Categorieën

Amazoniet 

Werking Amazoniet

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders.

Amazoniet geeft ons rust en kalmeert het zenuwstelsel en het etherische lichaam en stimuleert groei van nieuwe cellen, vooral bij jonge kinderen en herstellende volwassenen. De steen helpt om een probleem rustig van alle kanten te bekijken, en helpt het op te lossen.

Amazoniet werkt goed voor mensen die nerveus en overgevoelig zijn. Amazones kozen deze steen als symbool van de vrouwelijke oernatuur en groeikracht.

Ook helpt Amazoniet op je voorhoofd bij sterke, chronische en migraineachtige hoofdpijn in de hele schedel bij migraine veroorzaakt door spanning en epilepsie en oogkwalen.

Het versterkt de huid en huidfuncties. Een amazoniet onder je hoofdkussen bevordert en geeft een ontspannende en diepe slaap. Problemen met inslapen en doorslapen worden opgelost.

Amazoniet is kalmerend, krampverlichtend, goed tegen spanning in het gebied rond de wervelkolom, versterkt het hart bij pijn in de hartstreek en door stress veroorzaakte spanningen.

Verzorging Amazoniet

Amazoniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra en sterrenbeeld Amazoniet

Chakra: vierde en vijfde chakra Sterrenbeeld: maagd

Kenmerken Amazoniet

Samenstelling: KAlSi3O8

Hardheid: 6

Dichtheid: 2,56

Kristalstelsel: Triklien