Categorieën

Kabamba Sjamaan stenen  

Wat is sjamanisme.

De sjamaan kan de wereld en toekomst in wording dromen.

Het woord sjamanisme is afgeleid van het woord sjamaan. Een sjamaan is iemand die de schakel vormt tussen de mensen om hem heen en de spirituele wereld. Voor een sjamaan is God en de Natuur een. De grote Spirit is in alles en iedereen aanwezig. Niets is afscheiden van de eenheid in verscheidenheid. Veel mensen hebben de spirituele verbinding met zichzelf en de natuur vaak verloren. Het sjamanisme kan ons leren om die verbinding weer te herstellen. Zodat we in harmonie met de natuur en daardoor met ons zelf kunnen leven. Een sjamaan is een heler, een verhalenverteller, een ziener, een filosoof en een spirituele leraar. Sjamanen kennen de wijze van energetisch reizen naar de onzichtbare wereld van Spirit om daar kennis en heling te vragen voor de mensen en de wereld om hen heen.

De sjamaan kan de wereld en toekomst in wording dromen. Door al deze gaven waren en zijn sjamanen belangrijk voor de natuurvolkeren over de hele wereld. Sjamanisme is werken vanuit witte magie, vanuit liefde en licht voor God en de Natuur. Het is absoluut geen duistere magie, werkend vanuit ego, macht, hebzucht en angst. Het gereedschap voor een sjamaan is aandacht, adem en intentie. De poort is een open hart, vanuit liefde en licht, werkend met de spirit, energetisch aanwezig in bijvoorbeeld krachtstenen, krachtdieren, rituelen en ceremonies.

Het sjamanisme maakt o.a. gebruik van de kracht van medicijnwiel, krachtdieren, klank en kleur, helerstenen, edelstenen, rituelen, gidsen, engelen, voorouders, visualisatie, tranchereizen, natuurvoorwerpen, etc. Waar twee of meer aanwezig zijn vanuit pure liefde en intentie, daar vindt heling plaats.

De sjamaan is degene die de omstandigheden schept om deze heling plaatst te laten vinden. Niet de sjamaan is degene die het werk doet, het zijn zijn helpers aan gene zijde, in samenwerking met de gidsen van de te helen persoon, die datgene mogelijk maken wat op dat moment kan en mag. Vraag en je word gegeven, wat op dat moment voor jou het passende en draagbare is. Datgene gebeurd wat op dat moment de bedoeling is. Heling vindt plaats op energetische niveau, emotioneel, mentaal of spiritueel, om zo op fysiek niveau de mogelijkheid van heling te creëren. Het werkt ook als je er niet in geloofd. Het is geen kwestie van geloven maar van weten dat je meer bent dan een lichaam. Wat in de fysieke wereld gemanifesteerd wordt, is eerst in de spirituele wereld in gedachte en woord gecreëerd. Om zo “hemel op aarde” te scheppen. Dat is magie, meer is het niet.