Categorieën

Bergkristal diverse 

Werking Bergkristal

Bergkristal wordt vaak in een vertrek neergezet om daar de energie zuiver te houden en positieve energie in die ruimte toe te voegen. 

Bergkristal is een zuiverende steen, die negatieve energieën neutraliseert. Daarom is Bergkristal erg geschikt om in ruimtes te plaatsen. Bergkristal heeft enorme geneeskracht en is bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan deze opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Bergkristal helpt je om contact te krijgen met je eigen intuïtie en sensitiviteit. Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is. Bergkristal bevordert helderheid van geest. Bergkristal is een bewustmakende steen die helderheid in het denken brengt.

Bergkristal geeft energie, stimuleert de zenuwen, het geheugen, de klieren, werkt pijnstillend en vermindert zwellingen. De lichtbrenger van deze tijd. Alsof je een vergrootglas op je leven richt. Bergkristal stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons fysieke lichaam, met name met betrekking tot ontstekingen en rugklachten. Helpt intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Bergkristal concentreert de aandacht en richt de Geest op hogere waarden.

Verzorging Bergkristal

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

Verzorging Bergkristal

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra en sterrenbeeld Bergkristal

Chakra: alle chakra’s. Sterrenbeeld: leeuw en steenbok

Kenmerken Bergkristal

Samenstelling: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Kristalstelsel: trigonaal