Categorieën

***MINERALEN en KRISTALLEN 

Aan edelstenen, kristallen en mineralen worden al sinds mensenheugenis de meest uiteenlopende eigenschappen toegeschreven.

Ook werden in de oudheid door bijvoorbeeld de Egyptenaren edelstenen, kristallen en mineralen gebruikt voor het voorspellen van de toekomst.

Echter juist de helende krachten van edelstenen, kristallen en mineralen zijn al lange tijd wijdverbreid bekend en toepasbaar op velerlei gebieden.

Edelstenen, kristallen en mineralen hebben altijd al deel uitgemaakt van onze ca. 4.5 miljard jaar oude planeet.

De intense kosmische krachten lenen zich er bij uitstek voor om toegepast te worden bij het ontwikkelen van chakra’s  en paranormale vermogens, bij genezing van lichamelijke aandoeningen en ter bescherming tegen negatieve invloeden.

Subcategorieën

 • Apofylliet helder en...

  Werking Apofylliet helder en groen

  Helder en groen Apofylliet schoont op waardoor het je helpt om spirituele informatie en inzichten te verkrijgen. Apofylliet helpt je ook om in contact te komen met je hogere zelf en je ziel.

  Apofylliet helpt je inzicht te krijgen in het spirituele doel van ziekte of onbalans.
  Zeer geschikt voor beginnende, maar ook bij gevorderde dynamieke mensen. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Apofylliet is een kalmerende steen en een effectieve bestrijder van stress, het heft mentale blokkades en negatieve denkpatronen op.

  Apofylliet is een heel spirituele steen. Het helpt bij de geleiding van energieën en kan daarom heel goed gebruikt worden bij reiki en andere healing sessies. Mediteren met Apofylliet geeft spirituele inzichten en kennis. 

  Apofylliet heeft een positieve werking op astma en het ademhalingsstelsel, de slijmvliezen, de huid, de zenuwen en op allergieën. Ook verbreekt Apofylliet de oude invloeden afkomstig van buitenaf die nog steeds een rol spelen.

  Verzorging Apofylliet

  Apofylliet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Apofylliet

  Chakra: alle chakra’s Sterrenbeeld: tweelingen en weegschaal

  Kenmerken Apofylliet

  Samenstelling: KCa4(Si4O10)2F·8H2O

  Hardheid: 4.5-5 Dichtheid: 2.3-2.4 Kristalstelsel: tetragonaal

 • Agnetiet kwarts

  Werking Agnitiet Kwarts 

  Agnitiet Kwarts functioneert op cellulair en hemels niveau en brengt licht met een hoge vibratie in de cellen. 

  Agnitiet Kwarts  is één van de stenen met de hoogste vibratie voor spirituele transformatie en overdracht van energieën met een hogere dimensie.

  De krachtige Agnitiet Kwarts verlicht uw innerlijke vuur. Agnitiet Kwarts stimuleert persoonlijke creativiteit en de groepsband.

  Agnitiet Kwarts functioneert op cellulair en hemels niveau en brengt licht met een hoge vibratie in de cellen. Is een goede healer van de meridianen. Agnitiet Kwarts kan het bloed en de cellen bijstaan.

  Verzorging Agnitiet Kristal 

  Agnitiet Kwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Agnitiet Kwarts

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Agnitiet Kwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Aegerien

  Werking Aegirien

  Aegirien is een zeer uniek en krachtig kristal, het is een werktuig dat negatieve energie, vastgeroeste gewoonten en entiteiten losmaakt  van alle lichamen, ook de subtiele. Dit kristal is een uitstekende beschermer en geeft moed om je innerlijk licht te laten schijnen, ook op donkere, negatieve plaatsen. Aegirien beschermt tegen afgunst en jaloezie, zwarte magie en straling. Aegirien heeft een positieve invloed op hartkloppingen, spanningen en stress.Deze kristallen, die zelfvertrouwen en kracht geven, dragen de kennis in zich dat Licht niets te vrezen heeft van het donker. Licht zal het donker helen. 

 • Amethist

  Werking Amethist

  Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de ontwikkeling en uitwerking van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg. Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Voor meditatie is Amethist een uitstekende steen.

  Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert Amethist geopathische belasting en negatieve energieën in de omgeving. Amethist helpt bij emotionele spanning, vermoeidheid, onrust, innerlijke rust, bloedsomloop, slapeloosheid. Lichtgekleurde Amethist werkt tegen hoofdpijn.

  Amethist helpt bij geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht, loslaten van haat en angstgevoelens. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. 

  Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts creëren een harmonische sfeer en vormen samen de gouden driehoek.

 • Andes Opaal roze

  Werking roze Andes Opaal

  De zachte Engelenenergie van roze Andes Opaal heelt diepe oude wonden en pijnen en brengt er zachte liefde voor in de plaats.

  Roze Andes Opaal is een steen voor gesloten, wat stugge mensen. Roze Andes Opaal opent het hart en helpt jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent.

  De zachte Engelenenergie van roze Andes Opaal heelt diepe oude wonden en pijnen en brengt er zachte liefde voor in de plaats. Roze Andes Opaal heft remmingen, schaamte en verlegenheid op.

  De Roze Andes Opaal bevordert de vatbaarheid voor indrukken en genegenheid.

  Roze Andes Opaal werkt aardend, geeft een gevoel van thuiskomen bij zichzelf. Heeft een ontspannende, verhelderende werking. Goed om mee te mediteren.

  De Roze Andes Opaal helpt bij hartklachten, maag- en darmkrampen.

  Verzorging Roze Andes Opaal

  Roze Andes Opaal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Roze Andes opaal

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: weegschaal

  Kenmerken Roze Andes Opaal

  Samenstelling: SiO2+H2O+Mn

  Hardheid: 7 Dichtheid: 2,6 Kristalstelsel: amorf

 • Angeliet schijven en...

  Werking Angeliet Engelensteen

  Angeliet Engelensteen is een talisman voor de energie van beschermengelen en geeft communicatie met engelen en wezens van de hogere dimensies, stimuleert zacht het derde oog en kruinchakra.

  De Angeliet Engelensteen geeft innerlijke vrede en rust en emotionele diepgang. Geeft wijsheid en helpt tegen wreedheid en onmenselijkheid. Vergemakkelijkt het telepatisch communiceren en is een zeer goede steen voor spirituele reizen.

  Angeliet Engelensteen helpt relaties te verbeteren, niet alleen met anderen, maar ook de relatie met zichzelf. Angeliet Engelensteen helpt extreme psychische belastingen te doorstaan en onzekerheid te overwinnen. Angeliet Engelensteen stimuleert de nierwerking en de waterhuishouding en doet oedemen afnemen. 

  Angeliet knollen van hemelsblauwe kleur worden al eeuwenlang door Indianen in Peru op speciale vindplaatsen gevonden.

  Angeliet wordt ook Dolfijn-Atlantissteen genoemd

 • Aragoniet

  Werking Aragoniet

  Aragoniet resoneert met Moeder-Aarde en is uitstekende aarde healer en aardende steen.

  Spiritueel stabiliseert Aragoniet de ontwikkeling, het herstelt het evenwicht en bereidt hij meditaties voor door vibraties op een hoog niveau op te wekken. Aragoniet helpt tegen overgevoeligheid en stress.  

  Aragoniet transformeert belasting en geblokkeerde leylijnen en neemt je mee terug naar je jeugd of de tijd daarvoor en helpt het verleden te verkennen.

  Aragoniet werkt verwarmend en krampopheffend en heeft een positieve werking op verkoudheid, calcium opname en de botten en de spijsvertering. 

  Aragoniet geeft inzicht in de oorzaken van problemen en helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Het biedt kracht en ondersteuning.

   

   

 • Arkansas Kristal

  Werking Arkansas Kristal

  Arkansas Kristallen hebben een hogere trillingsfrequentie dan de Bergkristallen welke op andere vindplaatsen worden gevonden, door hun krachtige en hoge trillingsfrequentie kunnen ze heel veel doen in onze ascensieontwikkeling. Arkansas Kristallen hebben een diepe verbinding met het Atlantis-tijdperk.

  Arkansas Kristal heeft een enorme geneeskracht en zijn bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Arkansas Kristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat Arkansas Kristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het bevordert helderheid van geest. Daarom hoort Arkansas Kristal ook bij de kruinchakra. Een bewustmakende Kristal dat helderheid in het denken brengt. De lichtbrenger van deze tijd. Alsof je een vergrootglas op je leven richt. Arkansas Kristal stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons fysieke lichaam, met name met betrekking tot ontstekingen en rugklachten. Arkansas Kristal helpt iemand zijn intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Arkansas Kristal helpt de duisternis van onwetendheid te doordringen, concentreert de aandacht en richt de Geest op hogere waarden.

 • Avaloniet

  Werking Avaloniet

  Avaloniet is een recent ontdekte edelsteen met een zeer hoge vibratie.

  Avaloniet biedt toegang tot het collectieve onderbewuste en mythische domeinen. U maakt contact met elfen, feeën en deva’s en dus met oude magie.

  Avaloniet opent het paranormale bewustzijn, stimuleert telepathie tussen zielsverwanten. U komt in contact met uw incarnaties (wijze vrouw, priesteres)

  Avaloniet helpt bij faalangst en biedt rust en neutraliseert negatieve gedachte patronen.

  Avaloniet werkt reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend en bloeddruk verlagend.

  Avaloniet heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping.

 • Azuriet Malachiet

  Werking Azuriet met Malachiet

  Azuriet met Malachiet brengt je gevoel en je verstand in harmonie en bevordert de interesse in andere mensen en je omgeving.

  Azuriet met malachiet is een krachtige geleider van energie. Azuriet met Malachiet geeft je inzicht in je negatieve patronen, helpt bij het oplossen van innerlijke conflicten en je laat zien waar je jezelf tegenwerkt.

  Azuriet met Malachiet werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op de lever, de schildklier en het immuunsysteem.

  Azuriet met Malachiet heft spierkrampen op. 

 • Bariet Cerussiet Galena

  Werking Bariet 

  Bariet maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Bariet stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. Bariet helpt je je levensdoel vinden en waarmaken, geeft je enthousiasme en motivatie om dat doel te bereiken. Daarnaast werkt Bariet vitaliserend en heeft een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en neerslachtigheid en verslavingen.

  Bariet stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren. Bariet heeft een positief effect op het geheugen, de hersenen en het zenuwstelsel, brengt het brein in balans en is goed voor het geheugen. Als zodanig kan Bariet steun bieden bij degeneratieve hersenaandoeningen.

  Werking Cerussiet

  Cerussiet helpt uitstekend tegen heimwee en laat je je thuis voelen. Helpt je aarden. Nuttig bij jetlag en maakt je geestelijk flexibel.

  Cerussiet vermindert spanningen en angstaanvallen, maakt communicatie makkelijker, geeft u het vermogen om tactvoller te zijn.

  Cerussiet is goed bij pleinvrees, maar ook bij nachtmerries en slapeloosheid.

  Werking Galena

  Galena  werkt sterk aardend en helpt je goed in je eigen kracht te staan en opent de geest. Is erg nuttig om infecties tegen te gaan en beschermt je ook tegen allerlei soorten straling. Daarnaast kunnen mensen die herstellen van een verslaving baat hebben bij deze steen en ondersteunt hij het ontgiftingsproces.

  Galena zorgt ook voor krachtige longen en het bevordert de werking van de schildklier, het zenuwstelsel en de aanmaak van witte bloedplaatjes.en heeft een positieve werking op het bloed, aders en de longen. Galena stimuleert de opname van selenium en zink. Geeft je kracht en moed om moeilijke taken aan te nemen en je verantwoordelijkheid te nemen.

 • Bergkristal

  Werking Bergkristal

  Bergkristal wordt vaak in een vertrek neergezet om daar de energie zuiver te houden en positieve energie in die ruimte toe te voegen. 

  Bergkristal is een zuiverende steen, die negatieve energieën neutraliseert. Daarom is Bergkristal erg geschikt om in ruimtes te plaatsen. Bergkristal heeft enorme geneeskracht en is bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

  Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan deze opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Bergkristal helpt je om contact te krijgen met je eigen intuïtie en sensitiviteit. Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is. Bergkristal bevordert helderheid van geest. Bergkristal is een bewustmakende steen die helderheid in het denken brengt.

  Bergkristal geeft energie, stimuleert de zenuwen, het geheugen, de klieren, werkt pijnstillend en vermindert zwellingen. De lichtbrenger van deze tijd. Alsof je een vergrootglas op je leven richt. Bergkristal stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons fysieke lichaam, met name met betrekking tot ontstekingen en rugklachten. Helpt intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Bergkristal concentreert de aandacht en richt de Geest op hogere waarden.

  Verzorging Bergkristal

  Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

  Kenmerken Bergkristal

  Samenstelling: SiO2 Hardheid: 7 Dichtheid: 2,6 Kristalstelsel: trigonaal

 • Himalaya Bergkristal...

  Werking Himalaya Bergkristalcluster 

  Bergkristalclusters uit de Himalaya op de grens van Tibet en Nepal zijn redelijk zeldzaam en worden felbegeerd. Himalaya Bergkristalclusters worden onder barre omstandigheden, enkel in de zomermaanden, met de hand gewonnen in het gebergte op de grens van Tibet en Nepal. De mijnen worden als de meest oude en hoogste beschouwd die er zijn, op ca. 3 tot 5 kilometer hoog. 

  De lokale bevolking ziet deze kristallen als ‘de ogen van God’ en meent dat ze de kennis en waarden bezitten van alle voorgaande heiligen uit het Boeddhisme en Hindoeïsme. De oude waarheden van de wereld worden door Himalaya Bergkristalclusters opgeslagen en komen weer vrij op het moment dat de gebruiker dit wenst of nodig heeft.

  Een Himalaya Bergkristalcluster beschermt tegen negativiteit, heelt en helpt, reinigt alle chakra’s en kan je helpen afstemmen op de hogere spirituele waarden.

  Er wordt wel gezegd dat Himalaya Bergkristalclusters toegang bieden tot de zogenaamde “Akasha-kronieken”, een opslagruimte buiten onze tijd en ruimte, waar alles wat ooit is gebeurd en wat nog gebeuren zal, vast ligt.

  Bij Ad Mineraal heeft u keus uit een ruime en exclusieve collectie Bergkristalclusters uit de Himalaya op de grens van Tibet en Nepal. 

 • Bismut kristallen

  Werking Bismut kristallen

  Bismut kristallen zijn transformatiekristallen die je van zowel spirituele als emotionele isolatie bevrijden, kalmeren verwarring en helpen je de goede richting op te gaan en zijn verbonden met AL DAT IS.

  Bismut kristallen transformeren je energie van de kruin tot de stuitchakra, iets wat niet ieder kristal doet. Bismut kritallen kunnen op ieder chakra gebruikt worden. De kracht van wijsheid kan door Bismut kristallen worden verwezenlijkt. Bismut kristallen helpen je om met plezier je reis op aarde te vervolgen en je doel te bereiken met behulp van teamwork, groepen of relaties.

  Bismut kristallen bevorderen je concentratie en visualisatie tijdens sjamanistisch reizen. Bismut Kristallen werken ondersteunend bij spanning en verhoogd cholesterol, is goed voor de lymfeklieren en helpt koorts te verlagen. Bismut kristallen zijn ook goed voor het spijsverteringssysteem, de maag en helpt bij extreme vermoeidheid of M.E.

  Het alchemistisch proces

  De alchemisten verhitten de ruwe Bismut, na dit alchemisch proces ontstonden na het afkoelen de kristallen van Bismut in prachtige kleuren en vormen. Bismut wordt de steen der wijzen genoemd. Het proces wordt heden ten dage in laboratoria gerealiseerd.

 • Cactuskwarts of...

  Werking Spiritkwarts of Cactuskwarts

  Spiritkwarts of Cactuskwarts wordt ook Zielkwarts genoemd, brengt en vermengt als steen van niet-dualiteit de mannelijk en vrouwelijk ‘yin en yang’ in evenwicht. Spiritkwarts maakt de overgang tussen toestanden van hersengolven mogelijk. Opent de kruin,- en hogere kruinchakra’s, brengt het hele chakrastelsel op één lijn en zuivert het.

  Spiritkwarts stimuleert samenwerking en helpt je je ego opzij te zetten ten bate van het grotere goed. Helpt mensen die sociaal angstig zijn en helpt om opener en minder verlegen te worden.

  Als effectief middel voor het bevrijden van de geest stimuleert Spiritkwarts een gevangen ziel naar het licht te gaan en gidsen voor de reis aan te trekken.

  Spiritkwarts is een steen van afstemming en harmonie die je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam op elkaar afstemt. Spiritkwarts helpt tegen onenigheid, maakt geduldig, overwint obsessief gedrag en biedt inzicht in de oorzaak ervan. Spiritkwarts reinigt het fysieke lichaam en ondersteunt healingwerk.

  ZIE SPIRITKWARTS OF ZIELKWARTS OVERIGE

 • Calciet

  Werking Calciet

  Calciet werkt kalmerend en ontspannend, beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie.

  Calciet heeft een positieve werking op de keel, longen en schildklier en werkt bloeddrukverlagend en pijnstillend. Gaat kalk tekort tegen en bevordert een gezond beendergestel, tegen dof haar en zwakke nagels.

  Calciet geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit en straalt een en al positiviteit uit, werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed.

  Calciet verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.  Bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is Calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en  op een positieve manier weer op te pakken.

  Kenmerken Calciet

  Samenstelling: CaCO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal.

   

 • Cavansiet

  Werking Cavansiet

  Cavansiet is een aardende steen die je helpt bij de ontwikkeling van het derde oog en die je helpt om je blik te verruimen. Hierdoor kan je je beter focussen op de informatie die je via je derde oog binnenkrijgt en raak je in de hogere sferen minder snel de weg kwijt. Cavansiet maakt verbinding met gidsen en bronnen van spirituele kennis zoals de Akasha kronieken. Cavansiet vordert heldere, tactvolle en eerlijke communicatie en werkt sterk inzichtgevend. Cavansiet bevordert inzicht, kennis en begrip op zowel persoonlijk als spiritueel gebied. Cavansiet heeft een positieve werking op het hormoonsysteem en stressgerelateerde klachten en stabiliseert de hartslag.

 • Caroliet

  Werking Caroliet

  Caroliet leert ons dat liefde angst overstijgt, deze essentiële boodschap dat wij individueel onze eigen werkelijkheid moeten creëren, is de belangrijkste les in het universum. Caroliet versterkt onze oneindige mogelijkheden om opnieuw verbinding met onze bron te maken. 

 • Celestiet of Engelensteen

  Werking Celestiet of Engelensteen

  Celestiet wordt Engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert.

  Celestiet wordt Engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Celestiet kan je helpen om angst, wantrouwen of paranoia te overwinnen en los te laten.

  Celestiet of Engelensteen is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert, trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie.

  Celestiet of Engelensteen bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie).

  Leg Celestiet of Engelensteen naast je bed om dromen en reizen buiten het lichaam beter te herinneren.

  Celestiet of Engelensteen kan je ook helpen om je aura te zuiveren.

  Celestiet of Engelensteen kan je ook helpen om je aura te zuiveren. Celestiet biedt tevens hulp bij zwakke nieren, bedplassen en infecties van de urinewegen.

  Verzorging Celestiet of Engelensteen                               

  Celestiet of Engelensteen niet in water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Celestiet of Engelensten. 

  Chakra: vijfde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: tweelingen.

   

   

 • Chiastoliet of Andalusiet

  Werking Chiastoliet of Kruissteen

  Chiastoliet activeert de hogere chakra’s 

  Chiastoliet of Andulasiet geeft inzicht in het levensdoel. Maakt de geest helder, nuchter en realistisch en heeft een verminderende werking op illusies en angsten.

  Chiastoliet werkt koortsverlagend, bloedstelpend en helpt tegen verzuring en bij zenuwaandoeningen. Chiastoliet zorgt voor een opkikker wanneer je ziek bent geweest. Chiastoliet activeert de hogere chakra’s en maakt het spirituele domein toegankelijker.

  Chiastoliet helpt ook healers om hun energieveld ongeschonden te houden tijdens hun werk. Chiastoliet trekt licht en beschermt hiermee je fysieke systeem en je energie systeem tegen overbelasting. 

  Verzorging Chiastoliet

  Chiastoliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Chiastoliet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

   

 • Chrysocolla

  Werking Chrysocolla

  Chrysocolla is een steen van vrede die de emoties verzacht. Chrysocolla heeft een kalmerende invloed op de eerste drie chakra's en brengt daardoor een belangrijke verbetering tot stand in onze emoties.

  Gedragen als sieraad schenkt Chrysocolla onderscheidingsvermogen en een toenemende wijsheid, trekt liefde aan.

  Chrysocolla bevordert evenwichtigheid; helpt bij stress en stemmingswisselingen, helpt het hoofd koel te houden. 

  Chrysocolla werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. 

  Verzorging Chrysocolla

  Crysocolla niet aan hardstromend water blootstellen.

  Chakra en sterrenbeeld Chrysocolla

  Chakra: vierde en vijfde chakra. Sterrenbeeld: waterman, tweelingen, weegschaal en stier.

 • Citrienkwarts

  Werking Citrienkwarts

  Citrienkwarts geeft energie, levensvreugde,helpt depressies overwinnen

  Citrienkwarts maakt vrolijk, goed tegen vermoeidheid en geestelijke inspanningen, versterkt zelfvertrouwen en uitstraling, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking.

  Citrienkwarts geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

  Citrienkwarts werkt vitaliserend voor lichaam en geest. Bevordert zelfvertrouwen en zelfrespect.

  Citrienkwarts maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie.

  Citrienkwarts stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag en darmen.

  Citrienkwarts helpt ook bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom. Werkt zuiverend en reinigend.

  Verzorging Citrienkwarts

  Citrienkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Citrienkwarts

  Chakra: derde chakra. Sterrenbeeld: tweeling en leeuw.

 • Dioptaas

  Werking Dioptaas

  Dioptaas is een van de krachtigste spirituele stenen van deze tijd. Dioptaas helpt je in je kracht te gaan staan en laat zien hoe het hart kan worden geheeld door onszelf te bevrijden van rollen uit het verleden die ons belemmeren ons volledige potentieel te bereiken. Daarnaast stimuleert Dioptaas emotionele zuiverheid, brengt liefde en helpt je te vergeven. Dioptaas is een nuttige steen voor mensen die hun blik teveel in het verleden leven. Dioptaas geeft je zelfvertrouwen zodat je uit de slachtofferrol kan stappen en jezelf kan ontwikkelen. Dioptaas is tevens een goede steen voor mensen die zich voortdurend aanpassen aan de verwachting van anderen uit angst om hun ware zelf te laten zien. Dioptaas bevordert ook het vinden van vreugde, vrede en vervulling in je leven.  Dioptaas ondersteunt bij het verwerken van lichamelijke en geestelijke mishandeling en misbruik. Dioptaas geeft inzicht in karmische en levenslessen. Dioptaas helpt je je levensdoel vinden en lessen leren die je al uit vorige levens bij je draagt. Fysiek heeft Dioptaas een positieve werking op het hart en een verzachtende werking bij klachten die het gevolg zijn van stress en spanningen. Dioptaas stimuleert je lichaam om zich te herstellen en te vernieuwen op celniveau.

 • Epidoot Prehniet

  Werking Epidoot

  Epidoot geeft inzicht en brengt lichaam en geest terug naar een gezonde en gebalanceerde toestand. Het helpt je realistisch naar jezelf, je situatie en je capaciteiten kijken. Epioot helpt de vibraties van gedachten, woorden en daden te verhogen. Op basis hiervan worden haalbare eisen gesteld en werk je geduldig naar deze doelen toe. Epidoot versterkt je gevoel van eigenwaarde en helpt je jezelf en je zwakheden accepteren. Op deze manier is er ruimte om je ware ik en je potentieel geleidelijk tot bloei te laten komen. Epidoot laat je zien waar negatieve patronen zitten of waar je opzettelijk negatieve patronen hebt opgebouwd om jezelf emotioneel te beschermen. Epidoot ondersteunt bij uitputting en overbelasting door bijvoorbeeld stress, lastige omstandigheden en negatieve ervaringen. Epidoot kan helpen de kernpatronen van fysieke ziekte te achterhalen en zo je algehele heling ondersteunen. Epidoot werkt stemmingsverbeterend en vermindert verdriet, zelfmedelijden en frustratie. Fysiek bevordert Epidoot ook genezing en herstel en bevordert conditie, constitutie en weerstand.

 • Fantoom,- of...

  Werking rode Fantoomkwarts of Kundalini Kwarts

  Rode Fantoomkwarts of Kundalinikwarts met Hematiet insluitsels. Rode Fantoomkwarts is in staat kundalini energie op te wekken.

  Rode Fantoomkwarts zijn bijzondere en magische kristallen en worden ook wel sjamanen droomkristallen genoemd omdat ze je kennis van vorige levens via dromen brengen.

  Door in de rode Fantoomkwarts te staren kun je in andere werelden schouwen en kan er een kosmische verschuiving van je bewustzijn plaats vinden. Je kunt naar verschillende niveaus en werelden reizen, zowel kosmische als persoonlijke als die van ziel en ook in de ruimten van diepe universele liefde schouwen, waar je leert vanuit je hart te leven.

  Rode Fantoomkwarts heeft een hoge vibratie ondanks hun aardse oorsprong. Op je kruinchakra gelegd of gericht activeren ze alle hogere chakra’s. Je krijgt dan makkelijker contact met je hogere zelven en op je derde oog stemt rode Fantoomkwarts je af op de wijsheden van de universele geest. Sommige inclusies stabiliseren en beschermen, andere aarden en lossen negativiteit op en beschermen je aura. Het zijn krachtige healers die een helende werking op je cellen hebben en die de vochthuishouding in evenwicht houden. 

  Verzorging Fantoomkwarts

  Fantoomkwarts niet te lang blootstellen aan zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Fantoomkwarts

  Chakra: derde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Fantoomkwarts

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

   

 • Fluoriet

  Fluoriet beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).

  Verzorging Fluoriet        

  Fluoriet niet te vaak en lang bloot stellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Fluoriet

  Chakra: zesde chakra Sterrenbeeld: waterman en vissen

  Kenmerken Fluoriet

  Samenstelling: CaF2

  Hardheid: 4

  Dichtheid: 3,2

  Kristalstelsel: isometrisch

 • Hematietkwarts

  Werking Hematietkwarts

  Hematietkwarts is een zuiverende steen, dat negatieve energieën neutraliseert. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat Hematietkwarts zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Hematietkwarts helpt je om contact te krijgen met je eigen intuïtie en sensitiviteit. Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is. Het bevordert helderheid van geest. Daarom hoort hij ook bij de kruinchakra. Een bewustmakende steen dat helderheid in het denken brengt. Hematietkwarts in kwarts heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, de aanmaak van rode bloedcellen, de bloedkwaliteit, nieren, weefselherstel, psychische onrust, depressie, slapeloosheid en herstelt het evenwicht tussen yin en yang. Hij helpt iemand zijn intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Hij helpt de duisternis van onwetendheid te doordringen. 

 • Heulandiet

  Werking Heulandiet

  Heulandiet helpt bij het begrijpen van de Akasha-kronieken.

  Is een heel spirituele steen, Heulandiet helpt bij het bevrijden van negatieve emoties die ingesleten zijn.

  Heulandiet helpt bij het begrijpen van de Akasha-kronieken, helpt je door te gaan. Heulandiet maakt meer ontvankelijk voor inzichtgevende dromen en visioenen.

  Heulandiet helpt bij het terugkrijgen van kennis uit Lemurië en Atlantis en uw eigen vorige levensIs sterk ontgiftend en vormt een beschermfilter voor je kruinchakra.

  Helpt bij overgewicht, evenwichts- en binnenoor problemen en overmatige transpiratie. Heulandiet is goed bij lever, nieren, bloedsomloop, verslavingen, benen, mobiliteit.

  Verzorging Heulandiet

  Heulandiet niet onder stromend water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Heulandiet

  Chakra: vierde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: boogschutter.

  Kenmerken Heulandiet

  Samenstelling:  (Ca,Na2)(Al2Si7O18).6(H2O)

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 2,2

  Kristalstelsel: monoklien

 • Hiddeniet

  Werking Hiddeniet

  Hiddeniet is een zeer spirituele steen met een hoge vibratie die het hartcentrum en onvoorwaardelijke liefde laat ontwaken en voor liefdevolle gedachten en communicatie zorgt. Spiritueel staat de steen los van tijd en ruimte en maakt daarom het contact met andere dimensies, werelden en vorige levens makkelijker. Helpt om minder streng en veeleisend te zijn voor jezelf en helpt om hulp en steun te accepteren. Brengt de ratio in balans met liefde en emotie en stimuleert het ontvangen en uitdragen van spirituele liefde. Heeft een positieve werking op de borstkas en de thymus. Hiddeniet kan milde ondersteuning geven aan het hart en maakt je evenwichtiger wanneer je last hebt van hormoonschommelingen. Daarnaast is Hiddeniet nuttig bij depressie en ischias en stimuleert het de maag en de twaalfvingerige darm. Deze steen vermindert ook pijn en is nuttig bij depressie.

   

  De Hiddeniet Kristallen die wij aanbieden, zijn gevonden in Doce Valley Brazilië, deze worden door verzamelaars en healers zeer gewaardeerd.

 • Kyaniet blauw & zwart

  Werking Kyaniet of Distheen

  Kyaniet of Distheen, opent en reinigt het lichamelijke communicatiecentrum voor channeling of meditatie en kan het best zo dicht mogelijk bij de keel gedragen worden. Het is een zelfreinigende steen, die het contact met Engelen, Gidsen en andere Hogere Wezens vereenvoudigd, kan helpen om je energiesysteem te herstellen.

  In je lichaam heb je allerlei energiebanen, meridianen, die door de energie van Kyaniet gereinigd en hersteld worden. Geestelijk helpt het je met het spreken van de waarheid en het doorbreken van angsten en blokkades. Het gaat er dwars doorheen en helpt je helder te denken en de verbinding tussen oorzaak en gevolg te doorgronden.

  Lichamelijk kan het een gunstige invloed hebben op spieren, urinewegen, koorts, schildklier, bijnieren, keel en hersenen. Kyaniet of Distheen kan helpen bij een verhoogde bloeddruk en infecties. Ook gewichtsverlies wordt als gunstige werking genoemd. Blauw Kyaniet kan nuttig zijn voor zangers en sprekers vanwege de werking op het keelgebied, en Kyaniet met zwart erin heeft een extra aardende werking die prettig kan zijn als je de steen gebruikt om mee te mediteren. Kyaniet neemt geen negativiteit op en hoeft niet gereinigd te worden. 

  Werking zwart Kyaniet

  Zwart Kyaniet geeft zelfvertrouwen en voorkomt ondoordacht spreken en handelen. Deze steen helpt je ook om je problemen onder woorden te brengen en te uiten.
  Zwarte Kyaniet werkt beschermend, absorbeert en concentreert je levensenergie, waardoor je meer kracht hebt.

 • Lepidoliet bolvormig...

  Werking Lepidoliet

  Lepidoliet zuivert elektromagnetische vervuiling en is dus ideaal om op of bij een computer te plaatsen. Lepidoliet verjaagt negativisme, opent de chakra`s van de keel, hart, derde oog en kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Lepidoliet bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken. Lepidoliet helpt bijzenuwpijn, ischias, gewrichtsklachten, allergieën, epilepsie en de ziekte van Alzheimer. Bij slaapproblemen kan de steen onder het kussen gelegd worden. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. 

  Verzorging Lepidoliet

  Lepidoliet niet met water reinigen.                                                                   

  Chakra en sterrenbeeld Lepidoliet

  Chakra: vierde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Lepidoliet

  Samenstelling: K(Li,Al)3(Si,Al)4O10(F,OH)2

  Hardheid: 2,5-3

  Dichtheid: 2,8

  Kristalstelsel: monoklien

 • Malachiet

  Werking Malachiet

  Malachiet beschermt tegen straling, vervuiling en andere bronnen van negatieve energie.

  Malachiet is een krachtig werkende steen. Versterkt het voorstellingsvermogen en begripsvermogen, zorgt voor een beter bevattingsvermogen. Malachiet zorgt ervoor dat de drager opener staat voor kritiek en beter met conflicten kan omgaan.

  Malachiet brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Malachiet vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen en helpt Malachiet om blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten.

  Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige relaties. Malachiet stimuleert de hersenen, zenuwen en lever, werkt ontgiftend, helpt bij reuma, krampen en menstruatieklachten. Bij chronische aandoeningen van de luchtwegen en astma werkt Malachiet ontspannend.

  Verzorging Malachiet

  Malachiet moet regelmatig gereinigd worden. Niet reinigen met water of zout. Niet in de felle zon leggen.

 • Menaliet Calcarium...

  Werking Menaliet Calcarium Sjamaan droomsteen

  Menaliet Calcarium is een Sjamaan droomsteen, herinnert ons aan de eindeloos wederkerende levenscycli. De Menaliet Calcarium Sjamaan droomsteen is zeer geschikt voor rebirthing en  reïncarnatie.

  Menaliet Calcarium Sjamaan droomsteen kan helpen om vele neurologische aandoeningen te stabiliseren, kalmeert hyperactiviteit en onnodige emotionele uitbarstingen. Een steen die fungeert als een hechte steun in tijden van nood, angst en spanningen.

  Menaliet Calcarium Sjamaan droomsteen helpt een nieuw begin en wedergeboorte tot stand te brengen. Menaliet Calacarium droomsteen heeft  een sterke verbinding met vrouwelijke energieën, Moeder Aarde.

  Deze sjamanistische steen is duizenden jaren lang gebruikt voor metafysisch werk en om van het ene rijk naar het andere te reizen.

 • Morganiet

  Werking Morganiet

  Morganiet is een moeilijk verkrijgbare, typische steen voor de Nieuwe Tijd met een bijzonder hoge, verfijnde trilling. Zeer liefdevolle energie, verbonden met het Engelenrijk. Helpt stress te verminderen, maakt attent en behulpzaam. Morganiet zorgt ervoor dat we verantwoordelijkheid op ons durven te nemen. Morganiet vermindert evenwichtsstoornissen, hart- en zenuwlijden en impotentie. Morganiet werkt sterk op het hart chakra en helpt je teruggaan naar je gevoel en geeft je respect voor jezelf, je omgeving en voor alles wat deel uitmaakt van deze wereld. Morganiet helpt je positief in het leven te staan en om te genieten. Morganiet bevordert het geven van liefde en trekt liefde aan en zal je minder de neiging voelen om je emotionele kwetsbaarheid te beschermen. 

 • Natroliet

  Werking Natroliet

  Natroliet beschermt je tegen negatieve entiteiten en helpt je om op je eigen innerlijke stem te vertrouwen. Tevens stimuleert hij de ontwikkeling van het brein en de hogere hersenfuncties. Natroliet vergemakkelijkt het denken en het vinden van creatieve oplossingen bij complexe vraagstukken. Natroliet helpt je om blokkades en zelfveroordeling op te heffen en verwarring / angst ten aanzien van je spirituele pad op te lossen.

 • Okeniet

  Werking Okeniet

  Okeniet helpt je contact te maken met je hoger zelf en geeft je doorzettingsvermogen om je levenslessen te vervullen.

  Okeniet haalt de waarheid naar boven, in jezelf en in anderen, en beschermt je tegen de impact van deze waarheid. Het stimuleert vergeving, van jezelf en anderen, en helpt om te leren van je fouten in plaats van je er schuldig over te voelen.

  Okeniet helpt en geeft inzicht bij karmische en incarnatie problemen. Okeniet stimuleert de band tussen moeder en kind en helpt je schuldgevoelens te verwerken.

  Okeniet bevordert de bloeddoorstroming, stimuleert de melkproductie en helpt bij zenuwaandoeningen.

  Verzorging Okeniet

  Okeniet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Okeniet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Okeniet

  Samenstelling: CaSi2O5 • 2 H2O

  Hardheid: 4,5-5

  Dichtheid: 2,3

  Kristalstelsel: triklien

 • Prehniet

  Werking Prehniet

  Prehniet bevordert persoonlijke en spirituele groei. Prehniet geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen. Prehniet bevordert liefde, rust, vrede en genezing in jezelf en in je omgeving en kan daarom goed door mensen die healings geven gedragen worden. Prehniet verbetert ook de zintuigen en het analytisch denkvermogen. Prehniet heeft een sterke connectie met de natuur. Spiritueel beschermt Prehniet de aura, helpt visualiseren en contact maken met gidsen en engelen en is dus een goede steen om te gebruiken bij het mediteren. Verscherpt het verstand en het waarnemingsvermogen. Prehniet staat voor acceptatie: maakt het gemakkelijker zichzelf en anderen te accepteren. Prehniet helpt om onaangename waarheden te accepteren en bevordert het vermogen om dingen op te nemen. Prehniet stimuleert de vetstofwisseling, bevordert de ontgifting. Goed voor de blaas, nieren, borst en longen. Bindweefsel herstellend en ook een goede hulp bij de behandeling van jicht.

 • Pyriet Navajun

  Werking Pyriet Navajun

  Pyriet Navajun is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak. 

  Pyriet is een energie schild, sterkt zenuwstelsel en verstand, verhoogt weerstand, goed voor luchtwegen, werkt reinigend bij Angina en ontstoken amandelen, bij bronchitis, bij zeer pijnlijke menstruatie, bij zweren en abcessen, bij hoge koorts.

  Pyriet maakt open, direct en eerlijk. Goed voor reiniging van de ziel. Pyriet werkt harmoniserend op de spijsvertering en veel organen en klieren. 

  Verzorging Pyriet

  Pyriet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Pyriet

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, steenbok, stier en leeuw.

 • Pyriet of Apachengoud

  Werking Pyriet of Apachengoud

  Pyriet of Apachengoud is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak. 

  Pyriet is een energie schild, sterkt zenuwstelsel en verstand, verhoogt weerstand, goed voor luchtwegen, werkt reinigend bij Angina en ontstoken amandelen, bij bronchitis, bij zeer pijnlijke menstruatie, bij zweren en abcessen, bij hoge koorts.

  Pyriet maakt open, direct en eerlijk. Goed voor reiniging van de ziel. Pyriet werkt harmoniserend op de spijsvertering en veel organen en klieren. 

 • Pyromorfiet

  Werking Pyromorfiet

  Pyromorfiet is een steen op loodbasis met beschermende kracht die vervuilende energieën effectief kan afbuigen. Krachtige steen om je energieveld te beschermen tegen niet-harmonieuze emotionele en fysieke energieën uit je omgeving, of tegen negatieve mensen. Het is een steen van de ingewanden die energetisch de spijsvertering en opname van voedingsstoffen ondersteunt en zorgt voor een gezonde darmflora. Ook reinigt het vibrationeel de dikke darm. Goed voor gal en lever, de galblaas. Pyromorfiet herstelt de energenetische structuur van de aura en de meridianen van de verfijnde lichamen en verwijdert blokkades uit elkaar doordringende lagen.

  Verzorging Pyromorfiet

  Pyromorfiet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Pyromorfiet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Pyromorfiet

  Samenstelling: Pb5(PO4)3Cl

  Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 6,85

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Rubelliet of roze...

  Werking Rubelliet - roze Toermalijn

  Roze toermalijn stimuleert liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven.

  Rubelliet - roze Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

  Roze Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Rubelliet - roze Toermalijn aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.

  Roze toermalijn stimuleert  liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven. Het kalmeert bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst. De zachte en beschermende energie van de roze Toermalijn steen is heel geschikt voor kinderen en (hoog)gevoelige mensen. Fysiek heeft roze Toermalijn een positieve werking op het hart, de huid, de longen, stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen en het hormoonstelsel.

  Verzorging Rubelliet-roze Toermalijn

  Rubelliet-roze Toermalijn niet te lang blootstellen aan zonlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Rubelliet-roze Toermalijn

  Chakra: reinigt alle chakra’s. Sterrenbeeld: weegschaal, schorpioen en steenbok.

  Kenmerken Rubelliet-roze Toermalijn

  Samenstelling:  Na(Li,Al)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4

  Hardheid: 7-7,5

  Dichtheid: 3,06

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Rookkwarts

  Werking Rookkwarts

  Rookkwarts heeft een ontspannende werking bij stresssituaties, helpt om inspanning en stress beter te kunnen verdragen. Het neemt spanningen weg en verhoogt de belastbaarheid. Rookkwarts helpt tegen paniekaanvallen en om verdriet te verwerken, heeft een harmoniserende werking op de ziel. Rookkwarts helpt om op een nuchtere, realistische en pragmatische manier te denken. Helpt bij hoofdpijn en verkrampte spieren in nek en rug.  

  Rookkwarts is één van de meest effectieve, aardende en verankerende stenen die tegelijkertijd de vibratie tijdens het mediteren verhoogt. Rookkwarts beschermt en heeft een krachtige band met het aarde/basischakra, bevordert zorgzaamheid voor het milieu en ecologische oplossingen. Rookkwarts maakt actief en helpt om de noodzakelijke dingen aan te pakken. Op fysiek en psychisch niveau ondersteunt Rookkwarts personen die willen stoppen met roken of andere verslavingen. 

   

 • Smaragd

  Werking Smaragd

  Smaragd helpt om in harmonie te komen/blijven en zorgt dat men innerlijk evenwichtig wordt/blijft. Smaragd is in staat geestelijke en spirituele wonden te helen en iemand van positieve energie te voorzien zodat hij weer normaal kan functioneren. Trekt overvloed en rijkdom aan. Smaragd steunt trouw aan de partner en beschermt op reizen. Helpt om een doel te vinden en dat te verwezenlijken. Smaragd ondersteunt geestelijke groei en geeft zijn drager een ruim en duidelijk zicht. Smaragd versterkt de levensvreugde, houdt lichaam en geest jong en verbetert de verhouding tussen ouder en kind. Versterkt het gezichtsvermogen, helpt tegen alle soorten oogkwalen. Kan steun bieden bij de behandeling van reuma en stijfheid. Smaragd lost verkrampingen op en is daarom goed tegen hoofdpijn.

   

  Verzorging Smaragd

  Smaragd kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Smaragd

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: stier en kreeft.

  Kenmerken Smaragd

  Samenstelling: Al2Be3(Su6O1O18)

  Hardheid: 7,5-8

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: hexagonaal

   

 • Spiritkwarts of...

  Werking Spiritkwarts of Cactuskwarts

  Spiritkwarts of Cactuskwarts wordt ook Zielkwarts genoemd, brengt en vermengt als steen van niet-dualiteit de mannelijk en vrouwelijk ‘yin en yang’ in evenwicht, Spiritkwarts maakt de overgang tussen toestanden van hersengolven mogelijk. Opent de kruin,- en hogere kruinchakra’s, brengt het hele chakrastelsel op één lijn en zuivert het.

  Spiritkwarts stimuleert samenwerking en helpt je je ego opzij te zetten ten bate van het grotere goed. Helpt mensen die sociaal angstig zijn en helpt om opener en minder verlegen te worden.

  Als effectief middel voor het bevrijden van de geest stimuleert Spiritkwarts een gevangen ziel naar het licht te gaan en gidsen voor de reis aan te trekken.

  Spiritkwarts is een steen van afstemming en harmonie die je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam op elkaar afstemt. Spiritkwarts helpt tegen onenigheid, maakt geduldig, overwint obsessief gedrag en biedt inzicht in de oorzaak ervan. Spiritkwarts reinigt het fysieke lichaam en ondersteunt healingwerk. 

  ZIE WIT-SPIRITKWARTS ROOK-SPIRITKWARTS CITRIEN-SPIRITKWARTS

                              

 • Stibniet of Antimoniet

  Werking Stibniet of Antimoniet

  Stibniet of Antimoniet laat je in bredere zin zien wat jouw breekbare punten zijn. Hij moedigt je aan je kwetsbaar op te stellen en de controle los te laten. 

  Antimoniet is een sterke aura-reiniger. De vele puntjes van dit mineraal, kunnen hun energie sterk focussen in de richting waarop ze groeien.

  Omdat de puntjes alle kanten op groeien zal een Antimoniet geplaatst in een ruimte, de hele ruimte energetisch beinvloeden. Ideaal voor in een coaching- of healingpraktijk om alle kwetsbare punten van de client te helpen bloot te leggen. 

  Stibniet of Antimoniet werkt reinigend omdat het de doorstroming van energie verbetert. Het bevordert hierdoor mentale balans en kan helpen om infecties en overmatige spierspanning te verminderen.

  Verzorging Stibniet

  Niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Stibniet

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: steenbok, schorpioen

  Kenmerken Stibniet

  Samenstelling: Sb2S3

  Hardheid: 2

  Dichtheid: 4,6-4,7

  Kristalstelsel: Orthorombisch

 • Vanadiniet

  Werking Vanadiniet

  Vanadiniet aardt de ziel in het fysieke lichaam en helpt je om je op je gemak te voelen in onze aardse omgeving.

  Vanadiniet voorkomt energieverspilling door jouw energie/aura af te sluiten op het moment dat er een zuigende energie in de buurt is, de zuiging kan van personen, situaties en zelfs je eigen gedachten af komen.

  Vanadiniet is een krachtige hulp bij meditatie en bij werkzaamheden waarbij focus vereist is. Vanadiniet kan heel goed gebruikt worden bij spirituele activiteiten zoals bijvoorbeeld meditatie en astraal reizen om je geest leeg te maken en daarmee de ontvankelijkheid voor inzichten en ervaringen te vergroten.

  Vanadiniet helpt je om doelen vast te stellen en deze na te streven.

  Vanadiniet helpt bij problemen aan de ademhalingswegen zoals astma en longproblemen. Ook heeft het een gunstige werking op chronische vermoeidheid en de blaas.

  Vanadiniet is giftig maar kan tot een elixer verwerkt worden mits de steen niet in direct contact komt met het water (door de steen bijvoorbeeld in een glazen bakje te plaatsen en dit bakje dan weer in het water te plaatsen). Dit elixer kan bij problemen aan de ademhalingswegen op de borstkas gewreven worden.

 • Schalen blende

  Werking Schalenblende

  Schalenblende beschermt tegen schadelijke stoffen en straling. Schalenblende maakt je bewust van je emotionele bagage en helpt je om verdriet los te laten. Schalenblende geeft je een nieuwe basis en is een goede steen om onevenwichtige of onzekere mensen te helpen grenzen te stellen. Schalenblende bevordert aanpassingsvermogen en het natuurlijk herstel van het lichaam. Schalenblende helpt grote veranderingen in het leven te doorstaan door het doorbreken van oude patronen en het stimuleren van het aanpassingsvermogen in nieuwe situaties. Schalenblende helpt bij piekeren en slapeloosheid door het niet stop kunnen zetten van de gedachten.Schalenblende helpt bij vermoeidheid, huidkloven, psoriasis, hooikoorts, ischias, jicht, slapeloosheid en hoofdpijn.

 • Stilbiet

  Werking Stilbiet

  Stilbiet kan het leren bevorderen, mensen met ADD of ADHD kalmeren en zorgen dat je mentaal in evenwicht blijft. Stilbiet gaat verwarring tegen en helpt je om je leven in eigen hand te nemen. Stilbiet helpt je de angst te overwinnen om een verkeerde keuze te maken en om alle keuzes als mogelijke leerpaden te zien.

  Stilbiet brengt evenwicht tussen de beide hersenhelften en kan malende gedachten stoppen zodat je beter op je taak kan focussen. Stilbiet helpt je om keuzes te maken en om je daarbij niet te laten beperken door wat er mogelijk is, maar om door te gaan totdat je helder hebt wat je echte dromen en verlangens zijn. Stilbiet werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op de hersenen, gewrichten, strottenhoofdontsteking en smaak.

  Verzorging Stilbiet

  Stilbiet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Stilbiet

  Chakra: vierde, vijfde en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Stilbiet

  Samenstelling: NaCa4Al8Si28O72•30(H2O) Hardheid: 3,5-4

  Dichtheid: 2,15 Kristalstelsel: monoklien

 • Toermalijn

  Werking zwart Toermalijn

  Zwart Toermalijn beschermt tegen alle vormen van negatieve energie

  Zwart Toermalijn beschermt tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden, tegen negatieve gedachten en zorgen. Zwart Toermalijn helpt om te aarden.

  De zwarte Toermalijn werkt bij depressies, angsten, agressie, concentratieproblemen, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, negatieve gedachten, stress en zware belasting, is ontspannend en geeft doorzettingsvermogen. Helpt zieken te genezen en geeft vitaliteit.

  Zwart Toermalijn geplaatst op de slaapkamer zorgt het voor een betere nachtrust en bescherming tegen allerlei energie. Zwart Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen.

  De zwarte Toermalijn zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei. Zwart Toermalijn heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de rug, de spieren, het zenuwstelsel en kan pijnklachten verminderen en beschermen tegen toxinen en vervuiling.

  Kenmerken zwart Toermalijn

  Samenstelling: Na(Li,Al)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4

  Hardheid: 7-7,5

  Dichtheid: 3,06

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Zirkoon

  Werking Zirkoon

  Zirkoon geeft stabiliteit en helpt je evenwicht te vinden tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Zirkoon werkt activerend, zuiverend en beschermend. De krachtige energie van Zirkoon helpt energiebanen vrijmaken en de chakra's activeren. Hierdoor kan levensenergie, chi of prana weer vrij door het lichaam stromen wat de vitaliteit en levenskracht vergroot. Omdat Zirkoon je energieveld sterk maakt en gaten in je aura vermindert beschermt Zirkoon tegen alle vormen van negatieve energie, aanhechtingen, mensen die energie bij je wegnemen, spirituele aanvallen en afhankelijkheid. Zirkoon aardt en verankert je in het heden. Zirkoon werkt zuiverend en ontgiftend en kan ondersteunen bij de ontwenning van verslavingen. Zirkoon helpt bij oog en oorproblemen en reinigt de blaas.

 • Goud Calciet

  Werking Honing of goud Calciet

  Honing of goud Calciet versterkt meditatie, wekt een toestand van ontspanning en spiritualiteit en verbindt ons met de hoogste bron van spirituele leiding. Goud Calciet brengt het endocriene stelsel en de hormoonspiegels in evenwicht. Goud Calciet helpt je om misbruik te helen en in te zien welke lessen er uit die ervaring kunnen worden geleerd. Goud Calciet geeft warmte en levenskracht, buigt negativiteit om naar positiviteit. Goud Calciet straalt een en al positiviteit uit. Goud Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Goud Calciet verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Goud Calciet heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen. Ook bij ziekte, depressiviteit, verdriet en eenzaamheid is Goud Calciet een goede helper om het leven weer zin te geven en  op een positieve manier weer op te pakken. 

 • Magnetiet of Lodestone

  Werking Magnetiet

  Magnetiet of Lodestone is magnetisch en heeft een krachtige positief-negatieve polariteit. Het is een aardende steen die bij gebruik door een ervaren genezer omgekeerde energiestromen weer terugvoert naar het lichaam of de aarde. Magnetiet is activerend en oriënterend, vergroot het reactievermogen en helpt bij de onderscheiding tussen nuttig en niet nuttig. Stimuleert de energiestroom en de klieractiviteit. Magnetiet is één van de beste pijnstillers onder de stenen. Het is niet bepaald de mooiste steen om te zien, maar zo krachtig, dat hij zelfs splinters en kogels uit wonden kan trekken. Stilt ook intense pijnen en werkt vaak al zeer snel. De energiestroom komt erdoor op gang, het is een sterk activerende steen. Magnetiet leert tegenstellingen te overwinnen en in evenwicht te komen. Verleent overtuigingskracht aan sprekers. Magnetiet kan helpen bij de genezing van reuma, lever- en oogkwalen, breuken en kuitkramp. Magnetiet aardt overtollige energie zodat een energetische burn-out kan worden voorkomen. Magnetiet biedt ook bescherming tegen de energetische patronen van anderen waardoor hij erg geschikt is voor healers.

  Op veel van deze stenen groeien "haartjes" (van ijzererts)! Let op: een magnetietsteen kan het beste een vaste plek in huis krijgen en niet te vaak in de hand genomen worden, aangezien ze een beetje afgeven en er door het oppakken telkens wat korreltjes loslaten.

  Magnetiet of zeilsteen werd in de oudheid toegepast in magnetische kompassen.

 • Labradoriet

  Werking Labradoriet

  Labradoriet is een iriserende steen in de kleuren blauw en groen of geel. Is een beschermende en spirituele steen. Labradoriet beschermt het eigen energieveld tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen.

  De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Labradoriet versterkt de intuïtie en mediamieke gaven, maar biedt tegelijkertijd bescherming tegen invloeden van buitenaf. Helpt om beter bij zichzelf te blijven. 

  Labradoriet brengt vergeten herinneringen boven en helpt illusies als zodanig te herkennen. Heeft een kalmerende werking. Labradoriet versterkt het afweersysteem, biedt verlichting bij reumatische klachten en jicht. Labradoriet maakt je bewust van de invloed van je ego op je gedrag en je reacties in emotionele situaties enversterkt je heldere vermogens en je vermogen om te visualiseren.

  Leert je onafhankelijk te zijn. Nuttig bij besluiteloosheid en werkt op de etherische blauwdruk voor de maag, milt, lever, galblaas en bijnieren.

  Goudgele Labradoriet heeft toegang tot de hoogste bewustzijnsniveaus en maakt metafysische gaven en visualisatie toegankelijker. Het opent een geblokkeerd derde oog. Door het geestelijke lichaam uit te breiden en hogere wijsheid af te stemmen maakt u los van de invloed van anderen. 

  Verzorging Labradoriet

  Labradoriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Labradoriet

  Chakra: derde, vierde, vijfde en zesde chakra. Sterrenbeeld: waterman, leeuw, schorpioen en boogschutter.

 • Zinkiet

  Werking Zinkiet

  Zinkiet resoneert met de lagere chakras, geeft het lichaam weer energie en stimuleert creativiteit en vruchtbaarheid. Het bevordert het opstijgen van de kundalini-energie en versterkt instinct en intuïtie.

  Het Zinkiet kristal schenkt vertrouwen en het vermogen uw eigen kracht te vinden. Op het psychische vlak geneest Zinkiet shock en trauma en het zorgt voor de moed om traumatische situaties aan te pakken. Het verlicht depressies en bevrijdt pijnlijke herinneringen, zodat ze u voortaan met rust laten.

  Als u lijdt aan lethargie of een twijfelaar bent, kan Zinkiet u ertoe te brengen uw volle potentieel tot uiting te brengen. Het helpt u om noodzakelijke veranderingen te accepteren.

  Zinkiet is nuttig bij fobieën, want het dringt tot de dieperliggende oorzaak door en verhelpt deze. Vervolgens programmeert het de geest tot een positievere houding. Het kan ook hypnotische bevelen en geestelijke afdrukken opheffen.

  Vrouwen die last hebben van de menopauze, hebben baat bij Zinkiet omdat het de symptomen geleidelijk verhelpt en u de veranderingen laat accepteren, stimuleert seksualiteit en passie.

  Zinkiet bevordert groepsactiviteiten, trekt gelijkgestemde mensen naar elkaar toe en maakt er een geheel van en weldadig voor fysieke relaties. Zinkiet kan een geneeskrachtige crisis stimuleren die voor een zuivering zorgt en dan het systeem weer van energie voorziet.

   

  Verzorging Zinkiet

  Zinkiet niet blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Zinkiet

  Eerste, tweede en derde chakra. Sterrenbeeld: geen

  Kenmerken Zinkiet

  Samenstelling: (Zn,Mn2+)O

  Hardheid: 4-5

  Dichtheid: 5.5

  Kristalstelsel: Hexagonaal

 • Cobaltoan Dolomiet

  Werking Cobaltoan Dolomiet

  Cobaltoan is een steen van de liefde. 

  Cobaltoan is een steen van de liefde. Het helpt bij het maken van vrienden en het activeren van de Hartchakra. Coördineert de vrijlating van vele begraven emotionele staten. Brengt meer harmonie voor personen of groepen die werken met elkaar.

  Zorgt voor vrijere communicatie tussen de fysieke, emotionele en etherische lichamen. Het stimuleert positiviteit en verdrijft negatieve energie uit het lichaam.

  De helende eigenschappen Cobaltoan Dolomiet is goed voor meditatie, het creëren van een gezonde stroom van energie door je lichaam.

  Cobaltoan Dolomiet helpt om eventuele negatieve energie te verwijderen en de goede trillingen en positieve energie te verhogen.

  Verzorging Cobaltoan Dolomiet

  Cobaltoan niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Cobaltoan Dolomiet

  Chakra: zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Cobaltoan Dolomiet

  Samenstelling: (Ca,Mg,Co)CO3

  Hardheid: 3

  Dichtheid: 2,7

  Kristalstelsel: trigonaal, hexagonaal

 • Elestial Rookkwarts of...

  Werking Elestial Rookkwarts of Krokodillenkwarts

  “Lichtwerkers” voelen zich bijzonder tot deze meesterkristallen aangetrokken, wordt door sommigen ook wel de ‘meester healer’ genoemd.

  Elestial Rookkwarts ook wel Krokodillenkwarts genoemd, heeft een zacht stromende energie die blokkades en angsten verwijdert, de polariteiten in balans brengt en de weg naar noodzakelijke veranderingen opent.

  Een Elestial Rookwarts biedt steun en troost, verlicht emotionele belasting en legt contact met het innerlijke zelf.

  De Elestial Rookkwarts kan u meenemen naar vorige levens en u uw karma leert begrijpen. Elestial Rookkwarts zorgt voor aarding en voor opening van de kruin-ckakra. Elestial Kwarts  voorkomt dat we tijdens meditatie niet afdwalen en onze focus kunnen houden.

  Elestial Rookkwarts verdrijft negatieve energie en geeft doorzettingsvermogen tijdens spirituele groei. Op lichamelijk niveau werkt de Elestial Rookkwarts zuiverend.

  Zet Elestial Rookkwarts in huis om energie van ley lijnen te pareren en het huis van goede energie te voorzien, mediteer er mee of leg haar onder het hoofdkussen.

  Verzorging Elestial Rookkwarts 

  Elestial Rookkwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Elestial Rookkwarts

  Chakra: eerste en zevende chakra. Sterrenbeeld: geen.

 • Tsesit-Goethiet-Limoniet

  Werking Tsesit Goethiet-Limoniet

  Tsesit Goethiet-Limoniet getuigt van de evolutie van de aarde. De Tsesit Goethiet-Limoniet pulseert in golven, dus niet voortdurend; zijn kracht ligt in zijn diepte. Als gevolg hiervan kan deze steen diepgewortelde angsten (ook oerangsten, overlevingsangsten of evolutionaire angsten genoemd) naar onze bewuste geest over brengen, waardoor ze behandelbaar zijn.  

  Interessant is dat de Tsesit Goethiet-Limoniet zich zowel van de aarde als van het universum bewust is en van de oorspronkelijke staat van de aarde en haar schepselen - dit is wat haar van andere stenen onderscheidt. Tsesit Goethiet-Limoniet is een aardende steen, aardend, maar tegelijkertijd zeer geschikt voor meditatie.

  Tsesit Goethiet-Limoniet verbetert de bloedstroom en verhoogt de vorming van rode bloedcellen, activeert de zuurstoftoevoer van de cellen, verbetert de stroom van lymfe in lymfeklieren; versterkt de regeneratie en zelfhelend vermogen, verbetert de genezing van wonden, vermindert de pijn veroorzaakt door een vroege menstruatie en verbetert de slaapdiepte. Tsesit Goethiet-Limoniet een verhelderend effect op stemming en geest, geeft een goed humeur, maakt sterk en extravert, terwijl het een innerlijke vrede schenkt en verandert het droomgedrag.

  Tsesit Goethiet-Limoniet centreert en verbetert de diepte van meditatie en versterkt het auraveld. Brengt rust en laat je dieper ademen. Het haalt ook energie terug en inspireert in het optimaal gebruiken daarvan, daardoor ondersteunt het regeneratie en het zelf genezend vermogen van het lichaam

  San bosjesmannen (de inheemse bevolking van zuidelijk Afrika) en Tsesit Goethiet-Limoniet

  De San (inheemse bevolking van zuidelijk Afrika) ook wel bosjesmannen genoemd heeft een animistische religie; een niet-geschreven religie die uitsluitend wordt geleefd door culturen van jager-verzamelaars. De San veronderstelde dat alles in de natuur bezield is, wat betekent dat alle natuurlijke objekten gepersonifieerd zijn en een ziel bezitten. Ze kenden het begrip 'goddelijkheid' niet. De natuur ‘alleen’ in al zijn verschijningsvormen is "heilig".

  De San geloofden dat de levensenergie zijn eigen wil in elke rots genereert, volgens natuurlijke regels. De San leerden om de natuurlijke elementen te gebruiken voor hun eigen voordeel of om schade toe te brengen aan vijanden. Vele generaties verzamelden de Tsesit, en gaven de kennis over de steen mondeling door, maar deze raakte in de vergetelheid. Na ca.150 jaar waren Antropologen in staat om enkele van de geheimen van de Tsesit op te heffen door uitgebreid onderzoek en contact met stamhoofden en stamoudsten van de San stammen.

 • Amazoniet

  Werking Amazoniet

  Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders.

  Amazoniet geeft ons rust en kalmeert het zenuwstelsel en het etherische lichaam en stimuleert groei van nieuwe cellen, vooral bij jonge kinderen en herstellende volwassenen. De steen helpt om een probleem rustig van alle kanten te bekijken, en helpt het op te lossen.

  Amazoniet werkt goed voor mensen die nerveus en overgevoelig zijn. Amazones kozen deze steen als symbool van de vrouwelijke oernatuur en groeikracht.

  Ook helpt Amazoniet op je voorhoofd bij sterke, chronische en migraineachtige hoofdpijn in de hele schedel bij migraine veroorzaakt door spanning en epilepsie en oogkwalen.

  Het Amazoniet versterkt de huid en huidfuncties. Een Amazoniet onder je hoofdkussen bevordert en geeft een ontspannende en diepe slaap. Problemen met inslapen en doorslapen worden opgelost.

  Amazoniet is kalmerend, krampverlichtend, goed tegen spanning in het gebied rond de wervelkolom, versterkt het hart bij pijn in de hartstreek en door stress veroorzaakte spanningen.

  Verzorging Amazoniet

  Amazoniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Amazoniet

  Chakra: vierde en vijfde chakra Sterrenbeeld: maagd

 • Vuuragaat

  Werking Vuuragaat

  Vuuragaat werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans en helpt jezelf accepteren. Vermindert angst en onzekerheid en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt.

  De Vuuragaat stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Stabiliseert de aura en geeft geestelijke helderheid.

  Vuuragaat kalmeert, kan troost geven en pijn verminderen, vergroot de vitaliteit en sterkt het hart, is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met ADHD.

  Vuuragaat werkt ook beschermend tijdens het reizen. Fysiek heeft Vuuragaat een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, ogen, maag, darmen, blaas en het stimuleert de stofwisseling. Heeft een positieve werking op de bloedsomloop, het hormoonstelsel, vermoeidheid, uitputting en depressie.

  Geneest huidaandoeningen, beschermt het gehoor, is goed voor de baarmoeder, helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling.

  Grillige Vuuragaat doorbreekt rechtlijnigheid, regelmatig gelijnde agaat maakt rustig, Het werkt activerend, zorgt dat je weer zin hebt in het leven en stimuleert hartstocht en seksualiteit.

  Vuuragaat is één van de meest aardende Agaat soorten en geeft kracht, energie en doorzettingsvermogen.

 • Robijnen ruw

  Werking Robijn

  Robijn geeft wijsheid, inzicht en een eigen mening. Robijn is een krachtig schild tegen psychische aanvallen en het stelen van je hartenergie, bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties en stimuleert de pijnappelklier.

  Robijn maakt een einde aan woede of negatieve energie, hij helpt deze te transformeren en moedigt een positieve houding aan en verscherpt je bewustzijn en bevordert een heldere, scherpe kijk,

  Robijn voedt de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan.

  In fysiek opzicht overwint Robijn uitputting en lethargie en schenkt hij potentie en kracht, maar tevens kalmeert hij hyperactiviteit. Deze steen van overvloed helpt je om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Robijn bevordert een heldere scherpe kijk en concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen.

  Fysiek geeft Robijn ook kracht en vitaliteit en helpt tegen uitputting en apathie. Robijn werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op de bloedcirculatie, koorts, nieren en bijnieren, de voortplantingsorganen, de milt en infectieziekten.

  Robijn bevordert een heldere scherpe kijk en concentratie en helpt realistische doelen te stellen.

 • Regenboog Maansteen

  Werking Regenboog Maansteen

  Maansteen is met de maan en het vrouwelijke aspect van ons gevoelsleven verbonden.

  Maansteen is met de maan en het vrouwelijke aspect van ons gevoelsleven verbonden. De vrouwelijke zacht stromende trilling ervan kan verharde gevoelsstructuren oplossen en een helende, harmoniserende invloed uitoefenen op ons gevoelsleven en onze emotionele evenwicht. Een Maansteen bevordert dan ook vrouwelijke eigenschappen, zoals: zachtheid, ontvankelijkheid, voorgevoel en intuïtie en helpt bij mannen ontvankelijk te zijn voor hun vrouwelijke kant en daardoor totaler worden.

  Maansteen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Door zijn werking Maansteen op de Hypofyse (derde Oog),  wordt de hormonen huishouding van de vrouw geharmoniseerd. Helpt bij menstruatiestoornis, onvruchtbaarheid, futloosheid en verstopping. Vermindert het aantal en de gevolgen van opvliegers.

  Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan Maansteen nuttig zijn.

  Maansteen werkt ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel.

  Maansteen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping. Helpt bij maanziekte, versterkt paranormale vermogens en zorgt ervoor dat we openstaan voor omgevingen en impulsen, brengt hormooncycli in overeenstemming met de ritmes van de natuur.

  Verzorging Maansteen

  Maansteen opladen in het maanlicht.

  Chakra en sterrenbeeld Regenboog Maansteen

  Chakra: tweede chakra. Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen en Weegschaal.

 • Mookaiet ruw

  Werking Mookaiet

  Mookaiet is een aardende en beschermende variëteit Jaspis. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie.

  Mookaiet is een steen van hoop en vernieuwing voor mensen die emotioneel vast zitten en verhard zijn door het leven. Hij leert je voor jezelf op te komen en maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden. Ook geeft hij zelfvertrouwen. Mookaïet lost ook karmische blokkades op, zoals verlies en liefdesverdriet en geeft weer eigenliefde en inzicht om opnieuw te beginnen.

  Mookaiet is een fysiek stabiliserende steen die het immuunstelsel versterkt, wonden geneest en het bloed zuivert. Hij onstpant maag en darmen en zorgt voor een beter verteringsproces, zuivert de lever en de nieren. Mookaiet kan gebruikt worden om de effecten van ouderdom tegen te gaan.

  Absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.

  Verzorging Mookaiet

  Mookaiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Mookaiet

  Chakra: eerste, tweede en derde chakra. Sterrenbeeld: ram, maagd, kreeft en schorpioen.

 • Git of Gagaat (zwart...

  Werking Git of Gagaat 

  Git of Gagaat (zwart Amber) helpt bij rouwverlichting. Azabache Jet ook zwart Amber genoemd

  Git of Gagaat voelt als een Engel die haar vleugels om je heen slaat. Dit is een prachtig geschenk vanuit de Engelenwereld die ons beschermt. Kinderen voelen zich heel fijn bij dit mineraal.

  Git of Gagaat helpt kinderen tijdens de geboorte te beschermen voor alle trauma’s die een geboorte teweeg kan brengen. Ook goed bij regressie en rebirthing.

  Git of Gagaat zorgt ook voor een harmonieuze omgeving en helpt je om bewust te leven en te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Deze prachtige steen helpt je verborgen oorzaken van huidige situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Git of Gagaat vermindert zelfbeperking, transformeert valse overtuigingen en helpt bij positieve affirmaties.

  Git of Gagaat helpt bij het duiden van dromen en breng de verbinding van de aura met het fysieke lichaam in balans. Deze steen is goed voor het hart en bij psychische onrust. Kinderen voelen zich zeer geborgen bij deze steen.

  Git of Gagaat stimuleert het opstijgen van het Kundalini-energie naar de kruin-chakra. Git of Gagaat ondersteunt de reinigende werking van de lever en de nieren. Degene die zich aangetrokken voelen tot Git of Gagaat zijn vaak "oude zielen".

  Git of Gagaat (zwart Amber) werd al in de oudheden gebruikt.

  Het is gevonden in prehistorische graven, waarschijnlijk om de doden te beschermen. Grieken die in de oudheid Cybele, godin van de gewassen en groei vereerden, droegen Git-Gagaat om haar gunstig te stemmen. Ook nu nog dragen tuiniers Git-Gagaat om hun planten te laten floreren. In de19de eeuw was Git-Gagaat erg populair als sieraad en als versiering in de vorm van kleine kraaltjes op jurken. Vaak was het een onderdeel van de rouwjurk van een weduwe. Git of Gagaat (zwart Amber) helpt bij rouwverlichting

 • Agaten

  Werking Agaat

  Agaat werkt beschermend tijdens het reizen.

  Agaat werkt aardend, bevordert stabiliteit, zelfbeheersing en rijpheid. Agaat werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Agaat helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen te hebben in jezelf, stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen en jezelf te kijken.

  Agaat geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen.

  Agaat helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken, hierdoor stimuleert Agaat persoonlijke groei en ontwikkeling.

  Fysiek heeft Agaat een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, hart, de bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas en het stimuleert de stofwisseling.

  Door de beschermende werking is Agaat een goede steen voor vrouwen tijdens de zwangerschap. Ook omdat het groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van Agaat is zacht en rustig.

 • Granaat Almadien

  Werking Almandien Granaat

  De Almandien Granaat ondersteunt de functie van de geslachtsorganen en andere organen in het onderlichaam. Helpt bij de opbouw van nieuw bloed, goed tegen reuma, stress, hartruis, geeft zelfvertrouwen maakt vitaal. Niet geschikt voor driftige mensen.

  Almandien Granaat is een beschermende steen die de aura versterkt en een schild creeërt van positieve vibraties waardoor negatieve energie verdreven wordt. Almandien Granaat is uitstekende keuze voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt.

  In moeilijke levensfasen geeft Almandien Granaat steun en houvast, bevordert de levensmoed dan net zo lang totdat de crisis is overwonnen. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. Maakt daadkrachtig en vergroot het doorzettingsvermogen.

  Almandien Granaat vergroot zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Helpt om plannen en nieuwe ideeën te verwezenlijken. Het bevordert wondgenezing en de ijzeropname in de darmen.

  Verzorging Almandien Granaat

  Almandien Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Almandien Granaat

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: ram, leeuw en schorpioen.

  Kenmerken Almandien Granaat

  Samenstelling:  X3Y2(SiO4)3 Hardheid: 6,5-7,5 Dichtheid: 3,4-4,5 Kristalstelsel: kubisch

 • Regenboog Fluoriet

  Zeldzaam geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet uit Argentinië.

  De geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet uit Argentinië verschilt van de Mexicaanse Fluoriet die meestal groen en paars van kleur is. De Regenboog Fluoriet uit Argentinië combineert geel, groen en paarse kleuren in een schitterend combo!

  Werking geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet

  De geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, bevordert zelfvertrouwen, helpt je om grenzen te stellen en om voor jezelf op te komen (met name in groepen).

  Geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet werkt opbeurend en geeft inzicht in beperkende gedrags- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens, kortzichtigheid, bekrompenheid en werkt emotioneel stabiliserend.

  Regenboog Fluoriet geel, groen, paars bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).

  Geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet maakt lichamelijk beweeglijk en heeft een gunstige uitwerking op stijfheid en gewrichtsklachten, zoals artritis en reuma. Geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet is goed voor de botten en tanden en heeft een gunstige werking op de huid en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.

  Verzorging Fluoriet: geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet niet te vaak en lang bloot stellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet: Chakra: derde chakra, Sterrenbeeld: waterman en vissen

  Kenmerken geel, groen, paarse Regenboog Fluoriet: Samenstelling: CaF2 Hardheid: 4 Dichtheid: 3,2 Kristalstelsel: isometrisch

   

 • Galena

  Werking Galena

  Galena werkt sterk aardend, helpt je goed in je eigen kracht te staan en opent de geest. Is erg nuttig om infecties tegen te gaan en beschermt je ook tegen allerlei soorten straling. Daarnaast kunnen mensen die herstellen van een verslaving baat hebben bij deze steen en ondersteunt hij het ontgiftingsproces.

  De Galena zorgt voor krachtige longen en het bevordert de werking van de schildklier, het zenuwstelsel en de aanmaak van witte bloedplaatjes.en heeft een positieve werking op het bloed, aders en de longen. 

  Galena stimuleert de opname van selenium en zink. Geeft je kracht en moed om moeilijke taken aan te nemen en je verantwoordelijkheid te nemen.

  Verzorging Galena

  Galena niet te lang blootstellen aan water.

  Chakra en sterrenbeeld Galena

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: geen.

  Kenmerken Galena

  Samenstelling: PbS Hardheid: 2,5-2,7 Dichtheid: 7,4-7,6 Kristalstelsel: kubisch

 • Zwavel

  Werking Zwavel

  Zwavel heeft een negatieve elektrische lading en kan heel goed gebruikt worden om negatieve energieën, uitstralingen en emoties absorberen.

  De Zwavel neemt negatieve energie in alle vormen in zich op en werkt hierdoor zuiverend op alle niveaus. Het reinigt de aura en de chakra's maar helpt ook om negatieve emoties (zoals angst, agressie en irritatie), gedachtes en gedragspatronen te verminderen.

  Zwavel geeft energie bij vermoeidheid en werkt ondersteunend bij infecties, verkoudheid, zwellingen en gewrichtsklachten en huidaandoeningen (bijv. eczeem en acne).

  Gebruik Zwavel alleen uitwendig. Zwavel niet reinigen met water.

  Chakra en sterrenbeeld Zwavel

  Chakra: derde chakra , Sterrenbeeld: leeuw

  Kenmerken Zwavel

  Samenstelling: S

  Hardheid: 2

  Dichtheid: _

  Kristalstelsel: Orthorombisch

 • Rode Jaspis

  Werking rode Jaspis

  Rode Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie en werkt aardend.

  Rode Jaspis is zeer dynamisch en activerend, is een steen die veel voeding geeft. Bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën.

  De rode Jaspis werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Helpt je in je kracht staan en bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen. Biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Is goed voor hart, bloed en bloedsomloop. Helpt goed tegen verstoppingen door het stimuleren van de spijsvertering. 

  Rode Jaspis bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen. Rode Jaspis biedt bescherming en verwijdert negatieve energie, werkt aardend en reinigt de chakra’s en de aura. Brengt je in balans en maakt je vastberaden. Geeft vasthoudendheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en daadkracht. Geeft moed om moeilijke problemen aan te pakken en bevordert organisatorische vaardigheden

  Verzorging rode Jaspis

  Rode Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld rode Jaspis

  Chakra: eerste en tweede chakra. Sterrenbeeld: ram en schorpioen.

 • Zonnesteen ruw en...

  Werking Zonnesteen

  Zonnesteen is een Alchemistisch steen, die een diepe verbinding maakt met de herstellende kracht van de zon.

  De overlevering wil dat Zonnesteen in de oudheid een verbinding met welwillende goden vormde en werd het geassocieerd met geluk en voorspoed.

  Zonnesteen leert je weer te geloven in jezelf en om de zonnige kant van het leven te zien. Deze steen maakt je ontvankelijk voor liefde en hulp van anderen. 

  De Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven.

  Zonnesteen is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant. Daarnaast stimuleert de Zonnesteen het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren, reuma en bij herstel na ziekte.

  Op de Zonnevlecht gelegd haalt Zonnesteen zware of onderdrukte emoties tevoorschijn en transformeert ze.

  Verzorging Zonnesteen

  Zonnesteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Zonnesteen

  Chakra: tweede en derde chakra. Sterrenbeeld: leeuw en weegschaal.

 • Petaliet of Castoriet

  Werking Petaliet of Castoriet

  Petaliet-Castoriet is een Engelensteen, met een hoge zuivere vibratie opent Petaliet het kosmisch bewustijn

  Petaliet een beschermende steen, die heel nuttig is bij tal van spirituele activiteiten. Petaliet is bijvoorbeeld een goede ondersteuning bij sjamanistisch werk en astraal reizen omdat het visioenen versterkt, aardt en beschermt en contact met engelen, gidsen en krachtdieren makkelijker maakt.

  De Petaliet werkt kalmerend bij emotionele gebeurtenissen en pijn en bevordert innerlijke vrede, zuivert de aura en helpt de doorstroming van Kundalini energie.

  Petaliet reguleert de bloeddruk en kan worden gebruikt bij ADD, ADHD, angstaanvallen en stress. Op het lichaam gedragen geeft Petaliet constant energie en activeert het alle energiecentra van het lichaam op elk niveau.

  Verzorging Petaliet

  Petaliet niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Petaliet

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw.

 • Menaliet Opaal of...

  Menaliet Opaal of Godin-steen is een Sjamaan droomsteen

  Menaliet Opaal of Godinsteen is een Sjamaan droomsteen, herinnert ons aan de eindeloos wederkerende levenscycli van het leven en helpt een nieuw begin en wedergeboorte tot stand te brengen.  Menaliet Opaal verbindt ons weer met de vrouwelijke wijsheid en de kracht van de priesteres. Menaliet Opaal heeft  een sterke verbinding met vrouwelijke energieën, Moeder Aarde.

  De sjamanistische steen is duizenden jaren lang gebruikt voor metafysisch werk en om van het ene rijk naar het andere te reizen.

  Menaliet Opaal kan helpen om vele neurologische aandoeningen te stabiliseren, kalmeert hyperactiviteit en onnodige emotionele uitbarstingen en kan ook de kracht van de aanvallen van migraine te verminderen. Een steen die fungeert als een hechte steun in tijden van nood, angst en spanningen.

  Verzorging Menaliet Opaal

  Menaliet Opaal niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Menaliet Opaal

  Chakra: tweede chakra. Sterrenbeeld: kreeft vissen schorpioen.

  Kenmerken Menaliet Opaal

  Samenstelling: SiO2 · nH2O

  Hardheid: 1,75

 • Clinochloor

  Werking Clinochloor

  Clinochloor is een groep edelstenen welke groen, grijs, geel, paars, wit of kleurloos kunnen zijn. Een aantal varianten van Clinochloor zijn Serafiniet, Kammereriet (paars), Cookeiet en Chloriet.

  Clinochloor is een zeer krachtige en genezende steen.

  Clinochloor is een zeer krachtige en genezende steen. Clinochloor helpt het lichaam weer in balans te komen waardoor de levensenergie terug kan keren en goed door het lichaam kan stromen. 

  Clinochloor geeft zelfbeheersing en kalmeert woede-uitbarstingen. 

  Clinochloor geeft een gevoel van geluk en welzijn. Clinochloor geeft zelfbeheersing en kalmeert woede-uitbarstingen. Werkt pijnstillend en koortsverlagend. Is een reinigende en verjongende steen, heeft sterke ontgiftende eigenschappen en reinigt lever en nieren. Brengt herstel bij uitputting. Versterkt het immuunsysteem.

  Clinchloor zorgt voor een spiritueel perspectief en helpt contact maken met engelen, gidsen en andere hogere energieën. Clinochloor helpt de chakra's in balans te brengen. Op deze manier probeert het de natuurlijke balans te herstellen en brengt harmonie op alle niveaus.

  Verzorging Clinochloor

  Clinochloor niet met water reinigen.

  Chakra en sterrenbeeld Clinochloor

  Chakra: vierde chakra Sterrenbeeld: geen                                                               

 • Aragoniet ruw

  Werking wit Aragoniet

  Wit Aragoniet wordt veelvuldig in de edelsteentherapie gebruikt omdat het vrolijk, blij en optimistisch maakt.

  Aragoniet resoneert met Moeder-Aarde en is uitstekende aarde healer en aardende steen.

  Aragoniet transformeert belasting en geblokkeerde leylijnen en neemt je mee terug naar je jeugd of de tijd daarvoor en helpt het verleden te verkennen.

  Spiritueel stabiliseert Aragoniet de ontwikkeling, het herstelt het evenwicht en bereidt hij meditaties voor door vibraties op een hoog niveau op te wekken. Aragoniet helpt tegen overgevoeligheid en stress.  

  Aragoniet werkt verwarmend en krampopheffend en heeft een positieve werking op verkoudheid, calcium opname en de botten en de spijsvertering. 

  Aragoniet geeft inzicht in de oorzaken van problemen en helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Het biedt kracht en ondersteuning.

  Verzorging Aragoniet

  Aragoniet niet met (hard) stromend water reinigen. 

  Chakra en sterrenbeeld Aragoniet

  Chakra: derde en zevende chakra. Sterrenbeeld: steenbok

 • Ruw Ioliet of...

  Kleurbetekenis Violet

  Oersymbool: De Mysticus, de onbegrijpbare. Naar binnen gericht. Geest gericht. Emotioneel. Op introverte wijze naar geestelijke zekerheid zoekend.

  De mens is zich bewust geworden dat geestelijke bevrijding een innerlijk proces is, dat niet gezocht kan worden in het groepsgebeuren, maar alleen diep in zichzelf. Men zoekt de vrede in het hart en voelt intuïtief zijn bescheiden plaats in het grote geheel van de schepping. Het is niet meer zo nodig anderen te bekeren. Integendeel, men stelt zich graag ten dienste, offert zo nodig eigen belangen op voor anderen of voor het belang van het grote geheel. Men beseft dat alles slechts een schijnvorm kan zijn, ook de eigen waarheden.

  Werking Ioliet of Watersaffier

  Ioliet of Watersaffier is een Visioensteen die op het 3de Oog werkt, kan deze openen waardoor helderziende, heldervoelende vermogens ontwaken, het activeert en visualiseert en maakt intuïtief inzicht mogelijk als alle chakra's op één lijn liggen.

  Watersaffier stimuleert de verbinding met innerlijke kennis. Ioliet of Watersaffier versterkt het geheugen en stimuleert de creativiteit. Ioliet of Watersaffier geeft een gevoel van onverstoorbaarheid, maakt dat men kan doorzetten in de meeste ongunstige omstandigheden.

  Psychisch helpt Ioliet of Watersaffier de oorzaken van een verslaving op te heffen en uw ware zelf tot uitdrukking te brengen. Op geestelijk niveau verheldert Ioliet of Watersaffier gedachtevormen.

  Op emotioneel niveau heft Ioliet of Watersaffier onenigheid in relaties op. Ioliet of Watersaffier versterkt de zenuwen, ondersteunt de genezing van oogkwalen en helpt bij slaapproblemen. Ioliet werkt koortsverlagend en bacteriedodend en heeft een positieve werking op de ademhaling en de holtes, malaria, migraine en hypofyse. Ioliet of Watersaffier helpt bij verlammingen en ongevoelige ledematen, maakt dat pijn gemakkelijker te verdragen is.

  Verzorging Ioliet of Watersaffier Ioliet of Watersaffier kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Ioliet of Watersaffier Chakra: derde oog, vijfde, zesde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal, boogschutter en stier.

 • Zwart Onyx

  Werking Zwart Onyx

  Zwart Onyx wordt al duizenden jaren gebruikt als talismannen en beschermende amuletten.

  Zwart Onyx geeft kracht, biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress. Zwart Onyx doet aarden en geeft evenwicht(niet bij depressie), maakt serieus.

  Zwart Onyx geeft kracht, biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress.

  Zwart Onyx helpt bij genezen van de huid en stimuleert de energiestroom in het lichaam en gaat ontkalking tegen.Zwart Onyx helpt bij de afvoer van afvalstoffen of overtollige energie. Zwart Onyx bevordert het gehoor en is goed voor de concentratie. 

  Zwart Onyx is goed tegen piekeren en wanhoop, bevordert het haargroei en helpt het bij astma en de ziekte van Ménière. Fysiek heeft Zwart Onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten. 

  Zwart Onyx bevordert horen en luisteren, geeft deemoed en volharding, bedwingt passie en maakt rustig. Zwart Onyx sterkt het geweten en verhoogt de spirituele inspiratie. Zwart Onyx leert je om macht op de juiste manier te gebruiken en je energie positief te focussen.

  Verzorging Zwart Onyx

  Onyx kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Onyx

  Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: steenbok.

  Kenmerken Zwart Onyx

  Samenstelling: SiO2

  Hardheid: 7

  Dichtheid: 2,6

  Kristalstelsel: trigonaal

 • Lepidoliet ruw

  Werking Lepidoliet

  Lepidoliet zuivert elektromagnetische vervuiling en is dus ideaal om op of bij een computer te plaatsen.

  Lepidoliet zuivert elektromagnetische vervuiling en is dus ideaal om op of bij een computer te plaatsen. Lepidoliet verjaagt negativisme, opent de chakra`s van de keel, hart, derde oog en kruin, heft blokkades op en wekt kosmisch bewustzijn. Lepidoliet bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken. Lepidoliet helpt bij zenuwpijn, ischias, gewrichtsklachten, allergieën, epilepsie en de ziekte van Alzheimer. Bij slaapproblemen kan de steen onder het kussen gelegd worden. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. 

  Verzorging Lepidoliet

  Lepidoliet niet met water reinigen.                                                                   

  Chakra en sterrenbeeld Lepidoliet

  Chakra: vierde en zevende chakra. Sterrenbeeld: weegschaal.

  Kenmerken Lepidoliet

  Samenstelling: K(Li,Al)3(Si,Al)4O10(F,OH)2

  Hardheid: 2,5-3

  Dichtheid: 2,8

  Kristalstelsel: monoklien

 • Kunziet

  Werking Kunziet

  Kunziet helpt je om weerstand tegen het leven los te laten en maakt je ontvankelijker voor liefde

  Kunziet helpt je om weerstand tegen het leven los te laten en maakt je ontvankelijker voor liefde en energie, waardoor je negatieve emoties zoals jaloezie makkelijker kan loslaten en je zachter voor jezelf kan zijn.

  Kunziet werkt sterk in op het hart chakra en stimuleert hierdoor eigenschappen als dienstbaarheid, nederigheid en tolerantie.

  Het Kunziet helpt om je te verplaatsen in een ander, fouten toegeven en kritiek ontvangen, overgave, ergens helemaal voor gaan en helpt je met het ontvangen en geven van liefde. 

  Kunziet geeft goede ondersteuning bij de heling van fysieke blokkades, kalmeert stress en ondersteunt het parasympatische zenuwstelsel. 

  Spiritueel beschermt Kunziet tegen alle mogelijk negatieve invloeden zoals negatieve energie, negatieve straling en negatieve invloeden van mensen. 

  Verzorging Kunziet

  Kunziet  niet blootstellen aan fel zonlicht.                                                                                   

  Chakra en sterrenbeeld Kunziet

  Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

 • Amazez

  Werking Amazez

  Amazez is een zeldzame Azeztuliet-Amethist variant en wordt gevonden op Madagaskar.

  De Amazez is een Ascensiekristal, een steen van het nieuwe bewustzijn en bezit de hoogste vibratie van alle Amethist soorten. Amazez is een goede steen om te gebruiken in therapie of healing sessies omdat het door emotionele en spirituele blokkades heen kan breken en kan ondersteunen bij het loslaten van negatieve gedachtes en gedragspatronen.

  Amazez vergroot alle paranormale gaven, de intuïtie en creatieve inspiratie. Amazez is behulpzaam bij sjamanistische reizen naar de bovenwereld

  De Amazez reinigt negatieve energie uit iemands energieveld alsmede uit iemands omgeving.

  Verzorging Amazez

  Amazez kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Niet in fel zonlicht omdat de Amazez kan verbleken.

  Chakra's

  Chakra: zesde chakra, zevende chakra en de hogere chakra's.

   

 • Machu Picchu-steen

  Machu Picchu-steen

  Machu Picchu-steen is een sjamanen steen die de wijsheid van sjamanen, alchemisten en magiërs bevat.

  Machu Picchu-steen uit Peru is een krachtige zachte steen.  Als je de Machu Picchu-steen bij je draagt voelt dat als een streling van machtige wezens die het beste voor je wensen.

  Machu Picchu-steen geeft toegang tot multidimensies en helpt je te reizen tussen de werelden. Het is een steen van evenwicht die zorgt voor harmonie en balans tussen yin en yang, bewust en onbewust, intellect en intuïtie.

  De Machu Picchu-steen brengt het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bij elkaar en vermengt spirituele en aardse vibraties.

  Machu Picchu is een stad van de Inca's in Peru die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd. Er is in de stad Machu Picchu nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter, in de regio van de stad Cuzco. De Inca's bereikten de stad via een steil pad.

 • Vuursteen Sjamaan...

  Werking Vuursteen

  Vuursteen is een heilige steen en krachtige reiniger.

  Vuursteen helpt je om inzichten van je hogere zelf te integreren in je leven waardoor je je dromen werkelijkheid kan maken. Creeërt een Sjamaans anker voor reizen om zich uw vorige levens te herinneren. Versterkt de energiestroom. 

  Vuursteen helpt je om inzichten van je hogere zelf te integreren in je leven waardoor je je dromen werkelijkheid kan maken. 

  Vuursteen kalmeert het emotionele lichaam en aardt overtollige emotionele energie. Vuursteen bevordert structuur, discipline en concentratie en kan hiermee chaotische en snel afgeleide mensen helpen om wat meer praktisch en doelgericht te worden. 

  Vuursteen bevordert wederzijds begrip en helpt je om niet langer te focussen op wonden uit het verleden, zodat je ze kan accepteren en verder kan gaan. Vuursteen ondersteunt de genezing van het lichaam.

   

  Verzorging Vuursteen

  Vuursteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

  Chakra en sterrenbeeld Vuursteen

  Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: geen.

  Sjamaan krachtsteen.