Categorieën

Smaragd of Emerald

SEPUR51

Smaragd of Emerald

Afmetingen 62x50x31mm.

Gewicht: 400 karaat 80 gr.

Vindplaats: Yacopi dep. Peru

Kenmerken Smaragd

Samenstelling: Al2Be3(Su6O1O18)

Hardheid: 7,5-8

Dichtheid: 2,7

Kristalstelsel: hexagonaal

De Egyptische (Farao)koningin Cleopatra was een groot liefhebber van smaragden.

Alle producten zijn ook te koop in de winkel in Gouda. Hier vindt u tevens een groter aanbod.

€ 69,50

Meer informatie

De oorsprong, geschiedenis en vindplaatsen van de Smaragd

De smaragd – ook wel bekend als emerald – is een van de oudste en bekendste edelstenen. De geschiedenis van deze bijzondere steen gaat terug tot duizenden jaren voor Christus. De emerald wordt daarom ook wel de “Koning onder de Edelstenen” genoemd.

Smaragd ontstaat door het omhoogkomen van magma uit de aardkorst. Wanneer de magma op de aardkorst komt, koelt deze snel af in gesteente. Smaragden komen vrijwel alleen in dit type gesteenten. Smaragden worden dan ook vrijwel uitsluitend gevonden in dit soort gesteentes.

De Egyptische (Farao)koningin Cleopatra was een groot liefhebber van smaragden.

Na de ondergang van deze grote rijken, raakten deze mijnen in de vergetelheid. Pas in de 19e eeuw werden de mijnen herontdekt. Uit deze mijnen komen een paar van ’s werelds beroemdste smaragden. Bijvoorbeeld de smaragden van de Turkse Sultans en de beroemde lensvormige smaragd die Keizer Nero als bril gebruikte om naar de gladiatorengevechten te kijken.

Werking Smaragd

Smaragd helpt om in harmonie te komen/blijven en zorgt dat men innerlijk evenwichtig wordt/blijft. Smaragd is in staat geestelijke en spirituele wonden te helen en iemand van positieve energie te voorzien zodat hij weer normaal kan functioneren. Trekt overvloed en rijkdom aan. Smaragd steunt trouw aan de partner en beschermt op reizen. Helpt om een doel te vinden en dat te verwezenlijken. Smaragd ondersteunt geestelijke groei en geeft zijn drager een ruim en duidelijk zicht. Smaragd versterkt de levensvreugde, houdt lichaam en geest jong en verbetert de verhouding tussen ouder en kind. Versterkt het gezichtsvermogen, helpt tegen alle soorten oogkwalen. Kan steun bieden bij de behandeling van reuma en stijfheid. Smaragd lost verkrampingen op en is daarom goed tegen hoofdpijn.

Verzorging Smaragd

Smaragd kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra en sterrenbeeld Smaragd

Chakra: vierde chakra. Sterrenbeeld: stier en kreeft.

Kenmerken Smaragd

Samenstelling: Al2Be3(Su6O1O18)

Hardheid: 7,5-8

Dichtheid: 2,7

Kristalstelsel: hexagonaal