Categorieën

Amethyst ontlaad- of reinigingsmix met schelp  

Reinigen of ontladen van edelstenen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen. Sommige stenen, zoals Citrien en Kyaniet, reinigen zichzelf en hoeven over het algemeen niet extra gereinigd te worden. Sommige andere stenen, zoals Toermalijn en Barnsteen, nemen veel energie op en moeten dus vaker gereinigd worden. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzichtje van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading 

Amethyst ontlaad- of reinigingsmix met oplaadschelp  

Amethist is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen. Door een steen een uur of twaalf in een schelp of bakje met Amethist steentjes te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Een Amethist cluster kan ook worden gebruikt. Amethist steentjes of een Amethist cluster moeten na iedere reiniging zelf ook goed worden gereinigd.

De tweede methode om een steen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan. Dit is één van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als grondige reiniging. Sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden. Dit geldt o.a. voor Angeliet Calciet, Magnetiet, Seleniet, Lapis Lazuli, Malachiet en Turkoois. Ook zilveren sieraden met edelstenen kunnen beter niet in water gereinigd worden omdat de stenen dan los kunnen laten.

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

  • € 15,95

    Amethist ontlaad,- of reinigingsmix met schelp AA** Kwaliteit Plaats een steen of sieraad ca. 24 uur op de Amethist steentjes om steen of sieraad te reinigen. Gewicht ca. 225 gram.

    € 15,95
    Op voorraad