Categorieën

Sjamaan Amulet-Talisman hanger

S2

Sjamaan Amulet-Talisman hanger

De Sjamaan Amulet-Talisman hanger is hand gemaakt uit het mineraal Kabamba

Inclusief koord.

Lengte ca. 45 mm. doorsnede ca. 10 mm.

Gewicht ca. 8 gram.

Dit product is alleen te koop in de winkel in Gouda, hier vindt u een zeer uitgebreid assortiment

€ 9,95

Meer informatie

Sjamanisme is van alle tijden en komt voor op elk werelddeel

Sjamanisme is van alle tijden en komt voor op elk werelddeel, maar is oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië en Mongolië.Antropologen gaan er van uit dat Sjamanisme is ontstaan in de oude steentijd. Het is waarschijnlijk de voorloper van vele andere religieuze en magische tradities.

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft, de mensen, de bomen, de dieren, de stenen enzovoort. Alles is met alles verbonden, alles is met alles gelijkwaardig en maakt onderdeel uit van de Grote Geest.

Een Sjamaan had binnen een gemeenschap als het ware de functie van priester, genezer en helderziende

Een Sjamaan had binnen een gemeenschap als het ware de functie van priester, genezer en helderziende. De moderne druïde en sjamaan gaat er nog steeds vanuit dat bij problemen van mensen en dieren het natuurlijke evenwicht tussen aardse en spirituele zaken verstoord is.

Sjamanen staan altijd in dienst van de gemeenschap

Sjamanen staan altijd in dienst van de gemeenschap en hebben verschillende taken, afhankelijk van hun talenten. Vrouwen hebben zich van oudsher vooral bezig gehouden met kruidengeneeskunde, het verzorgen van wonden en andere medische problemen met een aanwijsbare oorzaak.