Mn)7Ti2Si8O26(OH)4

  Hardheid: 3-3,5

  Dichtheid: 3,34

  Kristalstelsel: triklien

   

   

   

   

 • Atlantisiet

  Werking Atlantisiet

  Atlantisiet bestaat uit paars Stichtiet en groene Serpentijn. Een aardende steen die emotionele onevenwichtigheid corrigeert, paranormale vermogens ondersteunt en het gevoel geeft dat  men het leven beter in de hand heeft. Het purper Stichtiet maakt van Atlantisiet een steen die toegang biedt tot vorige levens in Atlantis. Het stimuleert het voleindigen van projecten uit die periode. Atlantisiet helpt degenen die indertijd of later hun spirituele krachten hebben misbruikt. Het leert het juiste gebruik ervan en stimuleert de spirituele ontwikkeling. Dit kristal vermindert stress en moedigt u aan eerst te denken voordat u handelt. Het brengt een enorme rust in uw omgeving. Als het wordt geplaatst in de grond reinigt het de aarde en herstructureert het energie op plaatsen waar dood en verderf regeerden. Nuttig voor geleidelijke aanmoediging van kinderen omtrent gepast gedrag. Goed bij stress, bloedziekten, hypoglykemie, diabetes en cellulair geheugen.

  Verzorging Atlantisiet

  Atlantisiet niet in water leggen.

  Chakra en sterrenbeeld Atlantisiet

  Chakra: vierde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Atlantisiet

  Samenstelling: Mg6[(OH)8|Si4O10] + Mg6Cr2CO3(OH)16 · 4 H2O 

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: tricyclisch

   

 • Avaloniet

  Werking Avaloniet

  Avaloniet biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. U maakt contact met elfen, feeën en deva’s en dus met oude magie. Opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten. U komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres) Helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachte patronen. Chalcedoon werkt reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes.

  Verzorging Avaloniet

  Avaloniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Avaloniet

  Chakra: vijfde en zesde chakra Sterrenbeeld: kreeft

  Kenmerken Avaloniet

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Aventurijn geel

  Werking Gele Aventurijn

  Gele Aventurijn bevordert een opgewekte, ontspannen stemming. Spoort aan dromen te verwezenlijken. We kunnen daarvoor een Aventurijn op het hart dragen. Bevordert geestelijke en lichamelijke groei, geeft rust en zelfbeheersing, kan verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk. Stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Absorbeert elektromagnetische straling. Geeft een verzachtende werking bij acne, huiduitslag, psoriasis en eczeem e.a. huidziekten.

  Verzorging Gele Aventurijn

  Gele Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Gele Aventurijn

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: tweelingen en maagd.

  Kenmerken Gele Aventurijn

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Aventurijn groen

  Werking groene Aventurijn

  Groene Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Groene Aventurijn absorbeert elektromagnetische straling. Door de kalmerende werking  gebruikt men Groene Aventurijn ter ondersteuning van het herstel na door stress of emoties veroorzaakte hartkwalen. We kunnen daarvoor een Groene Aventurijn op het hart dragen. Groene Aventurijn bevordert geestelijke en lichamelijke groei, geeft rust en zelfbeheersing, kan verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk. Groene Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Groene Aventurijn  geeft een verzachtende werking bij acne, huiduitslag, psoriasis en eczeem e.a. huidziekten. Groene Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.

  Verzorging groene Aventurijn

  Groene Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld groene Aventurijn

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: tweelingen en maagd.

  Kenmerken groene Aventurijn

  Samenstelling: SiO2 + KAl2(OH,F)2 / AlSi3O10 + Cr.

  Hardheid: 6,5

  Dichtheid: 2,6-2,7

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Aventurijn Perzik

  Werking Perzik Aventurijn

  Perzik Aventurijn is een gelukssteen die de deur naar nieuwe mogelijkheden opent, kansen maximaal laat benutten en creativiteit en welzijn bevordert. Spoort aan dromen te verwezenlijken en bevordert een ontspannen stemming. We kunnen daarvoor een Aventurijn op het hart dragen. Bevordert geestelijke en lichamelijke groei, geeft rust en zelfbeheersing, kan verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk. Stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Absorbeert elektromagnetische straling. Geeft een verzachtende werking bij acne, huiduitslag, psoriasis en eczeem e.a. huidziekten.

  Verzorging Perzik Aventurijn

  Perzik Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Perzik Aventurijn

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: tweelingen en maagd.

  Kenmerken Perzik Aventurijn

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

   

 • Aventurijn rood

  Werking rode Aventurijn

  Rode Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. De kalmerende werking van rode Aventurijn gebruikt men deze ter ondersteuning van het herstel na door stress of emoties veroorzaakte hartkwalen. We kunnen daarvoor een rode Aventurijn op het hart dragen. Rode Aventurijn bevordert geestelijke en lichamelijke groei, geeft rust en zelfbeheersing, kan verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Rode Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming, creativiteit motiveert je om je dromen waar te maken. Absorbeert elektromagnetische straling. Rode Aventurijn geeft een verzachtende werking bij acne, huiduitslag, psoriasis en eczeem e.a. huidziekten.

  Verzorging rode Aventurijn

  Rode Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld rode Aventurijn

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: tweelingen en maagd.

  Kenmerken rode Aventurijn

  Samenstelling: SiO2 + KAl2(OH,F)2 / AlSi3O10 + Cr.

  Hardheid: 6,5

  Dichtheid: 2,6-2,7

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Aventurijn roze

  Werking Roze Aventurijn

  Roze Aventurijn is een gelukssteen die de deur naar nieuwe mogelijkheden opent, kansen maximaal laat benutten en creativiteit en welzijn bevordert. Brengt de innerlijke kritische stem tot rust en schept de juiste geestestoestand voor meditatie. Roze Aventurijn spoort aan dromen te verwezenlijken en bevordert een ontspannen stemming. We kunnen daarvoor een Roze Aventurijn op het hart dragen. Roze Aventurijn bevordert geestelijke en lichamelijke groei, geeft rust en zelfbeheersing, kan verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk. Roze Aventurijn stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Absorbeert elektromagnetische straling. Roze Aventurijn geeft een verzachtende werking bij acne, huiduitslag, psoriasis en eczeem e.a. huidziekten.

  Verzorging Roze Aventurijn

  Roze Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Roze Aventurijn

  Chakra: vierde en zesdechakra Sterrenbeeld: tweelingen en maagd.

  Kenmerken Roze Aventurijn

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Azuriet

  Werking Azuriet

  Azuriet is de heilige steen voor indianen die gebruikt werd om contact te leggen met de geesteswereld. De Maya's gebruikten het voor het ontwikkelen van paranormale gaven en voor het verkrijgen van kennis en wijsheid in combinatie met telepathie. Wordt ook wel de hemelsteen genoemd. Schenkt kracht, intuïtieversterkend en voor spiritueel inzicht. Voor verbetering van ruggengraat, bloedsomloop, galblaas, schildklier, keel, concentratie, zelfkennis, openen derde oog, keelchakra. Opent en reinigt de ziel en schenkt vreugde en geluk. Azurietwater gebruiken voor genezing na botbreuken en operaties. Heft blokkades op en stimuleert het geheugen, zodat je naar een nieuwe dimensie mag streven.

  Verzorging Azuriet

  Azuriet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Azuriet

  Chakra: zesde chakra. Sterrenbeeld: boogschutter

  Kenmerken Azuriet

  Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 3,8

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Azuriet Malachiet

  Werking Azuriet met Malachiet

  Azuriet met Malachiet brengt je gevoel en je verstand in harmonie en bevordert de interesse in andere mensen en je omgeving. Is een krachtige geleider van energie. Deze steen geeft je inzicht in je negatieve patronen waardoor hij je helpt bij het oplossen van innerlijke conflicten en je laat zien waar je jezelf tegenwerkt. Azuriet met Malachiet werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op de lever, de schildklier en het immuunsysteem. Azuriet met Malachiet heft spierkrampen op.

  Verzorging Azuriet met Malachiet

  Azuriet met malachiet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Azuriet met Malachiet

  Chakra: derde oog vierde chakra. Sterrenbeeld: A boogschutter M schorpioen.

  Kenmerken Azuriet met Malachiet

  Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 3,8-4

  Kristalstelsel: monoklien

 • Bariet

  Werking Bariet 

  Bariet maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Bariet stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. Bariet helpt je je levensdoel vinden en waarmaken, geeft je enthousiasme en motivatie om dat doel te bereiken. Daarnaast werkt Bariet vitaliserend en heeft een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en neerslachtigheid en verslavingen. Bariet stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren. Bariet heeft een positief effect op het geheugen, de hersenen en het zenuwstelsel, brengt het brein in balans en is goed voor het geheugen. Als zodanig kan Bariet steun bieden bij degeneratieve hersenaandoeningen.

   

  Verzorging Bariet

  Bariet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Bariet

  Chakra: derde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Bariet

  Samenstelling: BaSO4

  Hardheid: 3-3,5

  Dichtheid: 4,5

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Barnsteen of Amber

  Werking Barnsteen of Amber

  Barnsteen of amber is versteend hars van miljoenen jaren oud. Heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand. Maakt vrolijk en optimistisch en is daarom goed voor mensen die geneigd zijn tot depressiviteit. Zorgt voor een vergroting van het zelfvertrouwen, bevordert flexibiliteit en openhartigheid. Heeft een positieve werking op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, lever, keel, gewrichten, huid, slijmvliezen en de ziekte van Lyme. Het kan de wondgenezing versnellen en werkt verlichtend bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen.

  Verzorging Barnsteen of Amber

  Barnsteen of amber kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Barnsteen of Amber

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: leeuw

  Kenmerken Barnsteen of Amber

  Samenstelling: C10H16O

  Hardheid: 2-2,5

  Dichtheid: 1-1,1

  Kristalstelsel: monoklien

   

   

 • Bergkristal clusters...

  Werking Bergkristalcluster Himalaya

  Bergkristalclusters uit de Himalaya op de grens van Tibet en Nepal zijn redelijk zeldzaam en worden felbegeerd. Himalaya Bergkristalclusters worden onder barre omstandigheden, enkel in de zomermaanden, met de hand gewonnen in het gebergte op de grens van Tibet en Nepal. De mijnen worden als de meest oude en hoogste beschouwd die er zijn, op ca. 3 tot 5 kilometer hoog. 

  De lokale bevolking ziet deze kristallen als ‘de ogen van God’ en meent dat ze de kennis en waarden bezitten van alle voorgaande heiligen uit het Boeddhisme en Hindoeïsme. De oude waarheden van de wereld worden door het kristal opgeslagen en komen weer vrij op het moment dat de gebruiker dit wenst of nodig heeft. Het beschermt tegen negativiteit, heelt en helpt, reinigt alle chakra’s en kan je helpen afstemmen op de hogere spirituele waarden. Er wordt wel gezegd dat deze kwartssoort toegang biedt tot de zogenaamde “Akasha-kronieken”, een opslagruimte buiten onze tijd en ruimte, waar alles wat ooit is gebeurd en wat nog gebeuren zal, vast ligt.

  Verzorging Bergkristal

  Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

  Kenmerken Bergkristal

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Bergkristal diverse

  Werking Bergkristal

  Bergkristal wordt vaak in een vertrek neergezet om daar de energie zuiver te houden en positieve energie in die ruimte toe te voegen. 

  Bergkristal is een zuiverende steen, die negatieve energieën neutraliseert. Daarom is Bergkristal erg geschikt om in ruimtes te plaatsen. Bergkristal heeft enorme geneeskracht en is bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

  Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan deze opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Bergkristal helpt je om contact te krijgen met je eigen intuïtie en sensitiviteit. Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is. Bergkristal bevordert helderheid van geest. Bergkristal is een bewustmakende steen die helderheid in het denken brengt.

  Bergkristal geeft energie, stimuleert de zenuwen, het geheugen, de klieren, werkt pijnstillend en vermindert zwellingen. De lichtbrenger van deze tijd. Alsof je een vergrootglas op je leven richt. Bergkristal stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons fysieke lichaam, met name met betrekking tot ontstekingen en rugklachten. Helpt intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Bergkristal concentreert de aandacht en richt de Geest op hogere waarden.

  Verzorging Bergkristal

  Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

  Verzorging Bergkristal

  Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

  Kenmerken Bergkristal

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Bertrandiet of...

  Werking Bertrandiet of Tiffanystone

  Bertrandiet of Tiffanystone heeft een hoge vibratie en energie versterkt de inuïtie en metafysische gaven, opent de hogere kruinchakra's en verbindt u met multidimensies en de hoogste leiding.
  Hij helpt gechannelde boodschappen te interpreteren en het lichtlichaam in het fysieke gebied te integreren.
  Op het psychische vlak stimuleert Tiffany stond volharding en het volgen van het zielenpad, waarheen dat ook leidt. Emotioneel moedigt hij u aan ontvankelijker te worden. Tiffany stone verwijdert blokkades en helpt bij allerlei overgangen door emotionele kracht te schenken. Hij vult de hart- en hogere hartchakra's met onvoorwaardelijke liefde. Bertrandiet of Tiffanystone heeft een hoog fluorietgehalte en zou botten en gewrichtsbanden versterken.

   

  Verzorging Bertrandiet of Tiffanystone

   Bertrandiet of Tiffanystone kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bertrandiet of Tiffanystone

  Chakra: zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Bertrandiet of Tiffanystone

  Samenstelling: Be4Si2O7(OH)

  Hardheid: 2

  Dichtheid: 2-7

  Kristalstelsel: Orthorhombisch 

 • Bismut

  Werking Bismut

  Bismut  een transformatiekristal die je van zowel spirituele als emotionele isolatie bevrijdt, hij kalmeert verwarring en helpt je de goede richting op te gaan en is verbonden met AL DAT IS. Bismut transformeert je energie van de kruin tot de stuitchakra, iets wat niet ieder kristal doet. Bismut kan op ieder chakra gebruikt worden. De kracht van wijsheid kan door bismut worden verwezenlijkt. Bismut helpt je om met plezier je reis op aarde te vervolgen en je doel te bereiken met behulp van teamwork, groepen of relaties. Bismut bevordert je concentratie en visualisatie tijdens sjamanistische reizen. Bismut werkt ondersteunend bij spanning en verhoogd cholesterol, is goed voor de lymfeklieren en helpt koorts te verlagen. Ook goed voor het spijsverteringssysteem, de maag en helpt bij extreme vermoeidheid of M.E.

  Bismut is een zwaar en breekbaar zilverwitte geometrische kristalstructuur die in een labaratorium groeit, dit is een alchemisch proces. In gesmolten bismut wordt een pijpje geplaats en na zacht blazen koelt het kristal en vormt zich met prachtige kleuren en geometrie. De kleur van de kristallen wordt veroorzaakt door een dunne laag bismutoxide die zich vormt bij contact met de lucht en bij de juiste temperatuur. Deze kleur kan alle kleuren van de regenboog aannemen, maar vaak zijn er een aantal combinaties die vaker voorkomen. Zo zijn er kristallen met voornamelijk blauw en paars, of blauw en groen, eventueel met geel erbij.

   

  Bismut transformeert je energie van de kruin tot de stuitchakra, iets wat niet ieder kristal doet. Bismut kan op ieder chakra gebruikt worden.

  Verzorging Bismut kristallen

  Bismut kristallen niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Bismut kristallen

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

  Kenmerken Bismut kristallen

  Samenstelling: Bi 83 Bi2S3 Bi2O3

  Hardheid: 2,25

  Dichtheid: 9,747

  Kristalstelsel: rhombohedral alchemisch proces

 • Bixbiet

  Werking Bixbiet

  Bixbiet werkt activerend en maakt dynamisch, daadkrachtig en helpt aarden. Het werkt kalmerend en helpt bij divinatie (bijvoorbeeld waarzeggen met edelstenen) en andere spirituele activiteiten. Helpt tegen allerlei soorten oogklachten, het beste is de steen regelmatig op gesloten oogleden te leggen. Helpt bij moedeloosheid en vertwijfeling, maakt zorgvuldig en geeft vertrouwen. Werkt ontspannend bij stress symptomen. Werkt tegen allergieën en hooikoorts. Werkt ontgiftend en vermindert klachten veroorzaakt door stress. De steen heeft een positieve werking op lever, longen, hart, bloedsomloop, maag en ruggengraat. Werkt tegen angina indien de steen op de keel gelegd wordt. Helpt bij verstopping en gaat reisziekte tegen.

  Verzorging Bixbiet

  Bixbiet niet in het zonlicht leggen.

  Chakra en sterrenbeeld Bixbiet

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: geen

  Kenmerken Bixbiet

  Samenstelling: Be3Al2(SiO3)6

  Hardheid: 7,5-8

  Dichtheid:  2,6-2,8

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Boji stenen of Poprocks

  Werking Boji stenen of Pop rocks

  Boji stenen of Pop rocks helpen je bij het verwerken van zware emotionele blokkades en het loslaten negatieve gedachtenpartonen. Boji stenen worden meestal gebruikt in paren van een vrouwelijke (glad) en een mannelijke steen (ruwer).  Boji stenen heffen blokkades op en brengen de algehele energiestroom weer op gang. Boji’s laten je kennismaken met je schaduw-kant, ze brengen je onderdrukte kwaliteiten naar boven om bevrijd te worden. Ze hebben een sterk genezend karakter en sporen je lichaam aan om haar zelfgenezend vermogen in werking te stellen. 

  Verzorging Boji stenen

  Boji stenen niet met water reinigen, kunnen het beste worden opgeladen in het volle maanlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Boji stenen

  Chakra: werkt via het auraveld. Sterrenbeeld: geen.

 • Boomagaat

  Werking Boomagaat

  Boomagaat brengt geest en ziel in harmonie. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen. Boomagaat versterkt zelfvertrouwen en moed, beschermt bij slaapwandelen. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Boomagaat vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Boomagaat geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

  Verzorging Boomagaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Boomagaat

  Chakra: eerste en vierde chakra Sterrenbeeld: maagd

  Kenmerken Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6  

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Borniet of Pauwenerts

  Werking Chalcopyriet of Pauwenerts

  Borniet of Pauwenerts opent psychische vaardigheden en versterkt innerlijk weten en leert ons vertrouwen te hebben in het intuïtieve proces. Borniet maakt positief en optimistisch en helpt je genieten van het leven en gelukkig zijn. Borniet activeert de chakra's, brengt ze in balans en stemt ze op elkaar af. Werkt vitaliserend en helpt negatieve energie afvoeren uit je systeem. Fysiek werk Borniet ontstekingsremmend, koortsverlagend en stimuleert de bloedcirculatie. Borniet verlaagt het calciumgehalte in het lichaam en lost kalkafzetting op waardoor het een positieve werking heeft op artritis en artrose. 

  Verzorging Borniet of Pauwenerts

  Borniet of Pauwenerts niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Borniet of Pauwenerts

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: ram.

  Kenmerken Borniet of Pauwenerts

  Samenstelling: Cu5FeS4, hardheid: 3 - 3,25 & dichtheid: 4,9 - 5,3.

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 5,09

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Botswana Agaat (roze)

  Werking Botswana Agaat

  Botswana Agaat brengt geest en ziel in harmonie. Botswana Agaat stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. maakt daadkrachtig, doelgericht en helpt zaken in een groter verband zien. Het stimuleert vrijheidsdrang en creativiteit. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen. Botswana Agaat versterkt zelfvertrouwen en moed, beschermt bij slaapwandelen, helpt bij maagklachten en oogkwalen. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Botswana Agaat geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Botswana Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Botswana Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Botswana Agaat

  Chakra: eerste en zevende chakra Sterrenbeeld: schorpioen

  Kenmerken Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6  

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Botswana Agaat

  Werking Botswana Agaat

  Agaat (alle) brengt geest en ziel in harmonie. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid. maakt daadkrachtig, doelgericht en helpt zaken in een groter verband zien. Het stimuleert vrijheidsdrang en creativiteit. Kalmeert en kan troost geven en pijn verminderen. Versterkt zelfvertrouwen en moed, beschermt bij slaapwandelen, helpt bij maagklachten, oogkwalen en epilepsie, artrose, artritis en hartkloppingen, menstruatieproblemen en krampen, faalangst, heimwee, haaruitval, vergiftiging, bedplassen en geeft levenslust. Stilt de koorts. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Ontgift bij insectenbeten en helpt bij een nieuwe start. Geneest huidaandoeningen en verstevigt de bloedvaten, beschermt het gehoor, is goed voor de ogen, maag en de baarmoeder. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. Sterkt het hart, tegen doofheid. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid. Regelmatig gelijnde agaat maakt rustig.

   

  Verzorging Botswana Agaat

  Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Botswana Agaat

  Chakra: eerste en zevende chakra Sterrenbeeld: schorpioen

  Kenmerken Agaat

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,6  

 • Boulderopaal

  Werking Boulderopaal

  Boulderopaal helpt je om vanuit je zielniveau te leven, om vanuit je zielsniveau jezelf en je omgeving weer te gaan ervaren. Het helpt je bij het loslaten van gevoelens waardoor je je laat provoceren. Het helpt ook om oude hindernissen en schuldgevoelens los te laten. De steen is zeer behulpzaam bij depressie, hij geeft je het gevoel het leven weer aan te kunnen.

  Verzorging Boulderopaal

  Boulderopaal niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Boulderopaal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: vissen, boogschutter, schorpioen,kreeft.

  Kenmerken Boulderopaal

  Samenstelling: SiO2.nH2O

  Hardheid: 5,5 - 6,5

  Dichtheid: 1,90 - 2,30

  Kristalstelsel: amorf

   

 • Brazilianiet

  Werking Brazilianiet

  Brazilianiet kan ons in contact brengen met Atlantis. Hij opent metafysische gaven. Hij helpt bij het stellen van grenzen. Is goed voor zieners. Helpt de circulatie van energie binnen het lichaam. Draag hem aan de linkerkant.  Brazilianiet versterkt je vaardigheden en je potentieel en is dus een goede steen om te dragen tijdens studie en werk. Het bevordert intelligentie, concentratie, het geheugen en het vermogen om informatie op te nemen, wilskracht en creativiteit. Brazilianiet werkt gunstig op de nieren en de milt en stimuleert het endocriene stelsel en de hormoonproductie. Deze steen kan je ook helpen te ontgiften van zware metalen. 

  Verzorging Brazilianiet

  Brazilianiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Brazilianiet

  Chakra: derde oog derde en vierde chakra. Sterrenbeeld: steenbok.

  Kenmerken Brazilianiet

  Samenstelling: NaAl3(PO4)2(OH))4

  Hardheid: 5,5

  Dichtheid3

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Bronziet

  Werking Bronziet

  Kernwoorden bronziet: zelfvertrouwen, bescherming, aarding, doortastend en assertief optreden. 

  Bronziet is een beschermend, aardend kristal dat helpt in lastige situaties waarin u zich machteloos voelt en overgeleverd aan gebeurtenissen waarop u geen invloed heeft. Bronziet helpt je controle krijgen in een situatie of levensfase en bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Het geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Bronziet is een krachtige beschermer tegen vervloekingen en stuurt de negatieve energie terug naar de zender. Herstelt de rust en helpt het hoofd koel te houden. Bronziet helpt bij negatieve energieën kaatst deze terug naar de zender in plaats van op te nemen, buigt de energie om. Bevordert doortastend optreden. Stimuleert de ijzeropname in het lichaam.

  Verzorging Bronziet

  Bronziet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bronziet

  Chakra: eerste en tweede chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Bronziet

  Samenstelling: Mg2Si2O6

  Hardheid: 5,5-6

  Dichtheid: 3,3-3,6

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Budstone of Verdiet

  Werking Budstone of Verdiet

  Budstone of Verdiet is een geschikte steen voor mensen die teveel betrokken zijn bij het leed van anderen. Verdiet leert je ook luisteren naar anderen en naar jezelf en vergroot je gevoel voor altruïsme. Vergroot de innerlijke en levenskracht. Verdiet maakt weerbaarder en stabiel en versterkt je gevoel van eigenwaarde. Verdiet helpt je om je genezende gaves te gebruiken en verantwoord in te zetten. Verdiet helpt je bij het accepteren van de gevolgen van je handelen. Fysiek heeft Verdiet een positieve invloed op het hart, het bloed en de bloedcirculatie, de voortplantingsorganen, de ruggengraat en allergieën en werkt ontgiftend en bloedzuiverend.

  Verzorging Budstone of Verdiet

  Budstone of Verdiet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Budstone of Verdiet

  Chakra: eerste, tweede, derde en vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Budstone of Verdiet

  Samenstelling: KAl2(AlSi3)O10(OH)2

  Hardheid: 2-3  

  Dichtheid: 2,8

  Kristalstelsel: monoklien

 • Calciet blauw

  Werking Blauwe Calciet

  Blauwe Calciet kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Blauwe Calciet  heeft een positieve werking op de keel, longen en schildklier en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. Blauwe Calciet geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. De steen straalt een en al positiviteit uit. Blauwe Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Blauwe Calciet heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is blauwe Calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en  op een positieve manier weer op te pakken. Blauwe Calciet gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

   

  Verzorging Blauwe Calciet

  Blauwe Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Blauwe Calciet

  Chakra: vijfde chakra. Sterrenbeeld: steenbok.

  Kenmerken Blauwe Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal.

   

 • Cobaltoan Dolomiet

  Werking Cobaltoan Dolomiet

  Cobaltoan is een steen van de liefde. Het helpt bij het maken van vrienden en het activeren van de Hartchakra. Coördineert de vrijlating van vele begraven emotionele staten. Brengt meer harmonie voor personen of groepen die werken met elkaar.

  Zorgt voor vrijere communicatie tussen de fysieke, emotionele en etherische lichamen. Het stimuleert positiviteit en verdrijft negatieve energie uit het lichaam.

  De helende eigenschappen Cobaltoan Dolomiet is goed voor meditatie, het creëren van een gezonde stroom van energie door je lichaam.

  Cobaltoan Dolomiet helpt om eventuele negatieve energie te verwijderen en de goede trillingen en positieve energie te verhogen.

  Verzorging Cobaltoan Dolomiet

  Cobaltoan niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Cobaltoan Dolomiet

  Chakra: zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Cobaltoan Dolomiet

  Samenstelling: (Ca,Mg,Co)CO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal, hexagonaal

 • Calciet geel

  Werking Gele Calciet

  Gele Calciet stimuleert wilskracht en geeft energie. Geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. De steen straalt een en al positiviteit uit. Werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is het een goede helper om het leven weer zin te geven en  op een positieve manier weer op te pakken. Gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

   

  Verzorging Gele Calciet

  Gele Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Gele Calciet

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: steenbok.

  Kenmerken Gele Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal.

   

 • Calciet groen

  Werking Groene Calciet

  Groene Calciet helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Groene Calciet herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Groene Calciet heeft een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem. Geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. De steen straalt een en al positiviteit uit. Groene Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is het een goede helper om het leven weer zin te geven en  op een positieve manier weer op te pakken. Gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

   

  Verzorging Groene Calciet

  Groene Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Groene Calciet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: vissen en maagd.

  Kenmerken Groene Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal.

   

   

 • Calciet goud-honing

  Werking Honing of goud Calciet

  Honing of goud calciet versterkt meditatie, wekt een toestand van ontspanning en spiritualiteit en verbindt ons met de hoogste bron van spirituele leiding. Goud Calciet brengt het endocriene stelsel en de hormoonspiegels in evenwicht. Goud Calciet helpt je om misbruik te helen en in te zien welke lessen er uit die ervaring kunnen worden geleerd. Goud Calciet geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. De steen straalt een en al positiviteit uit. Goud Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is Goud Calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en  op een positieve manier weer op te pakken. Goud Calciet gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

  Verzorging Honing of goud Calciet

  Honing of goud Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Honing of goud Calciet

  Chakra: eerste en tweede chakra. Sterrenbeeld: steenbok.

  Kenmerken Honing of goud Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal.

   

 • Calciet Mangano

  Werking Mangano Calciet

  Mangano Calciet is emotioneel sterk in op het hart. Het helpt omgaan met oud verdriet en trauma’s en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht, vermindert zorgen en spanningen en maakt blij. Mangano Calciet kan helpen emotionele blokkades op te ruimen waardoor je je beter emotioneel kan uiten. Mangano Calciet kan je helpen emotionele patronen op te ruimen die je niet meer nodig hebt. Biedt ook steun bij diep verdriet, trauma of emotionele ontreddering.  Het geeft vertrouwen in jezelf en de in de toekomst. Fysiek werkt mangano calciet spierontspannend en heeft een positieve invloed op het hart, de bloedsomloop, de longen en de botten. Helpt mensen met hartkwalen hun ware gevoelens te uiten. Mangano Calciet stimuleert ook de doorbloeding en de verdeling van voedingsstoffen en de opname daarvan.

   

  Verzorging Mangano Calciet

  Mangano Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Mangano Calciet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Mangano Calciet

  Samenstelling:  CaCO3, hardheid: 3 & dichtheid: 2,7.

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Calciet oranje

  Werking Oranje Calciet

  Oranje Calciet herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft oranje Calciet een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie) en galblaas. Oranje Calciet geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. De steen straalt een en al positiviteit uit. Oranje Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Oranje Calciet verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is oranje Calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en op een positieve manier weer op te pakken. Oranje Calciet gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

   

  Verzorging Oranje Calciet

  Oranje Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Oranje Calciet

  Chakra: tweede chakra. Sterrenbeeld: tweelingen, leeuw.

  Kenmerken Oranje Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal, hexagonaal.

 • Calciet orchidee

  Werking Orchidee Calciet

  Orchidee Calciet herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de Orchidee Calciet een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie) en galblaas. Orchidee Calciet geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. De steen straalt een en al positiviteit uit. Orchidee Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is Orchidee Calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en op een positieve manier weer op te pakken. Gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

   

  Verzorging Orchidee Calciet

  Orchidee Calciet niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Orchidee Calciet

  Chakra: tweede chakra. Sterrenbeeld: tweelingen, leeuw.

  Kenmerken Orchidee Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal, hexagonaal.

   

   

 • Cavansiet

  Werking Cavansiet

  Cavansiet is een aardende steen die je helpt bij de ontwikkeling van het derde oog en die je helpt om je blik te verruimen. Hierdoor kan je je beter focussen op de informatie die je via je derde oog binnenkrijgt en raak je in de hogere sferen minder snel de weg kwijt. Cavansiet maakt verbinding met gidsen en bronnen van spirituele kennis zoals de Akasha kronieken. Cavansiet vordert heldere, tactvolle en eerlijke communicatie en werkt sterk inzichtgevend. Cavansiet bevordert inzicht, kennis en begrip op zowel persoonlijk als spiritueel gebied. Cavansiet heeft een positieve werking op het hormoonsysteem en stressgerelateerde klachten en stabiliseert de hartslag.

  Verzorging Cavansiet

  Cavansiet niet blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Cavansiet

  Chakra: derde oog vijfde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Cavansiet

  Samenstelling: Ca(V5+O)Si4O10•4H2O

  Hardheid: 3,4

  Dichtheid: 2,25

  Kristalstelsel: orthorombisch

 • Carneool banden

  Werking Carneool of Kornalijn

  Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. Carneool bevordert de bloedstolling en de spijsvertering. Carneool verhoogt een te lage bloeddruk (dus niet dragen bij hoge bloeddruk). Carneool werkt uitstekend bij bloedarmoede en is bloedzuiverend. Carneool werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Carneoolhelpt je actie te ondernemen om je hoogste doelen en dromen te manifesteren.

  Verzorging Carneool

  Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Carneool

  Chakra: tweede en zevende chakra. Sterrenbeeld: ram, kreeft, maagd en leeuw.

  Kenmerken Carneool

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Carneool of Kornalijn

  Werking Carneool of Kornalijn

  Carneool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. Carneool bevordert de bloedstolling en de spijsvertering. Carneool verhoogt een te lage bloeddruk (dus niet dragen bij hoge bloeddruk). Carneool werkt uitstekend bij bloedarmoede en is bloedzuiverend. Carneool werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Carneoolhelpt je actie te ondernemen om je hoogste doelen en dromen te manifesteren.

  Verzorging Carneool

  Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Carneool

  Chakra: tweede en zevende chakra. Sterrenbeeld: ram, kreeft, maagd en leeuw.

  Kenmerken Carneool

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Caroliet

  Werking Caroliet

  Caroliet leert ons dat liefde angst overstijgt, deze essentiële boodschap dat wij individueel onze eigen werkelijkheid moeten creëren, is de belangrijkste les in het universum. Caroliet versterkt onze oneindige mogelijkheden om opnieuw verbinding met onze bron te maken.

  Verzorging Caroliet

  Caroliet niet met water reinigen

  Chakra en sterrenbeeld Caroliet

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Caroliet

  Samenstelling: Cu(Co,Ni)2S4

  Hardheid: 4,5-5,4

  Dichtheid: 4,5-4,8

  Kristalstelsel: isometric

 • Celestiet of Celestien

  Werking Celestiet of Celestien

  Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg Celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert.Celestiet kan je helpen om angst, wantrouwen of paranoia te overkomen en los te laten. Celestiet kan je ook helpen je aura te zuiveren. Celestiet biedt tevens hulp bij zwakke nieren, bedplassen en infecties van de urinewegen. Celestiet verlost van chronische verkramptheid en verharding in botten, weefsel en organen.

  Verzorging Celestiet of Celestien

  Celestiet of Celestien niet in water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Celestiet of Celestien

  Chakra: vijfde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: tweelingen.

  Kenmerken Celestiet of Celestien

  Samenstelling: SrSO4

  Hardheid: 3-,35

  Dichtheid: 4

  Kristalstelsel: orthorombisch

 • Celestiet of Celestien

  Werking Celestiet of Celestien

  Celestiet is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestiet bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg Celestiet naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren. Celestiet wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert.Celestiet kan je helpen om angst, wantrouwen of paranoia te overkomen en los te laten. Celestiet kan je ook helpen je aura te zuiveren. Celestiet biedt tevens hulp bij zwakke nieren, bedplassen en infecties van de urinewegen. Celestiet verlost van chronische verkramptheid en verharding in botten, weefsel en organen.

  Verzorging Celestiet of Celestien                                          

  Celestiet of Celestien niet in water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Celestiet of Celestien

  Chakra: vijfde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: tweelingen.

  Kenmerken Celestiet of Celestien

  Samenstelling: SrSO4

  Hardheid: 3-,35

  Dichtheid: 4

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Chalcedoon blauw

  Werking Blauwe Chalcedoon

  Blauwe Chalcedoon is een goede steen voor de keel en de keelchakra. Het maakt je stembanden sterker of helpt ze te helen na overbelasting. Heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Maakt je ontvankelijk voor liefde en brengt rust voor mensen die vaak last hebben van woede-uitbarstingen, angst of paniek. Leert je om te luisteren naar je gevoel en maakt je ook bewuster van wat je zegt en hoe je iets zegt, vooral wanneer je de neiging hebt te spreken voordat je nadenkt. Helpt je ook om je angsten onder ogen te zien en los te laten. Chalcedoon opent je innerlijke wijsheid en kan je helpen om je energieveld op te schonen, te repareren en lekken te dichten. Daarnaast is het een goed hulpmiddel voor channeling.

   

  Verzorging Blauwe Chalcedoon

  Blauwe Chalcedoon kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Blauwe Chalcedoon

  Chakra: vierde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: kreeft en boogschutter.

  Kenmerken Blauwe Chalcedoon

  Samenstelling: SiO2 + (Fe, Mn, MnO2, Cu)

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,62

   Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Chalcopyriet Borniet

  Werking Chalcopyriet of Pauwenerts

  Borniet of Pauwenerts opent psychische vaardigheden en versterkt innerlijk weten en leert ons vertrouwen te hebben in het intuïtieve proces. Het maakt positief en optimistisch en helpt je genieten van het leven en gelukkig zijn. Het activeert de chakra's, brengt ze in balans en stemt ze op elkaar af. Werkt vitaliserend en helpt negatieve energie afvoeren uit je systeem. Fysiek werk borniet ontstekingsremmend, koortsverlagend en stimuleert de bloedcirculatie. Het verlaagt het calciumgehalte in het lichaam en lost kalkafzetting op waardoor het een positieve werking heeft op artritis en artrose. 

  Verzorging Borniet of Pauwenerts

  Borniet of Pauwenerts niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Borniet of Pauwenerts

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: ram.

  Kenmerken Borniet of Pauwenerts

  Samenstelling: Cu5FeS4, hardheid: 3 - 3,25 & dichtheid: 4,9 - 5,3.

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 5,09

  Kristalstelsel: orthorombisch

 • Charoiet

  Werking Charoiet

  Charoiet is een zielesteen en beschermt tegen negatieve energieën en straling, is een goede aura-healer. Typisch een steen voor de Nieuwe Tijd, staat voor transformatie, opening naar hogere spirituele dimensies. Charoiet bevordert helderziendheid. Charoiet roept subtiele liefdevolle gevoelens op, werkt zeer verwarmend, vermindert angsten, verzacht pijnen in het algemeen, maar in het bijzonder hoofdpijn. Lichamelijk werkt de steen krampopheffend en kalmerend. Charoiet heeft een positief effect op de bloeddruk en het hart, lever, alvleesklier, autisme en slaapproblemen. De steen stimuleert de stofwisseling. Staat voor daadkracht en vastberadenheid. Maakt kalm, helpt om druk en weerstand te overwinnen. Charoiet helpt om belangrijke beslissingen makkelijker te nemen en heel veel werk te verzetten. Het belangrijkste effect van Charoïet is dat het de verbinding legt tussen onze spiritualiteit, hierdoor kunnen we onze spirituele beleving verbinden met de onvoorwaardelijke liefde voor alles wat op aarde leeft. Doordat deze verbinding in de bovenste chakra's plaatsvindt, zal onze vooruitgang in het leven sneller kunnen verlopen.

  Verzorging Charoiet

  Charoiet niet in water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Charoiet

  Chakra: eerste,vierde, vijfde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: maagd, schorpioen en boogschutter.

  Kenmerken Charoiet

  Samenstelling: K5Ca8(Si6O15)2(Si2O7)Si4O9(OH)·3(H2O)

  Hardheid: 5-6

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: monoklien

 • Chert of vuursteen

  Werking Vuursteen 

  Vuursteen is een heilige steen en krachtige reiniger. Trekt de hulp van de Goden aan. Beschermt ons en kaatst vloeken terug. Creeërt een Sjamaans anker voor reizen om zich uw vorige levens te herinneren. Versterkt de energiestroom. Vuursteen helpt je om inzichten van je hogere zelf te integreren in je leven waardoor je je dromen werkelijkheid kan maken. Vuursteen kalmeert het emotionele lichaam en aardt overtollige emotionele energie. Deze steen bevordert wederzijds begrip en helpt je om niet langer te focussen op wonden uit het verleden, zodat je ze kan accepteren en verder kan gaan. Vuursteen ondersteunt de genezing van het lichaam.

   

  Verzorging Vuursteen

  Vuursteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Vuursteen

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

 • Chiastoliet of Andalusiet

  Werking Chiastoliet of Kruissteen

  Chiastoliet of Andulasiet geeft inzicht in het levensdoel. Maakt de geest helder, nuchter en realistisch en heeft een verminderende werking op illusies en angsten. De steen werkt koortsverlagend, bloedstelpend en helpt tegen verzuring en bij zenuwaandoeningen. Chiastoliet zorgt voor een opkikker wanneer je ziek bent geweest. Chiastoliet activeert de hogere chakra’s en maakt het spirituele domein toegankelijker. Deze steen helpt ook healers om hun energieveld ongeschonden te houden tijdens hun werk. Chiastoliet trekt licht en beschermt hiermee je fysieke systeem en je energie systeem tegen overbelasting.

  Verzorging Chiastoliet

  Chiastoliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Chiastoliet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Chiastoliet

  Samenstelling: Al2SiO5

  Hardheid: 6,57

  Dichtheid: 3,15

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Chrysocolla

  Werking Chrysocolla

  Chrysocolla is een steen van vrede die de emoties verzacht. Chrysocolla heeft een kalmerende invloed op de eerste drie chakra's en brengt daardoor een belangrijke verbetering tot stand in onze emoties. Gedragen als sieraad schenkt de steen onderscheidingsvermogen en een toenemende wijsheid. Trekt liefde aan. Chrysocolla bevordert evenwichtigheid; helpt bij stress en stemmingswisselingen. Helpt het hoofd koel te houden. Chrysocolla werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, en spijsvertering.

  Verzorging Chrysocolla

  Crysocolla niet aan hardstromend water blootstellen.

  Chakra en sterrenbeeld Chrysocolla

  Chakra: vierde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: waterman, tweelingen, weegschaal en stier.

  Kenmerken Chrysocolla

  Samenstelling: (Cu,Al)2H2Si2O5(OH)4·n(H2O)

  Hardheid: 2,5-3,5

  Dichtheid: 1,9-2,4

  Kristalstelsel: orthorombistisch

   

 • Chrysopraas

  Werking Chrysopraas

  Chrysopraas is een steen die vrolijk maakt. Chrysopraas bevordert welsprekendheid, succes in nieuwe ondernemingen, trekt vrienden aan. Functioneert als een schild tegen negativiteit. Chrysopraas zorgt voor meer vertrouwen en een gevoel van geborgenheid. Chrysopraas zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt Chrysopraas activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als men nerveus of gespannen is werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeldheid en stress. Helpt bij liefdesverdriet en om relatieproblemen op te lossen. Verdrijft jaloezie en nachtmerries. Werkt ontslakkend, ontgiftend. Chrysopraas versterkt de ogen, geeft verlichting van reumatische pijnen. Helpt tevens bij allergieën, huidaandoeningen en schimmelinfecties.

  Verzorging Chrysopraas                                                                                                                            

  Chrysopraas niet blootstellen aan hard stromend water.

  Chakra en sterrenbeeld Chrysopraas

  Chakra: vierde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: waterman, tweelingen, maagd en stier.

  Kenmerken Chrysopraas

  Samenstelling: (Cu,Al)2H2Si2O5(OH)4·n(H2O)

  Hardheid: 2,5-3,5

  Dichtheid: 1,9-2,4

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Citrien kwarts naturel

  Werking Citrienkwarts

  Citrienkwarts maakt vrolijk, goed tegen vermoeidheid en geestelijke inspanningen, versterkt zelfvertrouwen en uitstraling, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Citrienkwarts geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Werkt vitaliserend voor lichaam en geest. Bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, te overwinnen. Citrienkwarts trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. Citrienkwarts maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag en darmen. Ook helpt Citrienkwarts bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.Werkt zuiverend en reinigend.

  Verzorging Citrienkwarts

  Citrienkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Citrienkwarts

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: tweeling en leeuw.

  Kenmerken Citrienkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Citrienkwarts

  Werking Citrienkwarts

  Citrienkwarts maakt vrolijk, goed tegen vermoeidheid en geestelijke inspanningen, versterkt zelfvertrouwen en uitstraling, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Citrienkwarts geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Werkt vitaliserend voor lichaam en geest. Bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, te overwinnen. Citrienkwarts trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. Citrienkwarts maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag en darmen. Ook helpt Citrienkwarts bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.Werkt zuiverend en reinigend.

  Verzorging Citrienkwarts

  Citrienkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Citrienkwarts

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: tweeling en leeuw.

  Kenmerken Citrienkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Clinochloor

  Werking Clinochloor

  Clinochloor is een zeer krachtige en genezende steen. Clinochloor helpt het lichaam weer in balans te komen waardoor de levensenergie terug kan keren. Clinochloor zorgt ervoor dat de levensenergie sterk is en goed door het lichaam kan stromen. Clinochloor het lichaam terug in balans brengen, werkt vitaliserend en geeft een gevoel van geluk en welzijn. Geeft zelfbeheersing en kalmeert woede-uitbarstingen. Werkt pijnstillend en koortsverlagend. Is een reinigende en verjongende steen. Heeft sterke ontgiftende eigenschappen. Reinigend voor lever en nieren. Brengt herstel bij uitputting. Zorgt voor een spiritueel perspectief. Versterkt het immuunsysteem. Helpt contact maken met engelen, gidsen en andere hogere energieën. 

  Verzorging Clinochloor

  Clinochloor niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Clinochloor

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: geen                                                               

  Kenmerken Clinochloor

  Samenstelling:  (Mg,Fe2+)5Al(Si3Al)O10(OH)8

  Hardheid: 2-2,5

  Dichtheid: 2,6-2,75

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Dendriet Agaat

  Werking Dendriet Agaat

  Dendriet Agaat zorgt voor magie en geluk in je leven. Deze dentritische steen bevat de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs. Dendriet Agaat helpt contact maken met andere werelden en dimensies, met (nieuwe) gidsen en met mensen die overleden zijn. Dendriet Agaat versterkt je verbinding met de natuur en de energie van deze steen geeft je de moed om je schaduwkanten te confronteren. Dendriet Agaat moedigt je aan jezelf te accepteren en lief te hebben. Dendriet Agaat laat je inzien dat er geen fouten bestaan, maar enkel leerervaringen, hierdoor kan je schaamte en schuld om ervaringen uit het verleden makkelijker loslaten. Merliniet helpt de donkere kanten van je persoonlijkheid te zien en te accepteren door het begrip dat er altijd een combinatie is van donker en licht, yin en yang.Dendriet Agaat heelt het hart, met name wanneer daar onbalans ontstaat door gevoelens van schuld, schaamte of angst.Dendriet Agaat bevordert de doorstroming van energie door het lichaam en heeft hierdoor een positieve invloed op de bloedsomloop, het zuurstoftransport en het hart, de hersenen en de darmen. Daarnaast is deze steen nuttig bij hoofdpijn en om het zenuwstelsel te stabiliseren.

  Verzorging Dendriet Agaat

  Dendriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Dendriet Agaat

  Chakra: derde, vierde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: tweelingenl.

  Kenmerken Dendriet Agaat

  Samenstelling: SiO2 + (Fe, Mn, MnO2, Cu)

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,62

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Diopsiet

  Werking Diopsiet

  Diopsiet stimuleert de ratio en bevordert het intellectuele vaardigheden, analytisch denkvermogen, creativiteit en helpt bij het opnemen van informatie (studie). Anderzijds werkt Diopsiet sterk op het hart in en stimuleert empathie, betrokkenheid, bescheidenheid en intuïtie. Diopsiet helpt bij het bijleggen van ruzies omdat het vergeven en loslaten van negatieve emoties en stress vergemakkelijkt. De steen maakt vrolijk en laat je van de kleine dingen in het leven genieten. Diopsiet verlicht spanning en stress en helpt je om je eigen problemen in perspectief te zien. Diopsiet is een helende steen bij nierziekten, helpt nierontstekingen en niervergiftiging voorkomen en werkt ook heel goed tegen tuberculose, diopsietwater voorkomt nierstenen. Een goede steen voor mensen die vaak last hebben van blaasontsteking.

  Verzorging Diopsiet

  Diopsiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Diopsiet

  Chakra: vierde en zesde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Diopsiet

  Samenstelling: CaMg(Si2O6

  Hardheid: 5-6

  Dichtheid: 3,2-3,4

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Dioptaas

  Werking Dioptaas

  Dioptaas is een van de krachtigste spirituele stenen van deze tijd. Deze steen helpt je in je kracht te gaan staan en laat zien hoe het hart kan worden geheeld door onszelf te bevrijden van rollen uit het verleden die ons belemmeren ons volledige potentieel te bereiken. Daarnaast stimuleert Dioptaas emotionele zuiverheid, brengt liefde en helpt je te vergeven. Dioptaas is een nuttige steen voor mensen die hun blik teveel in het verleden leven. Deze steen geeft je zelfvertrouwen zodat je uit de slachtofferrol kan stappen en jezelf kan ontwikkelen. Dioptaas is tevens een goede steen voor mensen die zich voortdurend aanpassen aan de verwachting van anderen uit angst om hun ware zelf te laten zien. Dioptaas bevordert ook het vinden van vreugde, vrede en vervulling in je leven.  De steen ondersteunt bij het verwerken van lichamelijke en geestelijke mishandeling en misbruik. Dioptaas geeft inzicht in karmische en levenslessen. Het helpt je je levensdoel vinden en lessen leren die je al uit vorige levens bij je draagt. Fysiek heeft Dioptaas een positieve werking op het hart en een verzachtende werking bij klachten die het gevolg zijn van stress en spanningen. Dioptaas stimuleert je lichaam om zich te herstellen en te vernieuwen op celniveau.

   

  Verzorging Dioptaas

  Dioptaas niet met water reinigen en niet te lang blootstellen aan fel zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Dioptaas

  Chakra: vierde en zesde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen en boogschutter.

  Kenmerken Dioptaas

  Samenstelling: CuSiO2(OH)2

  Hardheid: 5

  Dichtheid: 3,3

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Dumortieriet

  Werking Dumortieriet

  Dumortieriet zorgt voor een positieve instelling, maakt vrolijk, optimistisch en ontspannen. Dumortieriet helpt om het leven lichter te nemen en vermindert angsten, depressie, nervositeit en stress. Dumortieriet geeft een gevoel van bevrijd zijn, helpt om dwangmatige gedragspatronen (verslavingen) op te heffen. Dumortieriet helpt je de regie over je eigen leven nemen en bevordert zelfvertrouwen, assertiviteit, geeft moed en bevordert eigenliefde. Dumortieriet helpt in moeilijke situaties, bij gevoelens van paniek, angst en stress en om dwangmatige gedragspatronen te doorbreken. Dumortieriet helpt je van het leven te genieten, versterkt je intuïtie en bevordert inspiratie. 

  Verzorging Dumortieriet

  Dumortieriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Dumortieriet

  Chakra: zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: leeuw.

  Kenmerken Dumortieriet

  Samenstelling: Al7(BO3)(SiO4)3)3Hardheid: 7

  Hardheid: 7-8

  Dichtheid: 3,4

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

 • Edeltopaas of Goudtopaas

  Werking of Edeltopaas of Goudtopaas

  Goudtopaas of edeltopaas laat u trots zijn op uw vaardigheden, terwijl u tegelijkertijd edelmoedig en openhartig blijft. Leert je de waarde van emotionele grenzen te kennen en is als zodanig van nut wanneer je moeite hebt om je eigen grenzen aan te geven of die van anderen te respecteren of aan te voelen. Ook helpt deze steen je bij het verwerken van emoties en depressiviteit. Goud topaas ondersteunt het hele lichaam, maar biedt met name ondersteuning bij onbalans van de nieren en de urinewegen. Daarnaast is het een goede steen voor de teelballen en de eierstokken. Ook heeft goudtopaas een gunstige invloed op de alvleesklier, de schildklier, de lever en de nieren. Deze steen is ook nuttig bij hielspoor, hoge bloeddruk, suikerziekte, spataderen, aambeien, trombose, darmkramp en slapeloosheid. De steen de spijsvertering en stofwisseling in evenwicht en versterkt de zenuwen.

  Verzorging Goudtopaas of edeltopaas

  Goudtopaas of edeltopaas niet te lang blootstellen aan fel zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Goudtopaas of edeltopaas

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: tweelingen, leeuw en boogschutter.

  Kenmerken Goudtopaas of edeltopaas

  Samenstelling: Al2(SiO4)(F,OH)2 

  Hardheid: 8

  Dichtheid: 3,5-3,6

  Kristalstelsel: orthorombisch

   

   

 • Edelweiss-marmer

  Werking Edelweissmarmer

  Edelweissmarmer helpt aarden en in het hier en nu leven. Het is een goede steen voor mensen die te veel in hun hoofd zitten, angstig zijn en veel piekeren. Edelweissmarmer helpt je om niet te veel te overdenken en om zaken te nemen zoals ze komen en te genieten van het leven. Edelweissmarmer motiveert ook om ideeën om te zetten in daden en geeft de kracht en het doorzettingsvermogen om plannen niet alleen uit te voeren maar ook af te ronden. Spiritueel kan Edelweissmarmer helpen om goed geaard van de ene bewustzijnstoestand over te gaan in een andere, zoals bijvoorbeeld bij meditatie. Fysiek vergroot Edelweissmarmer de conditie en het uithoudingsvermogen en heeft een positieve werking op de tanden, botten (bijvoorbeeld osteoporose) en helpt bij stress gerelateerde klachten.

  Verzorging Edelweissmarmer

  Edelweissmarmer kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Edelweissmarmer

  Chakra: eerste en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal

 • Elestial Elestiaal...

  Werking Elestial Elestiaal Rookkwarts of Krokodillenkwarts

  “Lichtwerkers” voelen zich bijzonder tot deze meesterkristallen aangetrokken, wordt door sommigen ook wel de ‘meester healer’ genoemd.

  Elestial Elestiaal Kwarts ook wel Krokodillenkwarts of Skelet Kwarts genoemd, heeft een zacht stromende energie die blokkades en angsten verwijdert, de polariteiten in balans brengt en de weg naar noodzakelijke veranderingen opent. Elestial Kwarts biedt steun en troost, verlicht emotionele belasting en legt contact met het innerlijke zelf. Elestial Kwarts kan u meenemen naar vorige levens en u uw karma leert begrijpen. Elestial Kwarts zorgt voor aarding en voor opening van de kruin-ckakra. Elestial Kwarts voorkomt dat we tijdens meditatie niet afdwalen en onze focus kunnen houden. Elestial Kwarts verdrijft negatieve energie en geeft doorzettingsvermogen tijdens spirituele groei. Op lichamelijk niveau werkt de Elestial Kwarts zuiverend.

  Zet Elestial Elestiaal Kwarts in huis om energie van ley lijnen te pareren en het huis van goede energie te voorzien, mediteer er mee of leg haar onder het hoofdkussen.

  Verzorging Elestial Elestiaal Krokodillenkwarts

  Elestial Kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Elestial Kwarts

  Chakra: eerste en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Elestial Kwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Elfenkruis

  Werking Stauroliet of elfenkruis

  Stauroliet of elfenkruis heeft een sterke connectie met het elfenrijk. Helpt contact maken met de aarde en de verschillende natuurrijken. Stauroliet vergemakkelijkt het communiceren met en waarnemen van natuurgeesten en bovennatuurlijke wezens, zoals bijvoorbeeld elfen en deva's en is daardoor heel geschikt als hulpmiddel bij astrale reizen naar de sjamanistische benedenwereld. Stimuleert een respectvolle houding ten opzichte van jezelf en de aarde. Stauroliet helpt je om goed voor jezelf te zorgen, op zowel fysiek als emotioneel vlak. De steen werkt zuiverend en aardend en geeft een veilig gevoel. Fysiek heeft stauroliet een positieve invloed op de algemene gezondheid en het immuunsysteem. Stauroliet ondersteunt de aanmaak van spierweefsel en bloed en stimuleert de algehele gezondheid. Het is een uitstekende steen om de gevolgen van ouder worden tegen te gaan en hij regenereert het lichaam wanneer je herstellende bent van zelfdestructief gedrag.

  Verzorging Stauroliet

  Stauroliet niet te lang blootstellen aan water..

  Chakra en sterrenbeeld Stauroliet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: vissen.

  Kenmerken Stauroliet

  Samenstelling: (Fe2+,Mg)2Al9(Si,Al)4O20(O,OH)4

  Hardheid: 7-7,5

  Dichtheid: 3,71

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Epidoot

  Werking Epidoot

  Epidoot geeft inzicht en brengt lichaam en geest terug naar een gezonde en gebalanceerde toestand. Het helpt je realistisch naar jezelf, je situatie en je capaciteiten kijken. Epioot helpt de vibraties van gedachten, woorden en daden te verhogen. Op basis hiervan worden haalbare eisen gesteld en werk je geduldig naar deze doelen toe. De steen versterkt je gevoel van eigenwaarde en helpt je jezelf en je zwakheden accepteren. Op deze manier is er ruimte om je ware ik en je potentieel geleidelijk tot bloei te laten komen. Laat je zien waar negatieve patronen zitten of waar je opzettelijk negatieve patronen hebt opgebouwd om jezelf emotioneel te beschermen.  Ondersteunt bij uitputting en overbelasting door bijvoorbeeld stress, lastige omstandigheden en negatieve ervaringen. Kan helpen de kernpatronen van fysieke ziekte te achterhalen en zo je algehele heling ondersteunen. Het werkt stemmingsverbeterend en vermindert verdriet, zelfmedelijden en frustratie. Fysiek bevordert de steen ook genezing en herstel en bevordert conditie, constitutie en weerstand.

   

  Verzorging Epidoot

  Epidoot niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Epidoot

  Chakra: eerste en vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Epidoot

  Samenstelling: Ca2(Al,Fe3+)3(SiO4)3(OH

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 3,3-3,5

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Eudialiet

  Werking Eudialiet

  Eudialiet helpt om rouw, verdriet, angsten en pijnen te overwinnen, de eigen zwakheden te accepteren, zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Voor een nieuw begin, het leren van fouten, overwinnen van weerstanden. Bouwt krachtreserves opnieuw op nadat men zichzelf volledig heeft uitgeput.  Stabiliseert het zenuwstelsel en biedt ondersteuning bij, Parkinson en Alzheimer. Daarnaast is.Eudialiet geeft ook steun bij hoorproblemen en bij neus en kaakholte ontstekingen. 

   

  Verzorging Eudialiet

  Eudialiet niet met hardstromend water reinigen.

  Chakra: eerste en vierde chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Eudialiet

  Samenstelling: Na12Ca6Fe3Zr3[(Su8O9)2(OH,Cl)2]

  Hardheid: 5,5

  Dichtheid: 2,9

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Fantoom-kwarts lodaliet

  Werking Fantoomkwarts

  Fantoomkwarts is Lodoliet of Chloriet ingesloten in helder Bergkristal. Het zijn bijzondere en magische kristallen en worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen. Door in Lodaliet kristallen te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven. Deze kristallen hebben een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je derde oog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, andere aarden en lossen negativiteit op en beschermen je aura. Het zijn krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die de vochthuishouding in evenwicht houden. Ook goed voor de spijsvertering. Ze zuiveren chemische gifstoffen en andere vervuilingen in het lichaam. Lodoliet heeft een vrolijke en zachte energie die helpt beter te kunnen communiceren met het Engelenrijk.

  Verzorging Fantoomkwarts

  Fantoomkwarts niet te lang blootstellen aan zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Fantoomkwarts

  Chakra: derde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Fantoomkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Fantoom Kundalini-kwarts

  Werking rode Fantoomkwarts of Kundalini Kwarts

  Rode Fantoomkwarts of Kundalinikwarts met Hematiet insluitsels. Rode Fantoomkwarts is in staat kundalini energie op te wekken. Het zijn bijzondere en magische kristallen en worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen. Door in de kristallen te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven. Deze kristallen hebben een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je derde oog stemt hij je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, andere aarden en lossen negativiteit op en beschermen je aura. Het zijn krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die de vochthuishouding in evenwicht houden.

  Verzorging Fantoomkwarts

  Fantoomkwarts niet te lang blootstellen aan zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Fantoomkwarts

  Chakra: derde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Fantoomkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Fluoriet blauw

  Werking Blauwe Fluoriet

  Blauwe Fluoriet werkt met name op de hersenen en de geest in. Het bevordert het geheugen, de concentratie, rationeel denken en informatie verwerking. Blauwe Fluoriet helpt bij verwarring, twijfel en mentale instabiliteit en maakt de geest helder en sterk. Blauwe Fluoriet geeft inzicht in beperkende gedrags- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens, kortzichtigheid, bekrompenheid en werkt emotioneel stabiliserend. Blauwe Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. Blauwe Fluoriet beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). Blauwe Fluoriet maakt lichamelijk beweeglijk en heeft een gunstige uitwerking op stijfheid en gewrichtsklachten, zoals artritis en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Blauwe Fluoriet heeft een positieve werking, op neus en keel en kan oorsuizen verminderen, op de huid en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.

  Verzorging Blauwe Fluoriet

  Blauwe Fluoriet niet te vaak en lang bloot stellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Blauwe Fluoriet

  Chakra: zesde chakra Sterrenbeeld: waterman en vissen

  Kenmerken Blauwe Fluoriet

  Samenstelling: CaF2

  Hardheid: 4

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: isometrisch

   

 • Fluoriet geel

  Werking Geel Fluoriet

  Geel Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, bevordert zelfvertrouwen, helpt je om grenzen te stellen en om voor jezelf op te komen (met name in groepen). Geel Fluoriet werkt opbeurend. Geel Fluoriet geeft inzicht in beperkende gedrags- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens, kortzichtigheid, bekrompenheid en werkt emotioneel stabiliserend. Geel Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. Geel Fluoriet bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). Geel Fluoriet maakt lichamelijk beweeglijk steen heeft een gunstige uitwerking op stijfheid en gewrichtsklachten, zoals artritis en reuma. Geel Fluoriet is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft Geel Fluoriet een gunstige werking op de huid en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.

  Verzorging Geel Fluoriet

  Geel Fluoriet niet te vaak en lang bloot stellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Geel Fluoriet

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: waterman en vissen

  Kenmerken Geel Fluoriet

  Samenstelling: CaF2

  Hardheid: 4

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: isometrisch

   

 • Fluoriet groen

  Werking Groen Fluoriet

  Groen Fluoriet beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).

  Groen Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, werkt met name in op het hart en bevordert emotionele balans, de intuïtie en evenwicht tussen gevoel en verstand. Groen Fluoriet absorbeert en beschermt tegen negatieve energie. Groen Fluoriet heeft een positieve werking op de maag.

  Groen Fluoriet bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Groen Fluoriet maakt lichamelijk beweeglijk en heeft een gunstige uitwerking op stijfheid en gewrichtsklachten, zoals artritis en reuma. Groen Fluoriet is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen.

  Verzorging Groen Fluoriet

  Groen Fluoriet niet te vaak en lang bloot stellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Groen Fluoriet

  Chakra: derde chakra Sterrenbeeld: waterman en vissen

  Kenmerken Groene Fluoriet

  Samenstelling: CaF2

  Hardheid: 4

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: isometrisch

   

 • Fluoriet paars

  Werking Paars Fluoriet

  Paars Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, bevordert zelfvertrouwen, helpt je om grenzen te stellen en om voor jezelf op te komen (met name in groepen). Deze steen werkt opbeurend. Paars Fluoriet geeft inzicht in beperkende gedrags- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens, kortzichtigheid, bekrompenheid en werkt emotioneel stabiliserend. Paars Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. Paars Fluoriet bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Deze steen kan verder gebruikt worden om in een diepere meditatie te komen. Paars Fluoriet beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). Paars Fluoriet maakt lichamelijk beweeglijk steen heeft een gunstige uitwerking op stijfheid en gewrichtsklachten, zoals artritis en reuma. Paars Fluoriet is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft Paars Fluoriet een gunstige werking op de huid en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.

  Verzorging Paars Fluoriet                                                                                                       

  Paars Fluoriet niet te vaak en lang bloot stellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Paars Fluoriet

  Chakra: zesde chakra Sterrenbeeld: waterman en vissen

  Kenmerken Paars Fluoriet

  Samenstelling: CaF2

  Hardheid: 4

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: isometrisch

 • Fuchsiet

  Werking Fuchsiet

  Fuchsiet is een steen die rust brengt en hij biedt steun en troost bij hartzeer en bij het verwerken van traumatische ervaringen. Daarnaast maakt deze steen je weerbaar voor mensen die iets van je proberen af te dwingen. Fuchsiet helpt problemen met distantie te beschouwen en daardoor oplossingen te vinden. Fuchsiet voert negatieve energie af. Helpt bij allergieën, jeuk, ontstekingen en straling

   

  Verzorging Fuchsiet

  Fuchsiet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Fuchsiet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: waterman.

  Kenmerken Fuchsiet

  Samenstelling: KAl2(AlSi3)O10(OH)2

  Hardheid: 2-2,5

  Dichtheid: 2,8

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Galena

  Werking Galena

  Galena werkt sterk aardend, helpt je goed in je eigen kracht te staan en opent de geest. Is erg nuttig om infecties tegen te gaan en beschermt je ook tegen allerlei soorten straling. Daarnaast kunnen mensen die herstellen van een verslaving baat hebben bij deze steen en ondersteunt hij het ontgiftingsproces.

  De Galena zorgt voor krachtige longen en het bevordert de werking van de schildklier, het zenuwstelsel en de aanmaak van witte bloedplaatjes.en heeft een positieve werking op het bloed, aders en de longen. 

  Galena stimuleert de opname van selenium en zink. Geeft je kracht en moed om moeilijke taken aan te nemen en je verantwoordelijkheid te nemen.

  Verzorging Galena

  Galena in water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Galena

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Galena

  Samenstelling: PbS

  Hardheid: 2,5-2,7

  Dichtheid: 7,4-7,6

  Kristalstelsel: kubisch

 • Girasol Opaal

  Werking Girasol Opaal

  Girasol opaal brengt helderheid en innerlijke vrede. Deze steen helpt je ook verbogen stukken van je bewustzijn naar boven te halen. Girasol opaal geeft je ook inzicht in je spirituele pad en maakt je ontvankelijk voor boodschappen van je hogere zelf. Girasol opaal is goed voor de lymfeklieren en de ziekte van Hodgkin Girasol is een uitstekende steen voor het stimuleren van creativiteit en schept een rustige ruimte om in te werken en te mediteren, is een emotioneel rustgever en brengt u in lijn met uw spirituele behoeften.

  Verzorging Girasol Opaal

  Girasol Opaal niet met water reinigen en niet blootstellen aan fel zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Girasol Opaal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: kreeft, schorpioen, boogschutter en vissen.

  Kenmerken Girasol Opaal

  Samenstelling: SiO2.nH2O

  Hardheid: 5-6

  Dichtheid: 2

  Kristalstelsel: amorf

   

 • Git of Gagaat (zwart...

  Werking Git of Gagaat (zwart Amber)

  Werking Git of Gagaat 

  Git of Gagaat (zwart Amber) helpt bij rouwverlichting. Azabache Jet ook zwart Amber genoemd

  Git of Gagaat voelt als een Engel die haar vleugels om je heen slaat. Dit is een prachtig geschenk vanuit de Engelenwereld die ons beschermt. Kinderen voelen zich heel fijn bij dit mineraal.

  Git of Gagaat helpt kinderen tijdens de geboorte te beschermen voor alle trauma’s die een geboorte teweeg kan brengen. Ook goed bij regressie en rebirthing.

  Git of Gagaat zorgt ook voor een harmonieuze omgeving en helpt je om bewust te leven en te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Deze prachtige steen helpt je verborgen oorzaken van huidige situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Git of Gagaat vermindert zelfbeperking, transformeert valse overtuigingen en helpt bij positieve affirmaties.

  Git of Gagaat helpt bij het duiden van dromen en breng de verbinding van de aura met het fysieke lichaam in balans. Deze steen is goed voor het hart en bij psychische onrust. Kinderen voelen zich zeer geborgen bij deze steen.

  Git of Gagaat stimuleert het opstijgen van het Kundalini-energie naar de kruin-chakra. Git of Gagaat ondersteunt de reinigende werking van de lever en de nieren. Degene die zich aangetrokken voelen tot Git of Gagaat zijn vaak "oude zielen".

  Git of Gagaat (zwart Amber) werd al in de oudheden gebruikt.

  Het is gevonden in prehistorische graven, waarschijnlijk om de doden te beschermen. Grieken die in de oudheid Cybele, godin van de gewassen en groei vereerden, droegen Git-Gagaat om haar gunstig te stemmen. Ook nu nog dragen tuiniers Git-Gagaat om hun planten te laten floreren. In de19de eeuw was Git-Gagaat erg populair als sieraad en als versiering in de vorm van kleine kraaltjes op jurken. Vaak was het een onderdeel van de rouwjurk van een weduwe. 

  Git of Gagaat (zwart Amber) helpt bij rouwverwerking en verlies.

   

  Verzorging Git of Gagaat (zwart Amber)

  Git of Gagaat (zwart Amber) niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Git of Gagaat (zwart Amber)

  Chakra: eerste chakra Sterrenbeeld: steenbok.

  Kenmerken Git of Gagaat (zwart Amber)

  Samenstelling: CH3(CH2)22CH3  

  Hardheid: 0,5-2,5

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: monoklien

 • Goudsteen

  Werking Goudsteen

  Goudsteen geeft balans en is een goede steen voor gevoelige mensen of voor kinderen tijdens hun eerste contacten met de buitenwereld. Deze steen ondersteunt kinderen bij grote veranderingen, zoals een nieuwe school of een nieuw broertje of zusje. Helpt je om ja te zeggen tegen het eigen leven en de eigen sterke kanten en zonnige kanten te laten stralen. Goudsteen brengt levensvreugde en heeft een antidepressieve werking, verwarmt en harmoniseert lichaam en geest. Maakt dat we tevreden zijn over onszelf, geeft een sterker gevoel van eigenwaarde. Is een sterk aardende steen en bevordert de communicatie tussen de chakra’s.

  Verzorging Goudsteen

  Goudsteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Goudsteen

  Chakra: eerste, tweede, vijfde en zesde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

 • Goudsteen blauw

  Werking Goudsteen blauw

  Blauwe Goudsteen geeft balans en is een goede steen voor gevoelige mensen of voor kinderen tijdens hun eerste contacten met de buitenwereld. Blauwe Goudsteen ondersteunt kinderen bij grote veranderingen, zoals een nieuwe school of een nieuw broertje of zusje. Blauwe Goudsteen helpt je om ja te zeggen tegen het eigen leven en de eigen sterke kanten en zonnige kanten te laten stralen. Blauwe Goudsteen brengt levensvreugde en heeft een antidepressieve werking, verwarmt en harmoniseert lichaam en geest. Blauwe Goudsteen maakt dat we tevreden zijn over onszelf, geeft een sterker gevoel van eigenwaarde. Blauwe Goudsteen is een sterk aardende steen en bevordert de communicatie tussen de chakra’s.

  Verzorging blauwe Goudsteen

  Blauwe Goudsteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld blauwe Goudsteen

  Chakra: eerste, tweede, vijfde en zesde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

   

 • Goudberyl

  Werking Goudberyl

  Goudberyl is een spirituele steen met een harmonische werking. Het werkt kalmerend en helpt bij divinatie (bijvoorbeeld waarzeggen met edelstenen) en andere spirituele activiteiten. Helpt tegen allerlei soorten oogklachten, het beste is de steen regelmatig op gesloten oogleden te leggen. Helpt bij moedeloosheid en vertwijfeling, maakt zorgvuldig en geeft vertrouwen. Werkt ontspannend bij stress symptomen. Werkt tegen allergieën en hooikoorts. Werkt ontgiftend en vermindert klachten veroorzaakt door stress. De steen heeft een positieve werking op lever, longen, hart, bloedsomloop, maag en ruggengraat. Werkt tegen angina indien de steen op de keel gelegd wordt. Helpt bij verstopping en gaat reisziekte tegen.

  Verzorging Goudberyl

  Goudberyl niet in het zonlicht leggen.

  Chakra en sterrenbeeld Goudberyl

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: geen

  Kenmerken Goudberyl

  Samenstelling: Be3Al2(SiO3)6

  Hardheid: 7,5-8

  Dichtheid:  2,6-2,8

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Granaat Almandien

  Werking Almandien Granaat

  Almandien Granaat onder steunt de functie van de geslachtsorganen en andere organen in het onderlichaam. Almandien Granaat helpt bij de opbouw van nieuw bloed, goed tegen reuma, stress, hartruis, geeft zelfvertrouwen maakt vitaal. Niet geschikt voor driftige mensen. Almandien Granaat is een beschermende steen die de aura versterkt en schild creeert van positieve vibraties waardoor negatieve energie verdreven wordt. Almandien Granaat is uitstekende keuze voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Almandien Granaat heeft in moeilijke levensfasen steun en houvast, bevordert de levensmoed dan net zo lang totdat de crisis is overwonnen. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen. Almandien Granaat vergroot zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Helpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken.

  Verzorging Granaat

  Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Granaat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen.

  Kenmerken Granaat

  Samenstelling:  X3Y2(SiO4)3

  Hardheid: 6,5-7,5

  Dichtheid: 3,4-4,5

  Kristalstelsel: kubisch

   

 • Granaat Almandien

  Werking Almandien Granaat

  Almandien Granaat onder steunt de functie van de geslachtsorganen en andere organen in het onderlichaam. Almandien Granaat helpt bij de opbouw van nieuw bloed, goed tegen reuma, stress, hartruis, geeft zelfvertrouwen maakt vitaal. Niet geschikt voor driftige mensen. Almandien Granaat is een beschermende steen die de aura versterkt en schild creeert van positieve vibraties waardoor negatieve energie verdreven wordt. Almandien Granaat is uitstekende keuze voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Almandien Granaat heeft in moeilijke levensfasen steun en houvast, bevordert de levensmoed dan net zo lang totdat de crisis is overwonnen. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen. Almandien Granaat vergroot zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Helpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken.

  Verzorging Granaat

  Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Granaat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen.

  Kenmerken Granaat

  Samenstelling:  X3Y2(SiO4)3

  Hardheid: 6,5-7,5

  Dichtheid: 3,4-4,5

  Kristalstelsel: kubisch

   

 • Granaat Almandien

  Werking Almandien Granaat

  Almandien Granaat ondersteunt de functie van de geslachtsorganen en andere organen in het onderlichaam. Helpt bij de opbouw van nieuw bloed, goed tegen reuma, stress, hartruis, geeft zelfvertrouwen maakt vitaal. Niet geschikt voor driftige mensen. Almandien Granaat is een beschermende steen die de aura versterkt en schild creeërt van positieve vibraties waardoor negatieve energie verdreven wordt. Almandien Granaat is uitstekende keuze voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Almandien Granaat geeft in moeilijke levensfasen steun en houvast, bevordert de levensmoed dan net zo lang totdat de crisis is overwonnen. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen. Almandien Granaat vergroot zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Helpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken. Het bevordert wondgenezing en de ijzeropname in de darmen.

  Verzorging Almandien Granaat

  Almandien Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Almandien Granaat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen.

  Kenmerken Almandien Granaat

  Samenstelling:  X3Y2(SiO4)3

  Hardheid: 6,5-7,5

  Dichtheid: 3,4-4,5

  Kristalstelsel: kubisch

   

   

 • Granaat groen

  Werking  Groene Granaat

  Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang, Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen

  Verzorging Groene Granaat

  Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Groene Granaat

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: ram

  Kenmerken Groene Granaat Samenstelling: Ca3Al2(SiO4)3+Fe,Mn

  Hardheid:6,5-7,5

  Dichtheid: 3,6

  Kristalstelsel: isometrisch

   

 • Granaat Grossulaar

  Werking Grossulaar granaat

  Grossulaar granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Grossulaar granaat geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Grossulaar granaat bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang, blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot Grossulaar granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft Grossulaar granaat een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen

  Verzorging Grossulaar Granaat

  Grossulaar granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Grossulaar Granaat

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: ram

  Kenmerken Grossulaar Granaat

  Samenstelling: Ca3Al2(SiO4)3+Fe,Mn

  Hardheid:6,5-7,5

  Dichtheid: 3,6

  Kristalstelsel: isometrisch

   

 • Heliotroop of Bloedsteen

  Werking Bloedsteen of Heliotroop

  Bloedsteen of Heliotroop door de aanwezigheid van ijzer heeft de steen alle eigenschappen van dit element in zich. Heliotroop heeft een positieve invloed op de samenstelling van het bloed en een stelpende werking met name bij neusbloedingen, maar ook bij andere bloedingen, bijvoorbeeld bij verwondingen, aambeien en maagzweren. Het werkt ontgiftend voor het bloed. Heliotroop heeft een positieve werking op de lever, nieren, darmen, milt, blaas en fibromyalgie, restless legs syndroom en stimuleert de stofwisseling, het immuun- en lymfesysteem. Het zorgt voor een vlotte bevalling en voorkomt eventuele bloedingen. Het bevordert altruïsme en idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen. Heliotroop geeft moed en helpt je de juiste weg te volgen. Bloedjaspis of Heliotroop biedt goede ondersteuning wanneer je enorme veranderingen in je leven doormaakt doordat je spiritueel ontwaakt. Kan je ook helpen eenzaamheid te overwinnen en innerlijke kracht te vinden.

  Verzorging Bloedsteen of Heliotroop                                                                                 

  Bloedsteen of Heliotroop kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bloedsteen of Heliotroop

  Chakra: eerdte en vierde chakra. Sterrenbeeld: ram, weegschaal en vissen.

  Kenmerken Bloedsteen of Heliotroop

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Haliet

  Werking Haliet

  Haliet is een efficiënte zuiveraar. Hij stimuleert spiritueel onderscheidingsvermogen en multidimensionale evolutie. Het haalt onzuiverheden uit de ziel of de etherische lichamen en schept innerlijke balans. Hij beschermt u tegen negatieve energieën en hechting van entiteiten of occulte aanvallen. Psychisch lost het oude patronen, negatieve gedachten en ingesleten gevoelens op en helpt u problemen te overstijgen. Hij helpt tegen bezorgdheid en zorgt voor tevredenheid, zet gevoelens van verlating of afwijzing om.

  Verzorging Haliet

  Haliet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Haliet

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Haliet

  Samenstelling: NaCl 

  Hardheid: 2

  Dichtheid: 2,16

  Kristalstelsel: kubisch

 • Healer's gold

  Healer’s gold is een krachtige steen en staat op de drempel tussen twee werelden. Is zeer aardend en verhoogt de vitaliteit. Healer's gold is een perfecte steen voor healings, richt zich op alle chakra's. Brengt licht in elke cel van het lichaam gedurende meditatie. Healer's gold werkt aardend, versterkt de persoonlijke kracht en bevordert een positieve instelling. Healer's gold werkt activerend bij moeheid en passiviteit maar met een ontspannen energie en stimuleert een gevoel van welzijn. Lichamelijk werkt Healer's gold ook vitaliserend en heeft een positieve werking op het bloed, de zuurstofopname, de mannelijke geslachtsorganen en de prostaat. Geeft balans in yin en yang energie.  

  Verzorging Healer’s gold

  Healer’s gold niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Healer’s gold

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Healer’s gold

  Samenstelling: Fe3+2Fe2+O4+ FeS2

  Hardheid: 6-6,5

  Dichtheid: 5,2

  Kristalstelsel: kubisch

   

   

 • Hematiet kwarts

  Werking Hematietkwarts

  Hematietkwarts is een zuiverende steen, dat negatieve energieën neutraliseert. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat Hematietkwarts zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Hematietkwarts helpt je om contact te krijgen met je eigen intuïtie en sensitiviteit. Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is. Het bevordert helderheid van geest. Daarom hoort hij ook bij de kruinchakra. Een bewustmakende steen dat helderheid in het denken brengt. Hematietkwarts in kwarts heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, depressie, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang. Hij helpt iemand zijn intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Hij helpt de duisternis van onwetendheid te doordringen.

  Verzorging Hematietkwarts

  Hematietkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Hematietkwarts

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

  Kenmerken Hematietkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Hematiet

  Werking Hematiet

  Hematiet helpt bij bloedarmoede, bloedingen, krampen in de benen, spataderen, blaas en nierklachten, winterhanden en voeten, eetstoornissen en vermoeidheid. Hematiet bevordert ijzeropname, bloedaanmaak en stimuleert lever klieren en gal. Helpt bij herstel na een ziekte en ontspant. Hematiet geeft kracht en moed, laat je aarden, geeft je zelfvertrouwen en helpt om doelen met kracht na te streven.  Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. 

  Verzorging Hematiet

  Hematiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden, indien met water gereinigd is, dan goed afdrogen anders kan de Hematiet gaan oxideren.

  Chakra en sterrenbeeld Hematiet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

  Kenmerken Hematiet

  Samenstelling: Fe2O3

  Hardheid: 5-6

  Dichtheid: 5,2

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Hemimorfiet

  Werking Hemimorfiet

  Hemimorfiet verhoogt de vibraties van het lichaam en bevordert communicatie met de hoogste spirituele niveaus.
  Stimuleert zelfontwikkeling op de snelst mogelijke manier, leert verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen geluk of ongeluk en laat zien hoe de werkelijkheid wordt gecreëerd door uw gedachten en houdingen.
  Helpt te onderkennen waar u externe invloeden ondergaat die niet bij uw zielsvisie passen.
  Je leert reële doelen stellen en om deze ook te bereiken. Hemimorfiet ontwikkelt innerlijke kracht en manifesteert uw hoogste potentieel. Als beschermende steen, vooral tegen kwaadaardige gedachten, werd hij naar verluidt in de oudheid gebruikt om vergiftigingen tegen te gaan. Fysiek heeft het een positieve werking op de gezondheid in het algemeen en pijn, hart en bloedvaten, cellen en wonden. Hemimorfiet is een krachtige steen om de hogere chakra’s mee te openen en te reinigen. De steen stimuleert de hypofyse en de epifyse en brengt energie naar het derde oog en de kruin. Hemimorfiet maakt het ook makkelijker om verbinding te maken met je hogere zelf.

   

  Verzorging Hemimorfiet

  Hemimorfiet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Hemimorfiet

  Chakra: vierde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Hemimorfiet

  Samenstelling: Zn4Si2O7(OH)2•H2O

  Hardheid: 4,5-5

  Dichtheid: 3,5

  Kristalstelsel: monoklien

 • Herkimer Diamant

  Werking Herkimer Diamant

  Herkimer Diamant, Het is een kristal dat reeds 500 miljoen jaar geleden is ontstaan met een onnoemelijk krachtige werking. Brengt puur wit licht in de aura en maakt de energie hiervan helder en sterk. Brengt de hersengolven direct in de "Alpha toestand", een staat van diepe stilte. Stimuleert de creativiteit/ heldere dromen. Verwijdert stress en spanning uit het lichaam en geeft nieuwe energie. Opent het voorhoofd- en kruinchakra waardoor helderziende en heldervoelende vermogens toenemen. Helpt tegen aardstraling, elektromagnetische vervuiling en radioactiviteit. Werkt sterk ontgiftend op het lichaam. Heel zuivere, gekristalliseerde lichtenergie. Het is een steen met een hoge vibratie welke makkelijk te programmeren is en de werking van andere stenen versterkt. Herkimer diamanten zijn breed inzetbare spirituele instrumenten voor energie werk, licht werk, droom werk, sjamanistisch werk, healings en kunnen bijvoorbeeld goed gebruikt worden bij edelsteen leggingen en opstellingen, meditatie, astraal en inter-dimensionaal reizen en voor het ontvangen van visioenen. Herkimer Diamant helpt contact maken met engelen en andere hogere energieën en met hogere spirituele domeinen, andere dimensies en vorige levens. De steen heeft een sterk reinigende werking op de aura maar ook op een fysieke ruimte doordat het de negatieve straling en energie uit een ruimte filtert. Verwijdert stress en spanning uit je lichaam en verlicht slapeloosheid en geeft je nieuwe energie, versterkt lichamelijke afweer en ontgift het lichaam.

  Verzorging Herkimer Diamant

  Herkimer Diamant kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Herkimer Diamant

  Chakra: zesde en zevende chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Herkimer Diamant

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7,5

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Hessoniet Granaat

  Werking Hessoniet Granaat

  Hessoniet Granaatvergroot zelfrespect, bevordert geestelijke groei en vermindert schuldgevoel. Fysiek heeft Hessoniet Granaateen positieve invloed op het hormoonsysteem en impotentie- en vruchtbaarheidsproblemen. Ondersteunt de functie van de geslachtsorganen en andere organen in het onderlichaam. Reguleert de hormoonspiegel. Hessoniet Granaat helpt bij de opbouw van nieuw bloed, goed tegen reuma, stress, hartruis, geeft zelfvertrouwen maakt vitaal. Bevordert zelfrespect en verlicht schuldgevoel. Hessoniet Granaat is ook een goede steen wanneer je een minderwaardigheidscomplex wil loslaten. Granaat geeft je daadkracht en zet je aan tot actie. Helpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken. Hessoniet Granaat is een beschermende steen die de aura versterkt en schild creeert van positieve vibraties waardoor negatieve energie verdreven wordt. Hessoniet Granaat is uitstekende keuze voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Geeft in moeilijke levensfasen steun en houvast, bevordert de levensmoed dan net zo lang totdat de crisis is overwonnen. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Hessoniet Granaat vergroot zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Hessoniet Granaathelpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken.

  Verzorging Hessoniet granaat

  Hessoniet granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Hessoniet granaat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen.

  Kenmerken Hessoniet granaat

  Samenstelling:  X3Y2(SiO4)3

  Hardheid: 6,5-7,5

  Dichtheid: 3,4-4,5

  Kristalstelsel: kubisch

 • Heulandiet

  Werking Heulandiet

  Heulandiet helpt bij het bevrijden van negatieve emoties die ingesleten zijn. Helpt bij het begrijpen van de Akasha-kronieken. Helpt je door te gaan. Het maakt meer ontvankelijk voor inzichtgevende dromen en visioenen. Helpt bij het terugkrijgen van kennis uit Lemurië en Atlantis en uw eigen vorige levens, is een heel spirituele steen. Is sterk ontgiftend. Vormt een beschermfilter voor je kruinchakra. Heulandiet helpt bij overgewicht, evenwichts- en binnenoor problemen en overmatige transpiratie. Goed bij lever, nieren, bloedsomloop, gewichtsvermindering, verslavingen, benen, mobiliteit.

  Verzorging Heulandiet

  Heulandiet niet onder stromend water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Heulandiet

  Chakra: vierde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: boogschutter.

  Kenmerken Heulandiet

  Samenstelling:  (Ca,Na2)(Al2Si7O18).6(H2O)

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 2,2

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Hiddeniet

  Werking Hiddeniet

  Hiddeniet is een zeer spirituele steen met een hoge vibratie die het hartcentrum en onvoorwaardelijke liefde laat ontwaken en voor liefdevolle gedachten en communicatie zorgt. Spiritueel staat de steen los van tijd en ruimte en maakt daarom het contact met andere dimensies, werelden en vorige levens makkelijker. Helpt om minder streng en veeleisend te zijn voor jezelf en helpt om hulp en steun te accepteren. Brengt de ratio in balans met liefde en emotie en stimuleert het ontvangen en uitdragen van spirituele liefde. Heeft een positieve werking op de borstkas en de thymus. Hiddeniet kan milde ondersteuning geven aan het hart en maakt je evenwichtiger wanneer je last hebt van hormoonschommelingen. Daarnaast is hiddeniet nuttig bij depressie en ischias en stimuleert het de maag en de twaalfvingerige darm. Deze steen vermindert ook pijn en is nuttig bij depressie.

  De Hiddeniet Kristallen die wij aanbieden zijn gevonden in Doce Valley Brazilië, deze worden door verzamelaars en healers zeer gewaardeerd.

  Verzorging Hiddeniet

  Hiddeniet niet in zonlicht leggen.

  Chakra en sterrenbeeld Hiddeniet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Hiddeniet

  Samenstelling: LiAlSi2O6

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: monoklien

 • Hoornblende

  Werking Hoornblende

  Hoornblende helpt individuen om een compromis te aanvaarden zodat alle partijen tot overeenstemming komen. Het is een aardende steen en werkt goed met andere mineralen en mensen.

  Verzorging Hoornblende

  Hoornblende kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Hoornblende

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Hoornblende

  Samenstelling: Ca2(Mg,Fe,Al)5(Al,Si)8O22(OH)2

  Hardheid: 5-6

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Hout (versteend)

  Werking versteend hout  

  Versteend hout of gemineraliseerd hout (ook bekend onder de Engelse naam petrified wood) is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Ondersteunt alle vormen van genezing en is met name geschikt om de lever en de galblaas in balans te brengen. Deze steen helpt ook de lever het bloed te reinigen en stimuleert de aanmaak van bloedcellen in het beenmerg. Daarnaast is versteend hout nuttig bij artritis, griep, reuma, chronische vermoeidheid en regelt het de stofwisseling.Artritis, griep, hartklachten, voor het aarden, reuma, regelen stofwisseling, voor afvallen, spreken vanuit het hart, goede steen om te mediteren. Versteend hout kan helpen om beperkende emotionele patronen te herkennen en los te laten. Versteend hout leert je de kracht en de schoonheid van de fysieke wereld te zien en geeft je het inzicht dat de aarde je zal voorzien in alles wat je nodig hebt, maar voorkomt tegelijkertijd ook hebzucht.

  Verzorging Versteend hout

  Versteend hout reinigen en opladen door het een nacht in de aarde te stoppen.

  Chakra en sterrenbeeld Versteend hout

  Chakra: eertste chakra. Sterrenbeeld: waterman.

  Kenmerken Versteend hout

  Samenstelling: fossiel hout waarbij alle organische componenten zijn vervangen door mineralen.

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: gemineraliseerd hout

   

 • Hout versteend

  Werking Versteend hout

  Versteend hout (ook bekend onder de Engelse naam petrified wood) is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Ondersteunt alle vormen van genezing en is met name geschikt om de lever en de galblaas in balans te brengen. Deze steen helpt ook de lever het bloed te reinigen en stimuleert de aanmaak van bloedcellen in het beenmerg. Daarnaast is versteend hout nuttig bij artritis, griep, reuma, chronische vermoeidheid en regelt het de stofwisseling.Artritis, griep, hartklachten, voor het aarden, reuma, regelen stofwisseling, voor afvallen, spreken vanuit het hart, goede steen om te mediteren. Versteend hout kan helpen om beperkende emotionele patronen te herkennen en los te laten. Versteend hout leert je de kracht en de schoonheid van de fysieke wereld te zien en geeft je het inzicht dat de aarde je zal voorzien in alles wat je nodig hebt, maar voorkomt tegelijkertijd ook hebzucht.

  Verzorging Versteend hout

  Versteend hout reinigen en opladen door het een nacht in de aarde te stoppen.

  Chakra en sterrenbeeld Versteend hout

  Chakra: eertste chakra. Sterrenbeeld: waterman.

  Kenmerken Versteend hout

  Samenstelling: fossiel hout waarbij alle organische componenten zijn vervangen door mineralen.

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: gemineraliseerd hout

   

 • Howliet bruin

  Werking bruin/wit Howliet

  Bruin/wit Howliet werkt sterk kalmerend, vermindert stress. Goed te gebruiken tegen slapeloosheid die veroorzaakt wordt door "teveel in het hoofd zitten", rondmalende gedachten. Howliet bevordert zelfstandigheid, zorgvuldigheid. Stimuleert om zelf het eigen leven vorm te geven. Howliet bevordert de bewuste controle over de eigen handelingen. Door het hoge calciumgehalte van de Howliet wordt het calciumniveau in het lichaam in balans gebracht. Helpt bij tandbederf, vorming van goede tanden. Helpt bij genezing van botbreuken en ontkalking. Howliet bevordert aanmaak moedermelk bij borstvoeding en heeft een gunstige invloed op de zwangerschap.

  Verzorging bruin/wit Howliet

  Bruin/wit Howliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld bruin/wit Howliet

  Chakra: derde oog. Sterrenbeeld: tweeling en weegschaal.

  Kenmerken bruin/wit Howliet

  Samenstelling: Ca2B5SiO9(OH)5

  Hardheid: 2,5-3,5

  Dichtheid: 2,58

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Howliet wit

  Werking bruin/wit Howliet

  Bruin/wit Howliet werkt sterk kalmerend, vermindert stress. Goed te gebruiken tegen slapeloosheid die veroorzaakt wordt door "teveel in het hoofd zitten", rondmalende gedachten. Howliet bevordert zelfstandigheid, zorgvuldigheid. Stimuleert om zelf het eigen leven vorm te geven. Howliet bevordert de bewuste controle over de eigen handelingen. Door het hoge calciumgehalte van de Howliet wordt het calciumniveau in het lichaam in balans gebracht. Helpt bij tandbederf, vorming van goede tanden. Helpt bij genezing van botbreuken en ontkalking. Howliet bevordert aanmaak moedermelk bij borstvoeding en heeft een gunstige invloed op de zwangerschap.

  Verzorging bruin/wit Howliet

  Bruin/wit Howliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld bruin/wit Howliet

  Chakra: derde oog. Sterrenbeeld: tweeling en weegschaal.

  Kenmerken bruin/wit Howliet

  Samenstelling: Ca2B5SiO9(OH)5

  Hardheid: 2,5-3,5

  Dichtheid: 2,58

  Kristalstelsel: monoklien

   

   

 • Ioliet of Watersaffier

  Kleurbetekenis Violet

  Oersymbool: De Mysticus, de onbegrijpbare.

  Naar binnen gericht. Geest gericht. Emotioneel.

  Op introverte wijze naar geestelijke zekerheid zoekend.

  De mens is zich bewust geworden dat geestelijke bevrijding een innerlijk proces is, dat niet gezocht kan worden in het groepsgebeuren, maar alleen diep in zichzelf. Men zoekt de vrede in het hart en voelt intuïtief zijn bescheiden plaats in het grote geheel van de schepping. Het is niet meer zo nodig anderen te bekeren. Integendeel, men stelt zich graag ten dienste, offert zo nodig eigen belangen op voor anderen of voor het belang van het grote geheel. Men beseft dat alles slechts een schijnvorm kan zijn, ook de eigen waarheden.

  Werking Ioliet of Watersaffier

  Ioliet of Watersaffier is een Visioensteen die op het 3de Oog werkt, kan deze openen waardoor helderziende, heldervoelende vermogens ontwaken, het activeert en visualiseert en maakt intuïtief inzicht mogelijk als alle chakra's op één lijn liggen.

  Watersaffier stimuleert de verbinding met innerlijke kennis. Ioliet of Watersaffier versterkt het geheugen en stimuleert de creativiteit. Ioliet of Watersaffier geeft een gevoel van onverstoorbaarheid, maakt dat men kan doorzetten in de meeste ongunstige omstandigheden.

  Psychisch helpt Ioliet of Watersaffier de oorzaken van een verslaving op te heffen en uw ware zelf tot uitdrukking te brengen. Op geestelijk niveau verheldert Ioliet of Watersaffier gedachtevormen.

  Op emotioneel niveau heft Ioliet of Watersaffier onenigheid in relaties op. Ioliet of Watersaffier versterkt de zenuwen, ondersteunt de genezing van oogkwalen en helpt bij slaapproblemen. Ioliet werkt koortsverlagend en bacteriedodend en heeft een positieve werking op de ademhaling en de holtes, malaria, migraine en hypofyse. Ioliet of Watersaffier helpt bij verlammingen en ongevoelige ledematen, maakt dat pijn gemakkelijker te verdragen is.

  Verzorging Ioliet of Watersaffier

  Ioliet of Watersaffier kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Ioliet of Watersaffier

  Chakra: derde oog, vijfde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal, boogschutter en stier.

  Kenmerken Ioliet of Watersaffier

  Samenstelling: (Mg1FE2+)2Al3(AlSi5O18)

  Hardheid: 7 -7,5

  Dichtheid: 2,6-2,7

  Kristalstelsel: orthorombisch

 • Jade donkergroen

  Werking Jade

  Jade moedigt je aan van het leven te genieten en helpt je verbinding te maken met de energie van ware overvloed, waardoor je die energie in materiële vorm kan manifesteren. Tegelijkertijd helpt Jade te voorkomen dat je je overgeeft aan hebzucht of gierigheid.Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Jade werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Jade is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Jade werkt sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Jade heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel.

  Verzorging Jade

  Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jade

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Jade

  Samenstelling: NaAl(Si2O6), hardheid: 6,5-7 & dichtheid: 3,3-3,5.

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 3,33,5

  Kristalstelsel: monoklien

   

   

 • Jade groen

  Werking Groene Jade

  Jade moedigt je aan van het leven te genieten en helpt je verbinding te maken met de energie van ware overvloed, waardoor je die energie in materiële vorm kan manifesteren. Tegelijkertijd helpt groene jade te voorkomen dat je je overgeeft aan hebzucht of gierigheid.Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Jade werkt sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel.

  Verzorging

  Verzorging Jade

  Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jade

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Jade

  Samenstelling: NaAl(Si2O6), hardheid: 6,5-7 & dichtheid: 3,3-3,5.

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 3,33,5

  Kristalstelsel: monoklien

 • Jade lichtgroen

  Werking Jade

  Jade moedigt je aan van het leven te genieten en helpt je verbinding te maken met de energie van ware overvloed, waardoor je die energie in materiële vorm kan manifesteren. Tegelijkertijd helpt Jade te voorkomen dat je je overgeeft aan hebzucht of gierigheid.Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Jade werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Jade is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Jade werkt sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Jade heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel.

  Verzorging Jade

  Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jade

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Jade

  Samenstelling: NaAl(Si2O6), hardheid: 6,5-7 & dichtheid: 3,3-3,5.

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 3,33,5

  Kristalstelsel: monoklien

   

 • Jaspis breccie

  Werking breccie Jaspis

  Breccie Jaspis is zeer dynamisch en activerend, is een steen die veel voeding geeft. Breccie Jaspis bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. Werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Helpt je in je kracht staan en bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen. Breccie Jaspis biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. Bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Breccie Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Breccie Jaspis geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Breccie Jaspis geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden

  Verzorging breccie Jaspis

  Breccie Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld breccie Jaspis

  Chakra: eerste en tweede chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken breccie Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,58-2,91

  Kristalstelsel: trigonaal

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis Conglomeraat

  Werking Jaspis Conglomeraat

  Conglomeraat Jaspis, helende steen. Vergroot weerstand tegen milieuvervuiling, gif en straling. Goed voor spijsvertering en darmklachten. Conglomeraat Jaspis helpt tegen oorsuizing, insectenbeten,  infecties en kalktekort.

  Verzorging Jaspis Conglomeraat

  Conglomeraat Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jaspis Conglomeraat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: geen.

 • Jaspis dalmatiër

  Werking Dalmatiër Jaspis of Apliet

  Dalmatiër Jaspis is een aardende steen die je helpt om trouw aan jezelf te blijven. Dalmatiër jaspis geeft wilskracht en verdrijft negatieve gedachten. Werkt versterkend, opbouwend en brengt emotioneel evenwicht. Dalmatiër jaspis stimuleert om voornemens goed te doordenken, te reflecteren op elke te nemen arbeidsstap en dan daadkrachtig op te treden. Dalmatiër jaspis is goed voor de geslachtsorganen en helpt tegen maagpijn, misselijkheid en zwangerschapsbraken.

   

  Verzorging Dalmatiër Jaspis

  Dalmatiër Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Dalmatiër Jaspis

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Dalmatiër Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Jaspis fancy

  Werking Jaspis Fancy

  Fancy Jaspis maakt je daadkrachtiger, efficiënter en helpt je gefocust te blijven en kan je helpen om rationeler, rechtlijniger te denken. Fancy Jaspis gaat slapeloosheid tegen en kalmeert het overactieve en chaotische denken. Fancy Jaspis bevorderd efficiëntie en georganiseerdheid waardoor problemen snel en goed worden opgelost. Fancy Jaspis houdt je denken gefocust en helpt om te aarden. Fancy Jaspis is een krachtige zienersteen en wordt gebruikt bij sjamanistisch reizen en meditatie.

   

  Verzorging Jaspis Fancy

  Fancy Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jaspis Fancy

  Chakra: alle chakras. Sterrenbeeld: geen

  Kenmerken Jaspis Fancy

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis geel

  Werking gele Jaspis

  Gele Jaspis verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld maagzuur), lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Is een steen die veel voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. Bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden

  Verzorging gele Jaspis

  Gele Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld gele Jaspis

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken gele Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,58-2,91

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis groen

  Werking Jaspis groen

  Groene Jaspis werkt aardend en beschermend. Groene Jaspis de gevoelens, helpt om de eigen ideeën bekwaam en voortvarend om te zetten in daden en door te zeten. Groene Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Groene Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Groene Jaspis maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Groene Jaspis bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Groene Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Groene Jaspis een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Groene Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging Jaspis groen

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.                                      

  Chakra en sterrenbeeld Jaspis groen

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Jaspis groen

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Jaspis Irai

  Werking Jaspis Irai 

  Jaspis Irai aardt door meditatie en opent alle chakra's. Kan rust brengen in een over actieve geest en zorgt voor concentratie. Jaspis Irai brengt je tot dialoog met je zelf en brengt de vibratie van het psychische en emotionele lichaam in balans. Gedurende meditaties kan hij dienen om in contact te komen met de energie van geheime plaatsen. Werkt aardend en beschermend. Jaspis Irai helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Jaspis Irai bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis Irai herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging Jaspis Irai

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jaspis Irai

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Jaspis Irai

  Samenstelling: SiO2  

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

   

   

 • Jaspis koraal

  Werking koraal Jaspis 

  Koraal Jaspis is een magisch en sterk energetische steen. Werkt op alle chakra's en beschermt tegen negatieve energieën. Geeft innerlijke rust en harmonie. Versterkt de liefde en kan sterk aarden. Werkt aardend en beschermend. Koraal Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Koraal Jaspis maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Koraal Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Koraal Jaspis maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Koraal Jaspis bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Koraal Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Koraal Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Koraal Jaspis een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging koraal Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld koraal Jaspis

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken koraal Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Jaspis landschap

  Werking Landschap Jaspis

  Landschap Jaspis verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Landschap Jaspis heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld maagzuur), lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Landschap Jaspis is een steen die veel voeding geeft, biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. Landschap Jaspis bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Landschap Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Landschap Jaspis geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Landschap Jaspis geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden.

  Verzorging Landschap Jaspis

  Landschap Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Landschap Jaspis

  Chakra: eerste en derde chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Landschap Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,58-2,91

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis luipaard

  Werking Luipaard Jaspis

  Luipaard Jaspis kan door meditatie zeer nuttig zijn in het voldoen van karmische afspraken met de ziel. Hij opent en onderhoudt verbinding tussen mensheid en dierenwereld en zorgt voor evenwicht in het milieu. Werkt in op het eerste, vierde en zevende chakra en werkt positief op DNA genezing.

  Werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

   

  Verzorging Luipaard Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Luipaard Jaspis

  Chakra: eerste, vierde en zevende. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Luipaard Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis multi

  Werking multi Jaspis

  Multi Jaspisheeft door meditatie een stabiliserend effect op de aura. Zijn reinigende effect is krachtig op fysiek en emotioneel niveau. Werkt aardend en beschermend. Multi Jaspishelpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Multi Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Multi Jaspis maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Multi Jaspisbevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Multi Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Multi Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Multi Jaspiseen positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Multi Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

   

  Verzorging multi Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld multi Jaspis

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken multi Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis orbicularis

  Werking Jaspis Orbicularis of Oceaan Jaspis 

  Oceaan Jaspis of Atlantissteen wordt ook Jaspis orbicularis genoemd helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, verminderen. Oceaan jaspis ontgiftend en heeft een positieve werking op het hormoonstelsel en de klieren. Oceaan Jaspis biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Oceaan Jaspis helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. Oceaan Jaspis bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Oceaan Jaspis geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Oceaan Jaspis ceeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden

   

  Verzorging Oceaan Jaspis

  Oceaan Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Oceaan Jaspis

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Oceaan Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,58-2,91

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis picture

  Werking Jaspis picture

  Picture jaspis geeft zelfvertrouwen, innerlijke rust en emotionele stabiliteit.Picture jaspis geeft een warme aarding, bevordert je contact met het aardse. Picture Jaspis kan gebruikt worden als poort waardoor men contact kan maken met de energie van heilige plaatsen tijdens meditatie. Werkt in op het eerste en zesde chakra en is goed voor droomwerk en visioenen.

   

  Verzorging Jaspis picture

  Picture jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Jaspis picture

  Chakra: eerste en zesde chakra. Sterrenbeeld: maagd .

  Kenmerken Jaspis picture

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis polychroom

  Werking Polychroom Jaspis

  Polychroom Jaspis doorbreekt oude patronen op een veilig aanvoelende manier. Hij brengt je rust en geborgenheid waardoor je gevoelens beter kunt uiten. Polychroom Jaspis bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Hij biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, reinigt de chakra’s en de aura en versterkt het immuunsysteem. Jaspis brengt je in balans en maakt je vastberaden. Polychroom Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, reinigt de chakra’s en de aura en versterkt het immuunsysteem. Goed bij elektrosmog en straling. Polychroom Jaspis helpt bij maagpijn, gal-, lever- en nierproblemen. Polychroom Jaspis  is goed voor het hart en bij psychische onrust. Kinderen voelen zich zeer geborgen bij deze steen.

  Verzorging Polychroom Jaspis

  Polychroom Jaspis  kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Polychroom Jaspis

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Polychroom Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis regenboog

  Werking Regenboog Jaspis

  Regenboog Jaspis is een goede aardende steen die nieuwetijdskinderen kan helpen bij het vinden van hun eigen identiteit. Geeft frisse moed en een nieuwe kijk op het leven. Deze steen helpt je bij het herstel van vertrouwen.  Werkt aardend en beschermend. Regenboog Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Regenboog Jaspis maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Regenboog Jaspis bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Regenboog Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Regenboog Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Regenboog Jaspis een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

   

  Verzorging Regenboog Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Regenboog Jaspis

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Regenboog Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Jaspis rood

  Werking rode Jaspis

  Rode Jaspis is zeer dynamisch en activerend, is een steen die veel voeding geeft. Bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. Werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan en bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen. Biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. Bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden

  Verzorging rode Jaspis

  Rode Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld rode Jaspis

  Chakra: eerste en tweede chakra. Sterrenbeeld: ram en schorpioen.

  Kenmerken rode Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,58-2,91

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis rood gestreept

  Werking rood gestreepte Jaspis

  Rood gestreepte Jaspis is zeer dynamisch en activerend, is een steen die veel voeding geeft. Bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. Werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan en bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen. Biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. Bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden

  Verzorging rood gestreepte Jaspis

  Rode Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld rood gestreepte Jaspis

  Chakra: eerste en tweede chakra. Sterrenbeeld: ram en schorpioen.

  Kenmerken rood gestreepte Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6-7

  Dichtheid: 2,58-2,91

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Jaspis tijger

  Werking Tijger Jaspis

  Tijger Jaspis werkt aardend en beschermend. Tijger Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Tijger Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Tijger Jaspis maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Tijger Jaspis bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Tijger Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Tijger Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Tijger Jaspis een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Tijger Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging Tijger Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Tijger Jaspis

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Tijger Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Jaspis zilverblad

  Werking zilverblad Jaspis

  Zilverblad Jaspis geeft opening naar spirituele kracht en wijsheid. Zilverblad Jaspis is de juiste om te werken met de spirituele wereld en de deva's (natuurgeesten) om de aarde te healen. Kan het lichaam ontgiften en werkt in op alle chakra's. Werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging zilverblad Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld zilverblad Jaspis

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken zilverblad Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Jaspis Zwaluw

  Werking Zwaluw Jaspis

  Zwaluw Jaspis ondersteunt de geest op zijn weg naar universele wijsheid en liefde. Zwaluw Jaspis verbind u met de aarde en stimuleert een ecologisch bewustzijn. Door meditatie opent Zwaluw Jaspis de eerste, vierde, zesde en zevende chakra, versterkt de zintuigen en geeft rust en ontspanning en vergemakkelijkt een diepe meditatie. Werkt aardend en beschermend. Zwaluw Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Zwaluw Jaspis maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Zwaluw Jaspis bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Zwaluw Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Zwaluw Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft Zwaluw Jaspis een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Zwaluw Jaspis brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht.

  Verzorging Zwaluw Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Zwaluw Jaspis

  Chakra: eerste, vierde, zesde en zevende. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Zwaluw Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Jaspis zwart

  Werking zwarte Jaspis

  Zwarte Jaspis geeft stabiliteit en zet aan tot handelen. Daarbij geeft Zwarte Jaspis je ook inzicht in hoe het beste te handelen en in hoe je je beter kan beschermen. Zwarte Jaspis stimuleert een gezond egoïsme en leert je om je grenzen te ontdekken. Werkt aardend en beschermend. Zwarte Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Zwarte Jaspis maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend. Zwarte Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Zwarte Jaspis bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen. Zwarte Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.. Fysiek heeft Zwarte Jaspis een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

   

  Verzorging zwarte Jaspis

  Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld zwarte Jaspis

  Chakra: eerste. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken zwarte Jaspis

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6 

 • Kabamba Eldariet

  Werking Kabamba of Eldariet

  Kabamba of Eldariet, steen der liefde, beschermt de innerlijke vrede. Kabamba of Eldariet versterkt besef van eigenwaarde en geeft zelfvertrouwen en (zelf)tevredenheid, geeft energie en levenskracht, biedt bescherming, tegen twijfels en zorgen. Kabamba geeft een veilig gevoel en helpt met het oplossen van angsten en het loslaten van oude gedachtepatronen. Kabamba helpt je herinneren dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Kabamba kan helpen je dromen te verhelderen en ze makkelijker te helpen herinneren. Geschikt voor (zelf)heling, is ultieme sjamanensteen. Kabamba werkt als een magische beschermer die gedachten en geest vrij maakt, hij wordt door sjamanen als beschermer gebruikt. Kabamba is de afgelopen jaren een van de succesvolste stenen bij hardnekkige verkoudheid en griep, vooral als deze aanhoudt. Absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Kabamba maakt astraal reizen makkelijker. Kabamba heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Ook staat Kabamba of Eldariet voor ommekeer, vergemakkelijkt het pijnlijke processen in het leven en helpt het bij weerstand tegen verandering. Kabamba bevordert ontzuring en verhoogt het immuunsysteem.

  Verzorging Kabamba of Eldariet

  Kabamba of Eldariet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Kabamba of Eldariet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Kabamba of Eldariet

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Kabamba Eldariet

  Werking Kabamba of Eldariet

  Kabamba of Eldariet, steen der liefde, beschermt de innerlijke vrede. Kabamba of Eldariet versterkt besef van eigenwaarde en geeft zelfvertrouwen en (zelf)tevredenheid, geeft energie en levenskracht, biedt bescherming, tegen twijfels en zorgen. Kabamba geeft een veilig gevoel en helpt met het oplossen van angsten en het loslaten van oude gedachtepatronen. Kabamba helpt je herinneren dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Kabamba kan helpen je dromen te verhelderen en ze makkelijker te helpen herinneren. Geschikt voor (zelf)heling, is ultieme sjamanensteen. Kabamba werkt als een magische beschermer die gedachten en geest vrij maakt, hij wordt door sjamanen als beschermer gebruikt. Kabamba is de afgelopen jaren een van de succesvolste stenen bij hardnekkige verkoudheid en griep, vooral als deze aanhoudt. Absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Kabamba maakt astraal reizen makkelijker. Kabamba heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Ook staat Kabamba of Eldariet voor ommekeer, vergemakkelijkt het pijnlijke processen in het leven en helpt het bij weerstand tegen verandering. Kabamba bevordert ontzuring en verhoogt het immuunsysteem.

  Verzorging Kabamba of Eldariet

  Kabamba of Eldariet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Kabamba of Eldariet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: maagd.

  Kenmerken Kabamba of Eldariet

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Kanab wonderstone

  Werking Kanab Wonderstone

  Kanab wonderstone Utah. Wonderstone helpt tegen chronische verkoudheid, hoge bloeddruk en te hoog cholesterolgehalte. Houdt bindweefsel, kraakbeen en bloedvaten elastisch. Stimuleert de celstofwisseling en celdeling, het metabolisme, de calciumstofwisseling, de spierprikkeloverdracht. Tegen osteoporose, rachitis, ontkalking en tandbederf. Versterkt het lymfesysteem en immuunstelsel. Ondersteunt de opbouw van beenderen, kraakbeen en tanden. Bevordert snel herstel van wonden en botbreuken. Harmoniseert de spijsvertering. Kanab Wonderstone geeft energie bij oververmoeidheid. Maakt stabiel en evenwichtig. Zorgt dat je dichter bij jezelf blijft, zet je in je kracht, maakt je ontvankelijk voor nieuwe ideeën. Deze wervelwind van energie reinigt, opent en vitaliseert de chakra’s en energiebanen en stroomt naar de plaatsen waar de helende energie het hardste nodig is. De reinigende en transformerende energie van deze stenen ontspant, werkt opbeurend en maakt het hoofd helder. Het is alsof er een bezem door je energie lichaam gehaald wordt en alle energie die er niet thuis hoort, in de vorm van blokkades, spanningen, angsten en zorgen, wordt afgevoerd. Doordat de stenen zorgen voor aarding en rust en je openstellen voor hogere energieën, kunnen ze goed gebruikt worden bij meditatie, sjamanistisch reizen en droom werk. Fysiek heeft Kanab wonderstone een positieve werking op de darmen, spanningshoofdpijn en andere stressgerelateerde klachten

   

  Verzorging Kanab Wonderstone

  Kanab Wonderstone niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Kanab Wonderstone

  Chakra: alle chakra’s. 

 • Kattenoog

  Werking Kattenoog

  Kattenoog stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Aan de ene kant bevordert het wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, charisma, strategisch denken en plannen en creativiteit maar het bevordert ook mediamieke gaven, helderziendheid, mededogen en vergeving. Het brengt een mooie balans in gevoel & spiritualiteit en ratio en brengt de twee hersenhelften in balans. Kattenoog stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Het heeft een positieve invloed op de lever en het cholesterolgehalte.

  Verzorging Kattenoog

  Kattenoog kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Kattenoog

  Chakra: derde en vierde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Kattenoog

  Samenstelling: BeAl2O4

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Koper

  Werking Koper

  Koper helpt liefde, schoonheid en harmonie te ervaren, het geeft moed en versterkt het zelfbewustzijn. Lichamelijk heeft koper een gunstige uitwerking bij krampen van allerlei aard en ondersteunt het genezingsproces. Maakt vruchtbaar, vermindert menstruatiepijnen, versterkt lever en hersenen. Koper is levensnoodzakelijk voor mens en dier, ze moeten dagelijks enkele milligrammen koper opnemen om de vorming van hemoglobine in het bloed te verzekeren. In de kopersector komen geen specifieke beroepsziekten voor. Koper bezit erkende bacteriëndodende eigenschappen. Het vernietigt micro-organismen en bacteriën en zuivert de leidingen die wereldwijd gebruikt worden voor de distributie van water. Koper brengt de energieën van gedachten en emoties makkelijk over en bevordert een hoger perspectief op emotionele ervaringen

  Verzorging Koper

  Koper niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Koper

  Chakra: eerste en vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Koper

  Samenstelling: CU

  Hardheid: 3 

 • Koraal rood

  Werking rood Koraal

  Bloedkoraal is goed voor de botten, ondersteunt het doorkomen van de tanden, helpt bij bloedarmoede en ijzertekort, werkt bloedstelpend, werkt tegen een hoge bloeddruk, helpt tegen steenpuisten en stimuleert de aanmaak van moedermelk. Bloedkoraal geeft kracht en helpt je om met je emoties om te gaan.

   

  Verzorging rood koraal

  Rood Koraal niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld rood Koraal

  Chakra: eerste en vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken rood Koraal

  Samenstelling: CaC03

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 2,6

   

 • Kunziet

  Werking Kunziet

  Kunziet helpt je om weerstand tegen het leven los te laten en maakt je ontvankelijker voor liefde en energie, waardoor je negatieve emoties zoals jaloezie makkelijker kan loslaten en ja zachter voor jezelf kan zijn. Kunziet is een spirituele en beschermende steen. Het werkt sterk in op het hart chakra en stimuleert hierdoor eigenschappen als dienstbaarheid, nederigheid, tolerantie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander, fouten toegeven en kritiek ontvangen, overgave, ergens helemaal voor gaan en helpt je met het ontvangen en geven van liefde.Kunziet geeft goede ondersteuning bij de heling van fysieke blokkades, kalmeert stress en ondersteunt het parasympatische zenuwstelsel. 

   

  Verzorging Kunziet

  Kunziet  niet blootstellen aan fel zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld kunziet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

  Kenmerken Kunziet

  Samenstelling: LiAlSi2O6

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: monaklien

   

 • Krokedillen Kwarts

  Werking Krokedillenkwarts of Elestiaal Kwarts

  Elestiaal Kwarts ook wel Krokedillenkwarts of Skeletalkwarts genoemd, heeft een zacht stromende energie die blokkades en angsten verwijdert, de polariteiten in balans brengt en de weg naar noodzakelijke veranderingen opent. Elestiaal Kwarts biedt steun en troost, verlicht emotionele belasting en legt contact met het innerlijke zelf. Elestiaal Kwarts kan u meenemen naar vorige levens en u uw karma leert begrijpen.  Elestiaal Kwarts zorgt voor aarding en voor opening van de kruinckakra. Elestiaal Kwarts  voorkomt dat we tijdens meditatie niet afdwalen en onze focus kunnen houden. Deze steen verdrijft negatieve energie en geeft doorzettingsvermogen tijdens spirituele groei. Op lichamelijk niveau werkt de Elestiaal Kwarts zuiverend.

  Verzorging Elestiaal Elestial Kwarts

  Elestiaal Elestial Kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Elestiaal Elestial Kwarts

  Chakra: eerste en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Elestiaal Elestial Kwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Kunziet Lepidoliet

  Werking Kunziet Lepidoliet

  Kunziet Lepidoliet is een zeer spirituele steen. Is een hartsteen en verbindt u met univerele liefde. Is een beschermende steen van de Aura en verdrijft negativisme.  Helpt je om weerstand tegen het leven los te laten en maakt je ontvankelijker voor liefde en energie, waardoor je negatieve emoties zoals jaloezie makkelijker kan loslaten en je zachter voor jezelf kan zijn. Het werkt sterk in op het hart chakra en stimuleert hierdoor eigenschappen als dienstbaarheid, nederigheid, tolerantie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander, fouten toegeven en kritiek ontvangen, overgave, ergens helemaal voor gaan en helpt je met het ontvangen en geven van liefde.Kunziet Lepidoliet geeft goede ondersteuning bij de heling van fysieke blokkades, verlicht stress en depressiviteit. Is goed tegen zenuwaandoeningen, verlicht epileptie en gewrichtspijn.

  Verzorging Kunziet Lepodoliet

  Kunziet Lepidoliet  niet blootstellen aan fel zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Kunziet Lepidoliet

  Chakra: vierde, vijfde, zesde en zevend chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

  Kenmerken Kunziet Lepidoliet

  Samenstelling: LiAlSi2O6

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: monaklien

   

 • Kwarts blauw

  Werking Blauwe Kwarts

  Blauwe Kwarts heft wanorde op het geestelijke vlak op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Blauwe Kwarts kalmeert de geest, verlicht angsten en helpt uw spirituele aard tijdens metamorfose te begrijpen.Blauwe Kwarts is uitstekend om wanorde te verhelpen, schenkt geestelijke helderheid en zelfdiscipline,en stimuleert creativiteit.

   

  Verzorging Blauwe Kwarts

  Blauwe Kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Blauwe Kwarts

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Blauwe Kwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

   

 • Kwarts groen

  Werking Groene Kwarts

  Groene Kwarts heft wanorde op het geestelijke vlak op met geestelijke helderheid en zelfdiscipline. Kalmeert de geest, verlicht angst en inspireert hoop en creativiteit. Groene Kwarts kalmeert de geest, verlicht angsten en helpt uw spirituele aard tijdens metamorfose te begrijpen.Groene Kwarts is uitstekend om wanorde te verhelpen, schenkt geestelijke helderheid en zelfdiscipline,en stimuleert creativiteit. Groene Kwarts opent en stabiliseert het hartchakra.

   

  Verzorging Groene Kwarts

  Groene Kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Groene Kwarts

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Groene Kwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Kyaniet blauw

  Werking Kyaniet of Distheen

  Blauw Kyaniet of Distheen opent en reinigt de lichamelijke communicatiecentrum voor channeling of meditatie en kan het best zo dicht mogelijk bij de keel gedragen worden. Kyaniet is een zelfreinigende steen, die het contact met Engelen, Gidsen en andere Hogere Wezens vereenvoudigd, kan helpen om je energiesysteem te herstellen.  Geestelijk helpt Kyaniet je met het spreken van de waarheid en het doorbreken van angsten en blokkades. Kyaniet helpt je helder te denken en de verbinding tussen oorzaak en gevolg te doorgronden. Lichamelijk kan Kyaniet een gunstige invloed hebben op spieren, urinewegen, koorts, schildklier, bijnieren, keel en hersenen. Kyaniet kan helpen bij een verhoogde bloeddruk en infecties. Kyaniet neemt geen negativiteit op en hoeft niet gereinigd te worden.

   

  Verzorging Kyaniet of Distheen

  Kyaniet of Distheen niet onder hard stromend water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Kyaniet of Distheen

  Chakra: derde oog, vijfde en zesde chakra. Sterrenbeeld: ram.

  Kenmerken Kyaniet of Distheen

  Samenstelling: Al2SiO4

  Hardheid: 5-7

  Dichtheid: 3,6 -3,7

  Kristalstelsel: triklien

 • Kyaniet zwart

  Werking zwart Kyaniet

  Zwart Kyaniet geeft zelfvertrouwen en voorkomt ondoordacht spreken en handelen. Deze steen helpt je ook om je problemen onder woorden te brengen en te uiten.
  Zwarte Kyaniet werkt beschermend, absorbeert en concentreert je levensenergie, waardoor je meer kracht hebt.

  Verzorging Zwart Kyaniet

  Zwart Kyaniet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Zwart Kyaniet

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Zwart Kyaniet

  Samenstelling: Al2SiO5

  Hardheid: 4,7

  Dichtheid: 4,6

  Kristalstelsel: triklien

   

 • Labradoriet

  Werking Labradoriet

  Labradoriet is een iriserende steen in de kleuren blauw en groen of geel. Is een beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Versterkt de intuïtie en mediamieke gaven, maar biedt tegelijkertijd bescherming tegen invloeden van buitenaf. Help om beter bij zichzelf te blijven. Brengt vergeten herinneringen boven en helpt illusies als zodanig te herkennen. Heeft een kalmerende werking. Versterkt het afweersysteem, biedt verlichting bij reumatische klachten en jicht. Labradoriet helpt ook bij botontkalking, osteoporose, groeistoornissen, snurken, opvliegers en overspannenheid. Labradoriet maakt je bewust van de invloed van je ego op je gedrag en je reacties in emotionele situaties enversterkt je heldere vermogens en je vermogen om te visualiseren.

   

  Goudgele Labradoriet heeft toegang tot de hoogste bewustzijnsniveaus en maakt metafysische gaven en visualisatie toegankelijker. Het opent een geblokkeerd derde oog. Door het geestelijke lichaam uit te breiden en hogere wijsheid af te stemmen maakt u los van de invloed van anderen. Leert je onafhankelijk te zijn. Nuttig bij besluiteloosheid en werkt op de etherische blauwdruk voor de maag, milt, lever, galblaas en bijnieren.

   

   

  Verzorging Labradoriet

  Labradoriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Labradoriet

  Chakra: derde, vierde, vijfde en zesde chakra. Sterrenbeeld: waterman, leeuw, schorpioen en boogschutter.

  Kenmerken Labradoriet

  Samenstelling: (Ca,Na)(Si,Al)4O8

  Hardheid:7

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: triklien

 • Lapis Lazuli

  Werking Lapis Lazuli

  Lapis Lazuli of Lazuriet versterkt de wil, de goedheid en de hulpvaardigheid, beschermt tegen slechte invloeden en is de steen bij uitstek voor de vriendschap, trekt zuivere universele energie aan, stimuleert de intuïtie en bevordert evenwicht en Kosmische uitlijning. Lapis Lazuli geeft inzicht in oorzaken van psychische en levensproblemen en biedt intuïtieve oplossingen. Lapis Lazuli wijst op oorzaken voor verslavingen en heft verlangen naar controle op. Lapis Lazuli helpt bij het duidelijker kijken naar de eigen mogelijkheden, bevordert het idealisme en zorgzaamheid. Lapis Lazuli helpt bij migraine en is goed voor het immuunsysteem, het lymfstelsel, de schildklier, hypofyse en lever. Lapis Lazuli maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. Lapis Lazuli bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke,- en liefdesrelaties. 

  Verzorging Lapis Lazuli

  Lapis Lazuli niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Lapis Lazuli

  Chakra: vijfde en zesde chakra. Sterrenbeeld: maagd en boogschutter.

  Kenmerken Lapis Lazuli

  Samenstelling: Na3Ca(Al3Si3O12)S

  Hardheid:5-5,5

  Dichtheid: 2,4

  Kristalstelsel: kubisch

   

   

 • Larimar Atlantissteen

  Werking Larimar of Atlantissteen

  Larimar of Atlantissteen. Haalt herinneringen op uit die tijden. Schenkt openheid. Bevordert de zelfontwikkeling, inspiratie en creativiteit. Beschermt tegen negatieve energieën. Helpt de geestelijke groei en de mogelijkheid tot waarneming. Prikkelt de zelfheling van het lichaam. Larimar of Atlantissteen ondersteunt de genezing van botbreuken, groeistoornissen bij kinderen, Ischias, spit, reuma en allergie voor huisstof. Het is een spirituele steen die nieuwe dimensies opent en daarmee de evolutie van de aarde stimuleert. Zij straalt liefde en vrede uit en brengt rust. Larimar of Atlantissteen geeft spirituele kracht, heft schijngrenzen op die het spirituele Zelf beperken en leidt de ziel op zijn/haar ware levensweg. Tevens kan zij het contact met engelen vergemakkelijken. Op het psychische vlak verwijdert Larimar blokkades en beperkingen. Larimar of Atlantissteen maakt een einde aan zelfvernietigend gedrag, vooral de neiging tot martelaarschap, en helpt het leven in eigen hand te nemen. Geestelijk zorgt de Larimar voor sereniteit, helderheid en constructief denken. Zij stimuleert creativiteit en het vermogen 'met de stroom mee te gaan. Emotioneel gezien zorgt de Larimar of Atlantissteen voor kalmte en evenwicht. Larimar of Atlantissteen is een tegengif voor emotionele excessen en kan bipolaire stoornissen verhelpen. Larimar of Atlantissteen geneest trauma's van het hart, maakt de mens weer speels en geeft vreugdevolle/kinderlijke energie.

   

  Verzorging Larimar

  Larimar niet met zonlicht opladen en niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Larimar

  Chakra: vijfde chakra Sterrenbeeld: leeuw

  Kenmerken Larimar

  Samenstelling:  NaCa2Si3O8(OH)

  Hardheid: 4,5-5

  Dichtheid: 2,9

  Kristalstelsel: triklien

 • Larvikiet

  Werking Larvikiet

  Larvikiet of blue Pearl werkt verkoelend en kalmerend en heeft een positieve werking op huidproblemen, hersenaandoeningen en hoge bloeddruk.stimuleert de cellen, het immuunsysteem, de spijsvertering, de nierfunctie en de lever functie.Larvikiet stimuleert intelligentie, geheugen en informatieverwerking en is hierdoor zeer geschikt voor studie en leerstoornissen. Zowel de opname als integratie en toepassing van informatie wordt bevorderd. Larvikiet is een steen met een hoge trillingsfrequentie die je auraveld versterkt.

  Verzorging Larvikiet                                                                                        

  Larvikiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Larvikiet

  Chakra: derde, vierde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Larvikiet

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 6,5-7

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: triklien

   

 • Lavendel kwarts

  Werking Lavendelkwarts

  Lavendelkwarts maakt je ontvankelijk voor liefde en stimuleert je intuïtie. Lavendelkwarts geeft emotionele rust en bevordert betrokkenheid. Deze steen bevordert positief denken en handelen. Lavendelkwarts is goed voor de nieren en helpt bij stress, depressie, heimwee en een hoge bloeddruk.

   

  Verzorging Aardbeienkwarts

  Lavendelkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Lavendelkwarts

  Chakra: derde en vierde chakra. Sterrenbeeld: stier en weegschaal.

  Kenmerken Lavendelkwarts

  Samenstelling: SiO2 + Al, Fe, Na, Ti + (Ca, Mg, Mn)

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Lepidoliet

  Werking Lepidoliet

  Lepidoliet zuivert elektromagnetische vervuiling en is dus ideaal om op of bij een computer te plaatsen. Lepidoliet verjaagt negativisme, opent de chakra`s van de keel, hart, derde oog en kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Lepidoliet bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken. Lepidoliet helpt bijzenuwpijn, ischias, gewrichtsklachten, allergieën, epilepsie en de ziekte van Alzheimer. Bij slaapproblemen kan de steen onder het kussen gelegd worden. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. 

  Verzorging Lepidoliet

  Lepidoliet niet met water reinigen.                                                                   

  Chakra en sterrenbeeld Lepidoliet

  Chakra: vierde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Lepidoliet

  Samenstelling: K(Li,Al)3(Si,Al)4O10(F,OH)2

  Hardheid: 2,5-3

  Dichtheid: 2,8

  Kristalstelsel: monoklien

   

   

 • Lithiumkwarts

  Werking Lithiumkwarts

  Lithiumkwarts is een natuurlijk antidepressium. De geneeskrachtige energieën brengen de aandoeningen die aan de depressie ten grondslag liggen naar de oppervlakte en neutraliseren oude woede en oud verdriet. Bevordert innerlijke vrede, harmonie en ontspanning doordat het positieve energie laat stromen en helpt om spanningen, stress, zorgen en angsten los te laten. Ook als de bron van de emotionele problemen in een vorig leven ligt. Daarnaast werkt de steen reinigend voor zowel lichaam, geest als ziel. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een meditatie. Lithiumkwarts bevordert harmonieuze relaties met zowel vrienden, familie als geliefden. Is bijzonder geschikt om te gebruiken als ondersteuning bij de overgang van leven naar dood bij bijvoorbeeld terminale patiënten. Lithiumkwarts helpt de situatie te accepteren, biedt troost en helpt eventuele angst en zorgen te verminderen bij zowel de patiënt als zijn of haar omgeving. Lithiumkwarts helpt bij stressgerelateerde klachten en bij slaapproblemen.

   

  Verzorging Lithiumkwarts

  Lithiumkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Lithiumkwarts

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Lithiumkwarts

  Samenstelling: SiO2 (met lithiuminsluitsels)

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Libisch Goud

  Werking Libisch Goud

  Libisch Goud activeert je creatieve energieën en leert je waar je grenzen liggen en hoe je je macht op de juiste manier kan gebruiken. Het helpt bij het maken van contact met de energie en kennis van oude en buitenaardse beschavingen (het oude Egypte en de Akasha kronieken) en met andere dimensies en werelden.  Libisch Goud heeft een activerende en beschermende werking op de solar plexus (zonnevlecht). Door het activeren van dit chakra bevordert het wilskracht, een gevoel van eigenwaarde en helpt het bij het stellen van grenzen en voor jezelf opkomen. Libisch Goud stimuleert je het leven speelser te benaderen en helpt om verlegen mensen extraverter en socialer te maken. Libisch Goud biedt ondersteuning bij maag en darmklachten zoals zweren, prikkelbare-darmsyndroom, misselijkheid, overtollig maagzuur en verminderde opname van voedingsstoffen.

   

  Verzorging Libisch Goud

  Libisch Goud kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Libisch Goud

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Libisch Goud

  Samenstelling: SiO2 + Al,Ca,Fe,K,Na

  Hardheid: 5,5

  Dichtheid: 2,64

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Lodaliet Sjamaan Kristal

  Werking Lodoliet Sjamaan Kristal

  Lodoliet Sjamaan Kristal of Sjamaan droomkristal helpt je ontspannen, in een andere bewustzijnstoestand komen en een connectie maken met vorige levens en andere dimensies en werelden zoals de sjamanistische beneden en boven wereld. Lodoliet kristallen laten je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Het bevordert visualisatie en helpt je om je geest open te stellen voor het ontvangen van spirituele boodschappen, kennis en begeleiding. Lodoliet Sjamaan Kristal laat je het grotere geheel zien en zorgt ervoor dat je diep tot de ker