Categorieën

Dromen-vanger-dreamcatcher 

De legende van de dromenvanger

De legende van de dromenvanger zegt dat er ooit een spinnenvrouw was met de naam Asibikaashi, die zorgde voor de mensen op aarde. Ze lette op ieder wezen in de wereld en ze boog zich over de wiegen en bedden van kinderen waarbij ze een dun, delicaat en sterk web weefde dat alles wat slecht was in zijn draden ving en het deed verdwijnen als de zon opkwam.

Een dromenvanger is een instrument van macht, volgens de sjamanistische geneeskunde, waarvan de oorsprong teruggaat tot de inheemse Amerikaanse stammen. De cirkel staat voor de kringloop van het leven en het net staat voor de dromen die we creëren in onze slaap, in onze ziel en in de bewegingen die worden gecreëerd door onze dagelijkse activiteiten. In het midden van het net is een mysterieuze lege ruimte die een belangrijke functie heeft.

Laat je goede herinneringen gevangen worden in het web en laat de slechte verdwijnen door het gat in het midden.

Volgens traditie helpen deze voorwerpen ons onze goede ideeën en fijne dromen bij ons te houden en het beschermt ook de eigenaar. Onze dromen worden beïnvloed door goede en slechte energieën – de laatste worden gevangen in het net en verdwijnen door het gat in het midden als de zon opkomt.

 • € 2,95

  Dromenvanger-dreamcatcher hanger De dromenvanger vindt zijn oorsprong bij de indianen van Noord-Amerika. Maten 60x28 mm. Gewicht 5 gram

  € 2,95
  Op voorraad
 • € 8,95

  Dromenvanger-dreamcatcher hanger met oorhangers  De dromenvanger vindt zijn oorsprong bij de indianen van Noord-Amerika. Maat dromenvanger 60x28 mm. Lengte oorhangers 60 mm. Gewicht 7 gram.

  € 8,95
  Uitverkocht