Categorieën

Bismut 

Werking Bismut

Bismut  een transformatiekristal die je van zowel spirituele als emotionele isolatie bevrijdt, hij kalmeert verwarring en helpt je de goede richting op te gaan en is verbonden met AL DAT IS. Bismut transformeert je energie van de kruin tot de stuitchakra, iets wat niet ieder kristal doet. Bismut kan op ieder chakra gebruikt worden. De kracht van wijsheid kan door bismut worden verwezenlijkt. Bismut helpt je om met plezier je reis op aarde te vervolgen en je doel te bereiken met behulp van teamwork, groepen of relaties. Bismut bevordert je concentratie en visualisatie tijdens sjamanistische reizen. Bismut werkt ondersteunend bij spanning en verhoogd cholesterol, is goed voor de lymfeklieren en helpt koorts te verlagen. Ook goed voor het spijsverteringssysteem, de maag en helpt bij extreme vermoeidheid of M.E.

Bismut is een zwaar en breekbaar zilverwitte geometrische kristalstructuur die in een labaratorium groeit, dit is een alchemisch proces. In gesmolten bismut wordt een pijpje geplaats en na zacht blazen koelt het kristal en vormt zich met prachtige kleuren en geometrie. De kleur van de kristallen wordt veroorzaakt door een dunne laag bismutoxide die zich vormt bij contact met de lucht en bij de juiste temperatuur. Deze kleur kan alle kleuren van de regenboog aannemen, maar vaak zijn er een aantal combinaties die vaker voorkomen. Zo zijn er kristallen met voornamelijk blauw en paars, of blauw en groen, eventueel met geel erbij.

 

Bismut transformeert je energie van de kruin tot de stuitchakra, iets wat niet ieder kristal doet. Bismut kan op ieder chakra gebruikt worden.

Verzorging Bismut kristallen

Bismut kristallen niet met water reinigen.

Chakra en sterrenbeeld Bismut kristallen

Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen.

Kenmerken Bismut kristallen

Samenstelling: Bi 83 Bi2S3 Bi2O3

Hardheid: 2,25

Dichtheid: 9,747

Kristalstelsel: rhombohedral alchemisch proces