Categorieën

Malachiet

MAP116

Malachiet van AAA kwaliteit. 

Door traditionele Shabanen in Katanga met de hand geslepen en gepolijst.

Afmetingen 87x69x57 mm.

Gewicht: 709 gr.

Vindplaats: Lubumbashi Katanga Zaire Afrika

Kenmerken Malachiet

Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2

Hardheid: 3,5-4

Dichtheid: 3,9-4

Kristalstelsel: monoklien

Alle producten zijn ook te koop in de winkel in Gouda. Hier vindt u tevens een groter aanbod.

€ 89,00

Meer informatie

Werking Malachiet

Malachiet beschermt tegen straling, vervuiling en andere bronnen van negatieve energie.

Malachiet is een krachtig werkende steen. Versterkt het voorstellingsvermogen en begripsvermogen, zorgt voor een beter bevattingsvermogen. Malachiet zorgt ervoor dat de drager opener staat voor kritiek en beter met conflicten kan omgaan. Malachiet brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. 

Malachiet vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen en helpt Malachiet om blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten.

Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige relaties. Malachiet stimuleert de hersenen, zenuwen en lever, werkt ontgiftend, helpt bij reuma, krampen en menstruatieklachten. Bij chronische aandoeningen van de luchtwegen en astma werkt Malachiet ontspannend.

Verzorging Malachiet

Malachiet moet regelmatig gereinigd worden. Niet reinigen met water of zout. Niet in de felle zon leggen.

Chakra en sterrenbeeld Malachiet

Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: schorpioen. 

Malachiet door de eeuwen heen

Dat Malachiet door de eeuwen heen een belangrijke steen was voor veel civilizaties bewijst wel dat ze veelal aan godinnen werd toegedacht. Zo is er bijvoorbeeld de koningin der Egyptische goden Isis-Hathor. Zij wordt ook wel de ‘Malachiet Dame’ genoemd. De godin staat voor schoonheid, macht, vruchtbaarheid, vreugde en liefde. Eigenlijk net als de steen dus. De steen werd in de Egyptische tijd gebruikt tegen cholera en andere besmettelijke ziekten maar ook tegen menstruatie klachten, een veilige zwangerschap, het verhogen van de vruchtbaarheid en voor snelle recuperatie. Ook werd er make-up van gemaakt door de Malachiet te verpulveren en te vermengen met vet. Het werd gebruikt als oogschaduw maar ook als bescherming tegen ontstekingen bij de ogen. Waarschuwing voor het herhalen van zulks. Malachiet vermengen met water (vocht) kan giftig worden.

Om in de Egyptische tijden te blijven. Farao’s legden hun hoofdtooi aan de binnenzijde in met Malachiet om een sterke connectie met Isis te waarborgen. Zo vergaarden ze schoonheid, macht en wijsheid.