Categorieën

Palo Santo Hout of Heilig Hout 

 

                                                                                    Palo Santo of Heilig Hout

Palo Santo Hout wordt gebruikt om ruimtes en voorwerpen te reinigen.

Veel mensen vinden dat Witte Salie een te indringende geur heeft en daarom kiest men steeds vaker voor Palo Santo Hout. Palo Santo heeft een zachte, zoete en warme geur en volgens de gebruikers werkt Palo Santo minstens zo goed als witte salie.

Palo Santo of Heilig Hout is een houtsoort die al eeuwen gebruikt wordt door medicijnmannen en sjamanen bij met name rituelen. Tegenwoordig wordt de Palo Santo Hout veelal gebruikt om ruimtes en voorwerpen energetisch te reinigen, net zoals bijvoorbeeld de witte salie doet.

De Palo Santo (Heilig Hout) die wij verkopen komt uit het Andes gebied en wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de Fair Trade uitgangspunten. De takken die gebruikt worden zijn op een natuurlijke wijze van de Heilig Hout boom gevallen. Het heilig hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt en het verwerkt wordt voor gebruik.

Palo Santo (rook) reinigt de omgeving van: negatieve invloeden, negatieve gevoelens, kwade geesten en andere negatieve krachten (en vooral) geuren.

Verder wordt Palo Santo of Heilig Hout gebruikt als amulet of talisman door een klein stukje hout bij je te  dragen, als talisman voor geluk tijdens een (lange) reis door een klein stukje hout bij je te  dragen, tegen nachtmerries, voor kinderen hoef je het niet eens te branden een (niet scherp/te klein!) stukje in de hand, op het nachtkastje of in de directe omgeving van het bed is vaak al voldoende, om insecten te verdrijven

Gebruik van Palo Santo Hout of Heilig Hout

Palo Santo of Heilig Hout is een houtsoort die al eeuwen gebruikt wordt door medicijnmannen en sjamanen

Steek een stokje aan en laat deze even branden. Blaas de vlam uit zodat het hout gaat gloeien en er een lichte rook vanaf komt. Voor een lekkere geur is in de ruimte is dit voldoende. Wil je e.e.a gaan reinigen dan dien je de Palo Santo Heilig Hout stokje heen en weer te bewegen, er op te blazen of door de ruimte te lopen.

Ad Mineraal verkoopt Fair Trade zakjes Palo Santo Hout met ca. 8 stokjes van ± 10 cm lang. gewicht ca. 20 gram. voor € 3,95.