Categorieën

Toermalijn Rubbeliet 

Werking Rubelliet of roze Toermalijn

Roze Toermalijn of Rubelliet trekt liefde aan in de materiële en spirituele wereld. Reinigt de hart-chakra en verenigd liefde met spiritualiteit. Verbindt u met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genererende energieën.

Door het element Mangaan krijgt de Rubelliet er een aantal specifieke eigenschappen bij; hij ondersteunt en geeft verbetering bij een krachteloos gevoel, vooral bij het opstaan. Hij verbetert neusverkoudheden en astma-aanvallen. Hij stimuleert de genezing van huid- problemen en vermindert krampen. Door de aanwezigheid van het element lithium kan niersteenvorming verminderd worden. Huidjeuk en -uitslag kunnen geheel verdwijnen. Pijn door reuma kan verminderen en het slaappatroon verbeteren.

Deze edelsteen ondersteunt de geest bij energiestoornissen. Hij verbetert gedrags- stoornissen en humeur. Jonge kinderen met een labiel karakter en grote onrust geeft hij standvastigheid. Bij ouderen gaat het verlies van kritische geest, onverschilligheid en verminderde hersenwerking tegen. Hij helpt bij neerslachtigheid, overgevoeligheid en willoosheid. Hij leidt strijdlust in goede banen, vermindert prikkelbaarheid, verlegenheid en geheugenstoornissen. Hij versterkt het optimisme en de dynamiek.

Verzorging Rubelliet

Rubelliet niet te lang blootstellen aan zonlicht.

Chakra en sterrenbeeld Rubelliet

Chakra: reinigt alle chakra’s. Sterrenbeeld: weegschaal, schorpioen en steenbok.

Kenmerken Rubelliet

Samenstelling:  Na(Li,Al)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4

Hardheid: 7-7,5

Dichtheid: 3,06

Kristalstelsel: trigonaal