Categorieën

Gallimumus

FD752

Gallimumusgroep

Gallimimus is een vogelachtige dinosaurus die zo'n 73 miljoen jaar geleden leefde in het Krijt. 

De Gallimumusgroep is geconstrueerd van met de hand beschilderd polyresin,

staande op een fijn gelakte houten sokkel met metalen plaatje gegraveerd met naam en maat.

Maat: L 227 x H 98  mm.

Gewicht 0.664 kg.

Schaal 1:35

Alle producten zijn ook te koop in de winkel in Gouda. Hier vindt u tevens een groter aanbod.

€ 75,00

Meer informatie

Favorite Collection

Favorite Collection produceert diverse dinosaurus modellen van museum kwaliteit, zoals skeletten, kleine en grote schedels, levensechte modellen (de zogenaamde desktop-modellen) en speciale modellen gecreëerd door de beroemde Amerikaanse dinosaurus beeldhouwer, Michael Trcic.

Dinosaurus modellen

De Gallimumusgroep en de collectie dinosaurus modellen zijn opgebouwd uit polyresin. Het gebruik van polyresin zorgt voor een verfijnde uitdrukking van details.

De dinosaurus modellen worden met de hand beschilderd met een acrylhars, die er natuurlijk uitziet.

Deze Gallimumusgroep en de collectie dinosaurus modellen zijn gebaseerd op de nieuwste paleontologische ontdekkingen en studies.

Gallimimus

Gallimimus is een vogelachtige dinosaurus die zo'n 73 miljoen jaar geleden. Zijn skeletten zijn gevonden in de Gobi-woestijn in Mongolie.

De Ornithomimidae waren allemaal zogenaamde struisvogeldinosaurussen, heeft een tandenloze bek waarmee hij insecten, kikkers, salamanders en kleine reptielen ving, en waarschijnlijk zaten daar ook enkele primitieve zoogdieren bij.

De Gallimimus wordt bij de carnivore dieren ingedeeld toch is het waarschijnlijk dat hij zich net zoals vogels ook met vruchten e.d. voedde. Omdat hij tandenloos is heeft hij zijn prooi waarschijnlijk in zijn geheel doorgeslikt. Net als struisvogels was het een snelle dinosaurus die ook op zijn snelheid vertrouwde als hij werd aangevallen.